Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 402,336

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

levent,sıcaksu basıncınada dayanıklımı.
dönüşlerde ne kadar esnek.

Levet ustam valla sen şanslısın senin çıraklar bizde olsa onları usta başı yaparım ben ''Çırak yapar Usta öğünürmüş'' :smiley: :D ;D

Ben hafta sonu mesaisi için acele etmişim, hafta sonunun zımpara kuvvetleri iyi iş çıkarmış, ellerinize sağlık, kapaklarda bitince, karşısına geçip övünmek hakkınız...

Leven bey;
Mobilyada işçiliği inanilmaz güzel. Hayranlık ile izliyorum. Bu arada; sayenizde, bu konuda oldukça fazla şey öğrendik. Ben kendi adıma çok teşekkür ederim.
Rıza

yaybek' Alıntı:
;D Rıfat abi bizimki sadece hobi birazda el becerisi var o kadar asıl ustaların yanında bizimkisi boş zamanı değerlendirme.

seni yağlama zamanı gelmiş ;D, ne zamandır bir iş yapmamıştın paslanmışındır ;D

rtulun' Alıntı:
levent,sıcaksu basıncınada dayanıklımı.
dönüşlerde ne kadar esnek.

sıcak suya dayanıklımı bilmiyorum, ama çok pratik ve kolay döşenecek,
50* dereceden sıcak yıkanılacağını zannetmiyorum bu yüzden bozulacağını sanmıyorum ama yinede soracağım

grjet' Alıntı:
Levet ustam valla sen şanslısın senin çıraklar bizde olsa onları usta başı yaparım ben ''Çırak yapar Usta öğünürmüş'' :smiley: :D ;D

çırakları ayartmayalım lütfen sonra kafası karışıyor ;D ;D ;D

atiladi' Alıntı:
Ben hafta sonu mesaisi için acele etmişim, hafta sonunun zımpara kuvvetleri iyi iş çıkarmış, ellerinize sağlık, kapaklarda bitince, karşısına geçip övünmek hakkınız...

kapakların az bir işi kaldı ondan sonra montajını yaptıkmı bir şeyler ortaya çıkacak, elimizden gelen gayretle itinalı çalışıyoruz, eleştiri olmadığına göre doğru yoldayız ;D

marlon' Alıntı:
Leven bey;
Mobilyada işçiliği inanilmaz güzel. Hayranlık ile izliyorum. Bu arada; sayenizde, bu konuda oldukça fazla şey öğrendik. Ben kendi adıma çok teşekkür ederim.
Rıza

ben teşekkür ederim moral sözleriniz için, bir şeyler katabildiysem ne mutlu bana, selamlar :smiley:

levent,yanılmıyorsam yirmi yıldır marangoz mesleğini icra ediyorsun.(sağlık sorunun el verseydi uzun yıllar başarı ile bu mesleği devam edeceğinden hiç kuşkum yok)
ahşap işçiliğinde imalat seviyesini yükseltiniz.
peki bundan sonra neolacak? yapan var yapamayan var,ne istiyorsun bizden .biz neyapacağız şimdi. ???

rtulun' Alıntı:
levent,yanılmıyorsam yirmi yıldır marangoz mesleğini icra ediyorsun.(sağlık sorunun el verseydi uzun yıllar başarı ile bu mesleği devam edeceğinden hiç kuşkum yok)
ahşap işçiliğinde imalat seviyesini yükseltiniz.
peki bundan sonra neolacak? yapan var yapamayan var,ne istiyorsun bizden .biz neyapacağız şimdi. ???

Rıfat ağbi,
yeteneğiniz ve el becerileriniz ile yapabileceğiniz en iyi karavanı yapacaksınız,
en azından önünüzde güzel örnekler var,
kopya değilde kendinizden birşeyler katmaya çalışın,
eminimki benim araçtan daha güzel araçlar çıkacaktır,
başkasının yaptığı işi kıyas almayın, bu ürün iyisiyle kötüsüyle sizin eseriniz olacaktır

ben se size elimden geldiğince işin doğru tarafını, bildiğim kadarı ile göstermeye çalışıyorum, sadece kontraplak çalışsaydım en başta sen ayıplardın

Levent bey sizin ruhsatta "Motorkaravana" yazdıgını belirtmiştiniz emniyetteki problemleri yazar iken.
Bugün Ankara emniyetrine Ek:1 formu doldurmak için gittim.
Yazıcı (Şoförler cemiyeti elamanları) Cevdet beyin çizdiği projeyide istedi doldurdu verdi.( iki satır yazı 10TL istersen yazdırma. Kalemle kabul edilmiyor) Birde ne göreyim yazılanları kontrol sırasında "Motorkaravana" Yazıyor kağıtta. Gülümsedim ve sizin yazdıklarınız aklıma geldi. Yazıcıya gittim ve burası yanlış olmuş dedim. Adam projeyi gösteriyor orada N1 sınıfı panelvandan 'Motorkaravan'a dönüştürülmüştür yazıyor. Tabiki virgül yok yazıda adamda aynı sizde olduğu gibi karavana yazıp geçiyor. Daksille düzelttirdim.

Bu gün yeniden okudum öyküyü. Biraz cesaretim kırıldı. Levent bu işlerde bu kadar bilgiliyken yaşadığı sıkıntılar ortada. Bizim kendi imalatımızı yapmamız çooook zor görünüyor :( :( :(

Levent Bey, Ruhsat tamamlandı en kısa zamanda diğer eksikleri de tamamlarsınız inşallah...

buralpdi' Alıntı:
ön koltukların döner sehpalarıda geldi

DSC00444.JPG

DSC00446.JPG

Levent Bey selamlar ön koltuk döner sehpalarını nerden temin ettiniz paylaşırmısınız ?

drares' Alıntı:
Bu gün yeniden okudum öyküyü. Biraz cesaretim kırıldı. Levent bu işlerde bu kadar bilgiliyken yaşadığı sıkıntılar ortada. Bizim kendi imalatımızı yapmamız çooook zor görünüyor :( :( :(

moralinizi bozmayın Haşmet bey, burada bu imalatı bütün çıplaklığıyla sermemizin sebebi işe başlamadan evvel insanları karşılaşacağı zorluklara hazırlamak, bilsin ve işe öyle başlasın,
eğer böyle bir fikriniz varsa yapabileceğiniz veya yapamayacağınız işlere göre bir planlama yapılıp imalatınız gerçekleşebilir, neden sizinde bir karavanınız olmasın, yavaş yavaş ortaya çıkacaktır

arı' Alıntı:
Levent Bey, Ruhsat tamamlandı en kısa zamanda diğer eksikleri de tamamlarsınız inşallah...

çok teşekkürler, sizin araç ne alemde bittimi Ahmet bey

gemiadami' Alıntı:
Levent Bey selamlar ön koltuk döner sehpalarını nerden temin ettiniz paylaşırmısınız ?

internetten aldım site ismi ''intero'' idi galiba araştırırsanız bulursunuz selamlar

devam,
cumartesi işe gitmek zorunda kaldım, pazar günü kapakların boyasına devam ettik, kapakların kenar bant kısımları deri kaplanmış görüntüsü verebilmek için özel bir boya tekniği ile devam ediyoruz, göbek kısımlarını gazete ile kapatmıştık ve kenar bant ve kapak arkalarını çatlak boya ile çatlatıyoruz,

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]

Bülent bey bizi ziyarete geliyor, kendi yapacağı karavan için bilgi ve ölçü alıyor

DSC01703.jpg

DSC01705.jpg

DSC01704.jpg

DSC01711.jpg

DSC01712.jpg

çatlatma işi bitince kenar bantların gri rengini atıyoruz,

[attachment=1]
[attachment=2]

bayramın 1 ve 2.ci günü çalışamadık, üçüncü günü kaldığımız yerden devam ettik, kapakların göbek kısımlarındaki gazeteleri söküp son kat mat verniklerini attık,

DSC01714.jpg

DSC01715.jpg

DSC01716.jpg

DSC01719.jpg

DSC01718.jpg

bayram nedeni ile gelen misafirlerimizi hem ağırladık hemde fırsat bulunca çalıştık, boya işi bitince kapaklarımızın montajına başladık,

[attachment=1]

mutfak evye ve ocağını sabitledik, evye bataryamızı taktık, kapak montajına devam ettik,

DSC01723.jpg

DSC01731.jpg

DSC01725.jpg

DSC01728.jpg

DSC01730.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR