Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 402,266

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

yugun' Alıntı:
Oh, oh... nerede yapıldı bu keyif?

Yücel kartepe'ye çıkmaya çalıştık ama yoğunluktan çıkamadık ;D, bizim içinde yol kenarı pikniği oldu, yol saat 13 ile 17 arası kilitdi resmen

atiladi' Alıntı:
Biz çalışyoruz, siz gezin bakalım...

bu işler sırayla Atilla ağbi ;D, sıra sanada gelecek ;D, şimdi bu geziler sana iyi bir gaz olur, elini daha çabuk tutarsın

magicburak' Alıntı:
karavan bir tarafa da kızak çok güzel olmuş yahu :smiley: bizim buralarda kar görmek bile pek mümkün olmadığından içimde ukte kalmıştır bu kızak meselesi :smiley: ahdım olsun ben de deneyeceğim bir gün, artık kırık çıkık masraflarını da karavan bütçesine ekleyeceğiz ne yapalım :smiley: gülü seven pansumana katlanır :smiley: :smiley:

kar görmek için bizimde 100km yol gitmemiz gerekiyor, kızağın keyfini tam süremedik, kayacak alan yakınımızda pek yoktu

drares' Alıntı:
Levent usta eline sağlık. Karda kayarken fotoğraflarınız yok mu? İnsan bir anda yaşını unutup çocuk oluveriyor :D :D :D

aracı yolda bırakıp yukarılara yürüyerek eğlenince resim çekmeyi unuttuk, daha doğrusu aklımıza gelmedi, bir dahaki sefere

yaybek' Alıntı:
Usta hakettin bu geziyi Murat abiyede selamlar.

sağolasın Yusuf, beraberde gideriz :smiley:

Levent trenle gecerken her gun iki kere senin kamperi goruyorum. Bir yere gittin mi gitmedin mi anliyorum. Haberin olsun. :D

insel' Alıntı:
Levent trenle gecerken her gun iki kere senin kamperi goruyorum. Bir yere gittin mi gitmedin mi anliyorum. Haberin olsun. :D

yani benden habersiz bir yerlere kaçma yakalarım diyorsun ;D ;D ;D
bu aralar bir yerede gidemedik zaten sahile takılıyoruz :smiley:

Levent kardeşim senin çelışmanıda keyifle izliyorum.Kolayladın ve gerçekten iyi bir motokaravan yaptın .İNŞALLAH güle güle kullanacaksın ve mutlaka biryerlerde görüşeceğiz.ALLAH sağlık verirde diye temenni edelim.SEVGİ ve SAYGILAR.

metin0035' Alıntı:
Levent kardeşim senin çelışmanıda keyifle izliyorum.Kolayladın ve gerçekten iyi bir motokaravan yaptın .İNŞALLAH güle güle kullanacaksın ve mutlaka biryerlerde görüşeceğiz.ALLAH sağlık verirde diye temenni edelim.SEVGİ ve SAYGILAR.

çok teşekkürler :smiley:, belki büyük buluşmada bir araya gelip tanışır hoşsohbet ederiz, görüşmek üzere selamlar

karavanda son yaptıklarımı sizlerle paylaşayım,
mutfaktaki bataryamı marintekten aldığım muslukla değiştirdim, ev için imal edildiği için suyu bol kepçeden harcıyordu, şimdiki batarya borularının darlığı nedeniyle makul bir su harcaması mevcut

[attachment=1]

aracın basamağını arkadaşımın atölyesinde hallettik, basit ama sağlam aynı zamanda pratik bir şekilde imal ettik, basamağın tablasını merdiven malzemesi satanlardan hazır aldık, kenarlarına lama kaynattık,

[attachment=2]

sonra bu lamalara profili ikiye keserek kızak yaptık,

[attachment=3]
[attachment=4]

sonrasında kasasını kurduk,

[attachment=5]

DSC02050.jpg

DSC02052.jpg

DSC02056.jpg

DSC02059.jpg

DSC02061.jpg

kilitleme makenizmasını yaptık,

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

DSC02067.jpg

DSC02075.jpg

DSC02076.jpg

DSC02072.jpg

DSC02073.jpg

basamağımız kapanınca tekerlerin seviyesinde, yani kaldırıma yanaştığımızda sürtme şansımız yok, açıldığında da üzerine rahatca basabileceğimiz genişlikte, aynı zamanda üzerindede rahatca oturabiliyorsunuz, iki üzerinde yaylanarak sağlamlığınıda test ettik, problem yok, açılıp kapanması manuel, teli çektiğinizde açıp veya kapatabiliyorsunuz, motorlu olanlar gibi toz ve çamurdan sıkışma problemide olmayacak,
ağbimde ara boşlukta Bülent beyin(soyman) aracının elektirik tesisatının alt yapısını hazırladı, bir PSA daha karavan olma hazırlığında,

[attachment=1]

bense banyo ile uğraşıyorum,

DSC02087.jpg

DSC02086.jpg

Levent usta basamağın çekme teli nereden tahrik alıyor? Bir yerden kapıya mı bağlanıyor?
Gerçekten hoş bir şey olmuş bu. Elinize sağlık.

Levent kardeş iyi olmuş eline sağlık.kolay gelsin.

yugun' Alıntı:
Levent usta basamağın çekme teli nereden tahrik alıyor? Bir yerden kapıya mı bağlanıyor?
Gerçekten hoş bir şey olmuş bu. Elinize sağlık.

Yücel elini basamağın altına sokup topuzunu çekip dışarı doğru çekiyorsun, topuzu bırakıp dışarı doğru çekerken açık vaziyette kilitliyor, kapatmak içinde tekrar topuzu çekip itiyorsun bu seferde kapandığında pim deliğine geçerek kilitliyor, topuzun çalışmasınıda bisiklet teli ile çözdük, yani çekmece çekip itmek gibi manuel bir basamak yaptık,
kilitleme makenizması bu, pim deliklere geçerek kilitliyor

[attachment=1]

topuzda kırmızı okla işaretlediğim,

[attachment=2]

pimlerde bu resimdeki gibi kilitliyor,

[attachment=3]

DSC02067.jpg

ccccccccccc.jpg

AAAAAAAAAAAA.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR