Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 402,277
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

freegraf' Alıntı:
Lenvet bey selamlar. kolay gelsin Maltepe toplantısından sonra sanırım epey işlemler ve toparlanmalar yapyorsun.kolay gelsin inşaallah gönlünce olur.
çok teşekkürler :smiley:

bugün şarz ünitemizde geldi :smiley:,

DSC01960.jpg

Etiketler

arkadaşlar iki gün çok güzel çalıştık, karavanımızın elektrik sistemini tamamen hallettik, solar panelimizi bağladık,

DSC01962.jpg

DSC01964.jpg

DSC01966.jpg

DSC01967.jpg

DSC01968.jpg

devam,
[attachment=1]
[attachment=2]

Bülent bey bize yardıma gelmiş, sağolsun çıraklığımızı yaptı :smiley:

[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

artık elektirik tesisatımızda hazır, deneme için buzdolabınada enerji verip sesini duyduk, sistemimiz hazır,
aracın kendi elektrik sistemine dokunmadık,
karavan hareket halindeyken enerjimizi araçtan, kamp sırasında yaşam akülerimizden enerjimizi alacağız,
haftaiçi solar panelimiz akülerimizi dolduracak,
gerektiği andada bütün sistem paralel hale gelebiliyor, yani aracın marşı basmadı aküleri paralel hale getirip anlık sorunumuzu çözeceğiz,
buzdolabına bir şalter daha koyduk istediğimiz zaman çalışsın diye

DSC01969.jpg

DSC01972.jpg

DSC01973.jpg

DSC01975.jpg

DSC01976.jpg

Kolay gelsin ustalar, elinize sağlık...l
Levent,senin tavandaki barların bağlandığı kanallarda, orjinal plastikler takılımıydı hatırlamıyorum, sen bir şey düşünmüşsündür ama ben ne yaptığımı yazayım, paneli takdıkdan sonra, kapı fitillerinin süngersiz sırf geçme yeri olanından aldım, panelin bağlandığı ayaklar arasına parça parça keserek takdım...

levent kolay gelsin.işleri epeyi kolayladın.

Levent bey;
Kolay gelsin ve gözünüz aydın.Bir sorun daha geride kalmış.
Sanırım panelin taşıyıcılarını araca pap perçin il tutturdunuz. Eğer öyle yaptıysanız dikkatli olun, zamanla aliminyum perçinler eriyebiliyor.
Saygılarımla
Rıza

yaybek' Alıntı:
abi hayırlı olsun.

sağolasın Yusuf :smiley:

berkcantp' Alıntı:
Levent usta, hayırlı olsun, tatiller daha rahat olacak.

çok teşekkürler İlhan bey :smiley:

yugun' Alıntı:
Levent usta çok güzel oluyor,
Kolay gelsin, Panel hazır. Selamlar,

çok teşekkürler Yücel senin karavanda güzel olacak :smiley:

atiladi' Alıntı:
Kolay gelsin ustalar, elinize sağlık...l
Levent,senin tavandaki barların bağlandığı kanallarda, orjinal plastikler takılımıydı hatırlamıyorum, sen bir şey düşünmüşsündür ama ben ne yaptığımı yazayım, paneli takdıkdan sonra, kapı fitillerinin süngersiz sırf geçme yeri olanından aldım, panelin bağlandığı ayaklar arasına parça parça keserek takdım...

orjinal plastikleri üzerindeydi, sonradan içine mastik sıkarak yeniden oturtmuşlar, araç 1,5 senedir bende mastik kurumamış bende önce ne zaman sıktılar bilmiyorum, berbat bir şey heryere bulaşıyor temizlenmiyor, bir müddet açıkta kalsın üzerinde kalan bulaşıklar kurur belki

rtulun' Alıntı:
levent kolay gelsin.işleri epeyi kolayladın.

sağolasın Rıfat ağbi, darısı senin başına :smiley:

marlon' Alıntı:
Levent bey;
Kolay gelsin ve gözünüz aydın.Bir sorun daha geride kalmış.
Sanırım panelin taşıyıcılarını araca pap perçin il tutturdunuz. Eğer öyle yaptıysanız dikkatli olun, zamanla aliminyum perçinler eriyebiliyor.
Saygılarımla
Rıza

Rıza bey çok teşekkürler uyarı için, 10 sene önce yaptığım motosiklet garajında, perçin konusunda bir sorun olmayınca bana daha mantıklı geldi, 10 senedir dış ortamda profiller çürüdü perçinler halen çok iyi durumda, yinede ara ara kontrol ederim selamlar :smiley:

LEvent hayırlı olsun güle güle kullan , enerji santralımızı artık kurduk diyosun karada elektriksizlik yok artık sana :smiley: darısı bana :smiley:

erhan110' Alıntı:
LEvent hayırlı olsun güle güle kullan , enerji santralımızı artık kurduk diyosun karada elektriksizlik yok artık sana :smiley: darısı bana :smiley:

çok teşekkürler, hakikaten darısı başına, bu solar paneller bizim için biçilmiş kaftan, paneller ucuzladı artık alabileceğimiz rakamlarda bence düşün

bu haftasonuda verimli geçti full çalıştık,
öncelikle elektirik tesisatımızda solar panel şarzının yerini değiştirip yukarı dolabın içine aldık, ayrıca sigorta panelimizi montajladık, sistemimiz dahada güvenli oldu,
[attachment=1]
[attachment=2]

tabanda işlerimiz bittiği için straforunu döşedikten sonra taban ahşaplarını sabitledik, üstünün mineflosunu ve alüminyum çubuklarının montajını yaptık,
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

DSC02009.jpg

DSC02010.jpg

DSC01996.jpg

DSC02006.jpg

DSC02007.jpg

.
[attachment=1]

buzdolabının şalterini yerine oturttuk ve sabitledik,

[attachment=2]
[attachment=3]

mutfak dolabının pencere rutuş çıtalarını ve girişteki rutuş çıtalarımızı montajladık,

[attachment=4]
[attachment=5]

DSC02008.jpg

DSC01981.jpg

DSC01982.jpg

DSC02013.jpg

DSC02014.jpg

.
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]

ustamız lambalarımızı hazırladı, mutfak dolabının lambasını montajladık,

DSC02015.jpg

DSC02016.jpg

DSC02018.jpg

DSC02011.jpg

DSC02012.jpg

.
[attachment=1]
[attachment=2]

yatak başının okuma lambasıda aktif hale geldi,

[attachment=3]

bu hafta bu kadar :smiley:

DSC02025.jpg

DSC02022.jpg

DSC02023.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR