Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 402,297
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

Levent usta, panelin hayırlı olsun. Tesisatını da çektirmişsin. Güzel olmuş :smiley: :smiley: :smiley:

Etiketler

Geçmiş olsun Levent ustam Allah şifa versin.Tüm uygulamaların (vebosto,panel,akülerin,gezilerin)hayırlı olsun.

Levent güle güle kullan panellerini hayırlı olsun :smiley: darısı bize .....

arkadaşlar sıkı üşütmüşüm ama toparladım şükür, iyiyim :smiley:
hayırlı olsun diyen tüm arkadaşlara çok teşekkürler olmayanlara ise darısı sizin başınıza(en kısa zamanda) :smiley:,
tesisat çekmek aslında benim yapabileceğim bir iş fakat garanti olması ve elektrik işi şakaya gelmeyeceği için paraya kıyıp ustasına yaptırdım, bu işlem önümde engel teşkil ediyordu ve halloldu, elektrik işlerim şimdi daha hızlı ilerleyecek (tabii çalışacak zamanı bulabilirsek)

Levent kolay gelsin, şu iç aydınlatma işini bir an evvel bitirde bir şeyi öğrenelim...
Örneğin, yemek masası veya oturma grubunun bulunduğu bölgenin güzelce aydınlatılmış olduğunu düşünebilmek için toplam kaç Led'den oluşan bir aydınlatma gereklidir?
Mutfak bölümünde güzel aydınlatıyor diyebileceğimiz bir aydınlatmada kaç led bulunmalı, veya floresant lambalar gibi yatay dizilmiş bir led aydınlatma armatürümü kullanmak daha verimli yoksa spot tipi yuvarlak dizilmiş 2-3 noktadan yapılan noktasal aydınlatma yapan bir armatürmü..
Bu sorun deneme yanılma yöntemi ile de çözülür ama bu yöntem pahalı bir yöntem bir sürü led lamba alıp, heryere tesisat çekip, herşeyi delip birsürü aydınlatma takıp sonuçda çok olmuş boşuna masraf etmişizde demek var veya yetmedi loş oldu keşke şurayada bir tesisat çekip iki lamba daha taksaydık demekde var..
Bu soruların cevaplar senin yapacağın aydınlatmalar sonucunda vereceğin bilgilerde saklı...

Atilla ağbi armatürlerin bir tarafına 36 ad led toplamda 72 ad ledli lamba oldu, yeni nesil çok ışık veren ledlerden kullandık, gece aracın içinde yakıp kontrol ettik, tek armatür mutfak için fazla bile, oturma odası için çok prıl pırıl bir aydınlatma değil ama rahatca ne yediğini görebilecek durumdasın, mutfak yatak ve oturma alanının lambalarının hepsini aynı anda yakarsam içerisi çok iyi aydınlatılmış olacaktır,
benim aldığım armatürlerin mercekleride var, bu ışığı bir kat daha fazlalaştırıyor,
benim solar panel için şarz ünitesini ne yaptın ağbi, gidebildinmi, ben bir şey yapamadım

DSC01757.jpg

Atilla abi Levent hocam,

Bursadaki bir toptancıda pek çok led şerite baktım...
En çok ışığı veren (ki açık ara fark var) arabaların far çevresine takılan S kıvrımlı kesilebilen tarz olanlar...
Mavi-beyaz veya salt beyaz 2 modeli var...
Cidden ışıl ışıl yapıyor ortamı...
Şeritlerde ise 50-60 cm likler yerine 2 tane 40 cmliği tavana koydum oda genel ışık olarak yeterli...
Fiyatlar 40 cm lik 20 TL, kıvrılabilir far çevresi yoğun olan 25 TL... (her pakette 2 adet var)

taiga' Alıntı:
Atilla abi Levent hocam,

Bursadaki bir toptancıda pek çok led şerite baktım...
En çok ışığı veren (ki açık ara fark var) arabaların far çevresine takılan S kıvrımlı kesilebilen tarz olanlar...
Mavi-beyaz veya salt beyaz 2 modeli var...
Cidden ışıl ışıl yapıyor ortamı...
Şeritlerde ise 50-60 cm likler yerine 2 tane 40 cmliği tavana koydum oda genel ışık olarak yeterli...
Fiyatlar 40 cm lik 20 TL, kıvrılabilir far çevresi yoğun olan 25 TL... (her pakette 2 adet var)

Haldun hocam ben lambaları kendim lede çevirdiğim için çok ucuza mal oldu, yapabiliyorsanız verdiğiniz fiyatın yarısına mal edersiniz, hemde şık bir görüntü elde ettim, yedek lambalarda çıktı

Levent ustam
ellerine sağlık uzun zamandır foruma giremiyorum fırsatım olmuyor çok güzel işler yapmışsın

Levent demekki aynı şeyi düşünüyoruz, bende tavana 36 ledli iki armatür koyacağım, tek veya çift olarak yakabilirim...Büyük ihtimal çarşamba, olmazsa perşembe günü solar parçaları için gideceğim, banada solar kablo lazım, 12v tesisat için ve akü bağlantıları içinde kablo alacağım, senin panel içinde lazım olanları alır sana bildiririm..

atiladi' Alıntı:
Levent demekki aynı şeyi düşünüyoruz, bende tavana 36 ledli iki armatür koyacağım, tek veya çift olarak yakabilirim...Büyük ihtimal çarşamba, olmazsa perşembe günü solar parçaları için gideceğim, banada solar kablo lazım, 12v tesisat için ve akü bağlantıları içinde kablo alacağım, senin panel içinde lazım olanları alır sana bildiririm..

tamam ağbi, eğer bir aksilik olmazsa paneli bu haftasonu takarım

Levent bey, Bu armatürü buralarda arasak ne diye arayacağız, Bir ürün adı veya seri imalatta kullanıldığı bir aracın adı vb var mı?

yugun' Alıntı:
Levent bey, Bu armatürü buralarda arasak ne diye arayacağız, Bir ürün adı veya seri imalatta kullanıldığı bir aracın adı vb var mı?

Yücel ben buradan aldım, internetten sipariş verebiliyorsun, kolay gelsin
http://www.modacar.com.tr/urun/space-tavan-lambasi--85a41802.aspx

Lenvet bey selamlar. kolay gelsin Maltepe toplantısından sonra sanırım epey işlemler ve toparlanmalar yapyorsun.kolay gelsin inşaallah gönlünce olur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR