Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 402,326
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

Levent Usta,
Duvarlar tek kelimeyle MUHTEŞEM olmuş bence...
Karavanda duvarkağıdı kullanımını biraz ayrıntılandırabilir misiniz?
Özelliği nedir? Nereden alınır? İyi marka? Neyle yapışacak? Neye dikkat edilecek?
Bir de bunlar yanmaz denilen kağıttan mıdır? Kirlenme yaşanır mı? Su dayanımı gerektiren yerlerde
de kullanılabilir mi?
Selamlar,

Etiketler

yugun' Alıntı:
Levent Usta,
Duvarlar tek kelimeyle MUHTEŞEM olmuş bence...
Karavanda duvarkağıdı kullanımını biraz ayrıntılandırabilir misiniz?
Özelliği nedir? Nereden alınır? İyi marka? Neyle yapışacak? Neye dikkat edilecek?
Bir de bunlar yanmaz denilen kağıttan mıdır? Kirlenme yaşanır mı? Su dayanımı gerektiren yerlerde
de kullanılabilir mi?
Selamlar,

Yücel duvar kağıtları iç ortamlarda kullanılmak için tasarlanmış bir malzemedir, dış ve ıslak yüzeylerde hiçbir koruyuculuğu ve devamlılığı yoktur, duvar kağıdı kaplamak son derece basit bir işlem, yüzeyleri kolayca istediğin desende kaplarsın, beğenmedin sıkıldın kolayca yenisiyle değiştirebilirsin, nalburlardan bile yapıştırıcısını alabilirsin ismide ''duvar kağıdı yapıştırıcısı'', yanlız dikkat etmen gereken, yan yana koyduğun zaman desenin devamını sağlamak, benim duvar enine doğru 2,5 boy kağıt ile kaplı, duvar kağıdını aşşağı yukarı oynattığın zaman bir noktada desenin devamı oluyor bu sayede ek yeri belli olmuyor, yapıştırıcısını hazırlarken sıcak suya yavaş yavaş yapıştırıcısını hem dökmek hemde karıştırmak lazım, sütten biraz koyu kıvama gelince yapıştırıcısı hazır, hem kağıdın yapıştırılacak yüzeye hemde duvara sürmen gerekiyor, yukarıdan aşşağıya doğru elinde topladığın bir havlu ile üzerinden giderek yapıştırıyorsun, olmadı tekrar kaldırıp gönyesini veya desenini ayarlayıp yapıştırıyorsun, ilk yapıştırdığın kağıt bitince yanından duvar boyunca ekleyerek devam ediyorsun, iş bitince bir gün kurumaya bırakıyorsun, karavanın içinde çok özellikli bir kağıt kullanman gerekmiyor dediğim gibi sıkılınca rahatça yenisi ile kaplarsın, evdeki odalarınıda bu şekilde yapabilirsin,
duvar kağıdı çeşitleri mevcut, yanmaz,silinebilir özelliklerine ve markalarına göre fiyatları değişiyor, ben yapı markette başucunu neyle kaplarım diye dolaşırken bu kağıt desenini gördüm ve tam bana göre diyerek aldım, düşündüğüm gibide yerine desen ve renk olarak tam oturdu,
kolay gelsin

atiladi' Alıntı:
Benzincilerdeki saatlere güvenemiyorum, yarın bir lastikcide dediğin gibi ayarlattırayım...

Atilla ağbi lastikçilerdeki saatlerde çoğunlukla doğru değil, benzinci veya lastikçi fark etmez dikkat etmek gereken önler 50ps olacaksa aynı saatten ikisini ayarlamak lazım, eğer saat bozuk 50ps yerine 49ps basıyorsa bu sayede iki lastikde 49ps olsun, otomobildede durum aynı

Levent, duvar kağıdı konusunda gereken herşeyi yazmış, bir kaç pratik şeyde ben ilave edeyim...
Duvar kağıdı yapışırıcısının orjinal adı Glitolin Tutkal dır, duvar kağıtları 3'e ayrılır, Kağıt olanlar, Üzeri plastik kaplı ıslak bezle Silinebilir olanlar ve Fiber elyaf gibi yapışırılıp boyanabilir amaçlı olanlar. Yapıştırdıkdan sonra yüzeye tam temas etmesini sağlamak için bez ile ovalamak zaten ıslak olan kağıt duvar kağıtlarında yırtılma yapabilir, bu sebeple, bu sıvazlama işlemini Elbise fırçası ile vurarak ve sürterek yaparsanız kağıt zarar görmez..
Kağıt olanlar hava alabilir özellik taşırlar ama silinebilme imkanı yoktur...
Plastik kaplı olanlar ıslak sabunlu bezle rahatlıkla silinebilirler(kendinden yapışkanlı plastik kaplamalar deyil)...
Dokulu elyaf kağıtlar, yapıştırıldıkdan sonra istenilen renge boyanabilme amacı sunar, özellikle bozuk zeminli yüzeylerdeki hataları kesinlikle yok eder, bir kere yapıştırılıp her sene boyanabilir..

Kapakların üzerindeki fonu tamamlayan güzel bir seçim olmuş.
Gün geçtikçe daha da güzelleştiriyorsunuz. Güzel ve keyifli geziler dilerim.

freediver2009' Alıntı:
Kapakların üzerindeki fonu tamamlayan güzel bir seçim olmuş.
Gün geçtikçe daha da güzelleştiriyorsunuz. Güzel ve keyifli geziler dilerim.

çok teşekkürler :smiley:

Levent merhaba, Karavan gittikçe daha da güzel oluyor. Kağıt deseni de çok şik durmuş.
Aman çırağa iyi bak. Bir giderse geri gelmiyorlar.

yugun' Alıntı:
Bilgiler için teşekkürler,
Selamlar,

ne demek faydamız olduysa ne mutlu bize :smiley:

arı' Alıntı:
Levent merhaba, Karavan gittikçe daha da güzel oluyor. Kağıt deseni de çok şik durmuş.
Aman çırağa iyi bak. Bir giderse geri gelmiyorlar.

iyi bakıyorum merak etme Ahmet bey :D, çok teşekkürler

levent abi maşallah her geçen gün daha da güzelleşiyor.
duvar deseni duvar kağıtları da şık durmuş

Ustam güle güle kullan duvar kağıtlarını güzel duruyor.

perşenbe öğlen Sivas'a üç kardeş bir damat olarak uçtuk :smiley:, yeni yıla doğduğumuz topraklarda girerek, cumartesi akşam üzeri İstanbul'a döndük, hem bana hemde ağbime büyük keyif ve moral oldu ;)

[attachment=1]

pazar günü ise motosikletin acilen halletmem gereken bakımları ile igilendikten sonra karavanın boat şalterini ve baş ucundaki hoparlörlerini ve okuma lambasını yerine montaj ettim

DSC01849.jpg

DSC01856.jpg

DSC01857.jpg

DSC01864.jpg

DSC01865.jpg

Levent, senin bu seyehat ve iş yapma hızına biz erişemeyeceğiz....Hafta sonu hem sivas git gel, hemde iş çıkar, süpersin..

atiladi' Alıntı:
Levent, senin bu seyehat ve iş yapma hızına biz erişemeyeceğiz....Hafta sonu hem sivas git gel, hemde iş çıkar, süpersin..

haftasonu kaçamağı iyi geldi Atilla ağbi, İstanbuldan uzaklaşınca mutlu oluyorum :smiley:,
yarım günde çok fazla bir şey yapamadık

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR