Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 403,004
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

Bir öneri daha çerecevenin kalınlığini içe veya dışa doğru gölge atarak kamufle edersiniz. uygun renkle.

d3.jpg

Etiketler

Ahmet bey bu çalışma fena olmamış, elimizde bir şeçenek var artık, elinize sağlık

1mn.jpg

Levent abi akşamları gezenbilir benim bilgisayarda bayağı geç açılıyor sanırım yoğunluktan bazen tıkladığım sayfa birkaç dakika açılmayınca sayfayı tamamen kapatıp çıkıyorum bu sebeple fotoğraflar gözden kaçırmışım şimdi baktım fotoğrafları gördüm ve ilk izlenim benimde o kalın çerçeveler hoşuma gitmedi değişik renk seçenekleride düzeltmeyecekti ve Atilla abinin ince çıta fikri benimde ilk aklıma gelen oldu,ama Ahmet beyin boyama tarzı işi kolaylaştırdı sanırım bu şekilde işi kurtarabilir güzel bir görüntü oluşturabilirsin.

Yusuf ahmet beyin yaptığı, bir airbrush çalışması, bunun için özel kalem pistole gerekir, elini iyi kontrol edemezsen, iş berbat olur, kalem pistoleyi kullanmak profesyonellerin işidir...

yaybek' Alıntı:
Levent abi akşamları gezenbilir benim bilgisayarda bayağı geç açılıyor sanırım yoğunluktan bazen tıkladığım sayfa birkaç dakika açılmayınca sayfayı tamamen kapatıp çıkıyorum bu sebeple fotoğraflar gözden kaçırmışım şimdi baktım fotoğrafları gördüm ve ilk izlenim benimde o kalın çerçeveler hoşuma gitmedi değişik renk seçenekleride düzeltmeyecekti ve Atilla abinin ince çıta fikri benimde ilk aklıma gelen oldu,ama Ahmet beyin boyama tarzı işi kolaylaştırdı sanırım bu şekilde işi kurtarabilir güzel bir görüntü oluşturabilirsin.

Yusuf yaptığım kapak sisteminde tas menteşe ve kilit bağlantısı yapabilmek için bu kenar kalınlığı şarttı, fakat farklı seçeneklerle (Ahmet bey'in çalışması gibi) bu sistem albenili olacaktır, düşünüyoruz mutlaka iyi bir çözüm bulacağız :smiley:

atiladi' Alıntı:
Yusuf ahmet beyin yaptığı, bir airbrush çalışması, bunun için özel kalem pistole gerekir, elini iyi kontrol edemezsen, iş berbat olur, kalem pistoleyi kullanmak profesyonellerin işidir...

Atilla abi ne var yani yoksa sen bizi begenmiyormusun onuda öğreniriz ;D

buralpdi' Alıntı:
Yusuf yaptığım kapak sisteminde tas menteşe ve kilit bağlantısı yapabilmek için bu kenar kalınlığı şarttı, fakat farklı seçeneklerle (Ahmet bey'in çalışması gibi) bu sistem albenili olacaktır, düşünüyoruz mutlaka iyi bir çözüm bulacağız :smiley:

Levent abi durumun farkındayım ama göze ilk görünen bu şekil o gülün güzelliğine uymadığı bakalım farklı seçenekler geldikce iyice şekillenir hep beraber çözeceğiz.

levent bey, foruma üye olalı fazla zaman olmadı, karavanınızı yapma hikayenizi keyifle ve heyecanla okudum, bu büyük işin altından ustalıkla kaltığınız ve benim gibi yeni karavancılara cesaret verdiğiniz için tebrik ederim, tecrübeleriniz benim için ciddi anlamda yol gösterici oldu, karavanınızın ince ayrıntılarını bir an önce bitirip uzun yıllar keyifle kullanmanız dileğiyle sevgiler ...

atiladi' Alıntı:

yıllarca çeşitli vernik ve boya çalışmaları yaptığımız için el melekesi konusunda sıkıntı yok, karar verirsek sadece pistole masrafı çıkar

yaybek' Alıntı:
Atilla abi ne var yani yoksa sen bizi begenmiyormusun onuda öğreniriz ;D

Levent abi durumun farkındayım ama göze ilk görünen bu şekil o gülün güzelliğine uymadığı bakalım farklı seçenekler geldikce iyice şekillenir hep beraber çözeceğiz.

aslında bire bir canlı görmedininiz resim aldatıcı olabiliyor, yinede kafamızdaki resmi vermedi, bu da bir tecrübe, hepberaber en iyisini bulmaya çalışıyoruz akıl akıldan üstündür :smiley:, Allahtan geri dönüşümü olmayan bir işlem değil

magicburak' Alıntı:
levent bey, foruma üye olalı fazla zaman olmadı, karavanınızı yapma hikayenizi keyifle ve heyecanla okudum, bu büyük işin altından ustalıkla kaltığınız ve benim gibi yeni karavancılara cesaret verdiğiniz için tebrik ederim, tecrübeleriniz benim için ciddi anlamda yol gösterici oldu, karavanınızın ince ayrıntılarını bir an önce bitirip uzun yıllar keyifle kullanmanız dileğiyle sevgiler ...

Burak bey çok teşekkürler, inşaallah sizde karavanınıza bir an evvel kavuşursunuz, selamlar

Levent kardesım.
Pek guzel oluyor. Arkadaşlarımızın fıkır uretımlerı ıle de bır yoluna gırmesını umut edıyorum.
Afbuyrun, ben bır yere takıldım . Absut gelmez se şu catlatma olayı , yanı zemıne derı gorunumunu kazandırılması olayı . Mumkun ıse bu teknıgı ve tafsılatını çok merak edıyor ve ogrenmek ıstıyorum. Ahşap ıle ılgılı teknık bolumunde bır acıklamada bulunursan mutesekkır olacagım. Taktım kafaya bır kere. hoş gor.
Çalısmalarında kolaylıklar dılerım.

orbay74' Alıntı:
Levent kardesım.
Pek guzel oluyor. Arkadaşlarımızın fıkır uretımlerı ıle de bır yoluna gırmesını umut edıyorum.
Afbuyrun, ben bır yere takıldım . Absut gelmez se şu catlatma olayı , yanı zemıne derı gorunumunu kazandırılması olayı . Mumkun ıse bu teknıgı ve tafsılatını çok merak edıyor ve ogrenmek ıstıyorum. Ahşap ıle ılgılı teknık bolumunde bır acıklamada bulunursan mutesekkır olacagım. Taktım kafaya bır kere. hoş gor.
Çalısmalarında kolaylıklar dılerım.

ne demek Mehmet ağbi en kısa zamanda'' vernik ve cila teknikleri'' bölümünde resimler desteğinde anlatırım, çok teşekkürler, selamlar

Levent bey ben onerimi asagida ekliyorum. Bence kalin bir cerceve bile olsa bal kopugu diye gecen renkte yaparsaniz guzel olacaktir. Tam renk Hondo civiv in bal kopugu rengidir.

DSC01723.jpg

melihbozkurt' Alıntı:
Levent bey ben onerimi asagida ekliyorum. Bence kalin bir cerceve bile olsa bal kopugu diye gecen renkte yaparsaniz guzel olacaktir. Tam renk Hondo civiv in bal kopugu rengidir.

teşekkürler Melih kardeşim fena durmamış ikinci alternatif rengimiz bu olmalı, çerçevelerin kalın gözüktüğü iki kapak var Atilla ağbide bu kapakları ön plana çıkardı :smiley: aslında diğer kapaklara bakarsanız kenarlar çok da kalın gözükmüyor

DSC01730.jpg

DSC01727.jpg

Bu renk bence de fena durmadı. Melih bey veya Atilla beyden rica etsek de zahmet olmazsa hem küçük kapakları hem de boy kapakları bej ve sütlükahve renge boyasalarda nasıl duracak baksak.

Levent bey;

Aslında su anda iki renge takıldık gibi geliyor bana. Arabanın tüm iç renklerini düşünmek gerek. (Ön koltuk, tavan v.b) bende oluşmaya başlayan düşünce; aracın tamamının bitmesi sonrasında bu konuyu değerlendirmekte fayda olduğu. Çünkü bu rengi seçerken sanırm bilinç altı o renkleride düşündünüz gibi geliyor bana. Nasılsa kapakların renk uygulaması sizin için oldukça kolay bir olay. Her ne kadar konu hakkında ikinci fikir hakkımı kullanıyorsamda söylemeden edemedim.:smiley:

Kolaylar gelsin

Rıza

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,771
Kayıtlı Üye Sayımız
166,592
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

SON KONULAR

Geri