Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)
yugun' Alıntı:
Levent Usta,
Duvarlar tek kelimeyle MUHTEŞEM olmuş bence...
Karavanda duvarkağıdı kullanımını biraz ayrıntılandırabilir misiniz?
Özelliği nedir? Nereden alınır? İyi marka? Neyle yapışacak? Neye dikkat edilecek?
Bir de bunlar yanmaz denilen kağıttan mıdır? Kirlenme yaşanır mı? Su dayanımı gerektiren yerlerde
de kullanılabilir mi?
Selamlar,
Yücel duvar kağıtları iç ortamlarda kullanılmak için tasarlanmış bir malzemedir, dış ve ıslak yüzeylerde hiçbir koruyuculuğu ve devamlılığı yoktur, duvar kağıdı kaplamak son derece basit bir işlem, yüzeyleri kolayca istediğin desende kaplarsın, beğenmedin sıkıldın kolayca yenisiyle değiştirebilirsin, nalburlardan bile yapıştırıcısını alabilirsin ismide ''duvar kağıdı yapıştırıcısı'', yanlız dikkat etmen gereken, yan yana koyduğun zaman desenin devamını sağlamak, benim duvar enine doğru 2,5 boy kağıt ile kaplı, duvar kağıdını aşşağı yukarı oynattığın zaman bir noktada desenin devamı oluyor bu sayede ek yeri belli olmuyor, yapıştırıcısını hazırlarken sıcak suya yavaş yavaş yapıştırıcısını hem dökmek hemde karıştırmak lazım, sütten biraz koyu kıvama gelince yapıştırıcısı hazır, hem kağıdın yapıştırılacak yüzeye hemde duvara sürmen gerekiyor, yukarıdan aşşağıya doğru elinde topladığın bir havlu ile üzerinden giderek yapıştırıyorsun, olmadı tekrar kaldırıp gönyesini veya desenini ayarlayıp yapıştırıyorsun, ilk yapıştırdığın kağıt bitince yanından duvar boyunca ekleyerek devam ediyorsun, iş bitince bir gün kurumaya bırakıyorsun, karavanın içinde çok özellikli bir kağıt kullanman gerekmiyor dediğim gibi sıkılınca rahatça yenisi ile kaplarsın, evdeki odalarınıda bu şekilde yapabilirsin,
duvar kağıdı çeşitleri mevcut, yanmaz,silinebilir özelliklerine ve markalarına göre fiyatları değişiyor, ben yapı markette başucunu neyle kaplarım diye dolaşırken bu kağıt desenini gördüm ve tam bana göre diyerek aldım, düşündüğüm gibide yerine desen ve renk olarak tam oturdu,
kolay gelsin