Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 402,333
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

devam,
[attachment=1]
[attachment=2]

sonrasında bütün kapakların kilitli kulplarını taktık, kapak montaj işimiz bitti,

[attachment=3]

çırağımız yorgunluktan bitti artık, hakkını ödeyemeyiz,

[attachment=4]

bizde çalışıyoruz ama :smiley: işin hakkını vermeye çalışıyoruz

DSC01733.jpg

DSC01727.jpg

DSC01736.jpg

DSC01721.jpg

DSC01709.jpg

Etiketler

gül kaplamaya yakışacak renk konusunda gri renkten çok emindim ama iş bitince tam da uymadığını düşünüyorum artık, renk değiştirmek elimizde, bir haftasonunu harcıyarak istediğimiz rengi atabiliriz, şimdilik bu renk tonlarında kalacak gelecek beğeni veya eleştirilere göre hareket edeceğim, bu konuda yorumlarınızı bekliyorum

[attachment=1]

artık karavanımızın iski,ayedaş ve igdaş'a müracaat ederek gaz, elektrik ve su bağlantısını gerçekleştireceğiz ;D

DSC01735.jpg

Levent bey;
Mobilya ve cila ustalığının bütün inceliklerini tam tabiri ile konuşturmussunuz...
Gri renge alternatif olarak; cevize yakınbir renkte çatlatma boyanın bir diğer alternatif olabileceği konusunda fikrimi söyliyerek ben hakkımı kullanıyorum. Ellerinize sağlık.
Rıza

marlon' Alıntı:
Levent bey;
Mobilya ve cila ustalığının bütün inceliklerini tam tabiri ile konuşturmussunuz...
Gri renge alternatif olarak; cevize yakınbir renkte çatlatma boyanın bir diğer alternatif olabileceği konusunda fikrimi söyliyerek ben hakkımı kullanıyorum. Ellerinize sağlık.
Rıza

Rıza bey fikirleriniz ve iyi dileklriniz için çok teşekkürler :smiley:

levent,ellerine sağlık.işçiliğin süper renk beğenmek subjektiftir.ben keşke derken hanım güzel dedi.önemli olan senin beğenmendir.iddialı renkleri herkes bir araya getirmeğe cesaret edemez.
tavan ve zemine kullanacağın renkleride görmeden sakın renk değiştirmeğe kalkışma.tavan,zemin ve mobilya bütünlüğü sağlayarak (ışıklandırma ile beraber) süper bir görüntü olacaktır.

Levent Bey kolay gelsin, gıpta ve ilgi ile izliyoruz. Elinize sağlık çok güzel iş çıkartıyorsunuz. Renk konusunda griye alternatif olarak önerim:
Kontra renk yerine kombine rengi tavsiye ederim. Gül kaplamanın renk tonu içerisindeki MUTLAKA açık tonlardan bal köpüğü veya sütlü kahve ve benzeri tonlar olabilir. Kim ne söylerse söylesin en güzel renk size güzel görünen olacaktır.
Benim karavana gelince, benim sizin gibi tecrübem, alet, edevat, yer ve yardımcım olmayınca işler ağır aksak gidiyor. Bunları biraz el becerim, eş dost ve profesyonellerden sağlamaya çalışıyorum. Malum tam profesyonellere maddi gücümüz yetmiyor.
Araya ailemin sağlık sorunları girince de hepten aksadı.
Netice olarak aracımın izolasyon, mobilya, döşeme,Elektrik işleri bitti. Zımpara ve boya işleri, su depo ve tesisat işleri, yaşam aküsü, inverter temini, çeşitli aksesuarlar ve montajı kaldı.
Bu hali ile geçenlerde Poyrazköy gölü kampına katıldık. Yaza kadar Allahizin verirse tamamlayacağız.
Tabii birde ruhsat konusu var. Sen Ruhsat işini karavan tam bitmeden hallettin. Senin adına çok sevindim ve inşallah bizde geçeriz diyorum.
İçi bitmeden tüv den nasıl geçti hala hayret ediyorum. Ben de bu hali ile proje ve diğer evrakları tamamlasam geçermi acaba? Zira muayenemin süresi biteli epey oldu. Geçenlerde birde tutanak tutuldu. Tekrar yakalanırsak araç bağlanacak.

rtulun' Alıntı:
levent,ellerine sağlık.işçiliğin süper renk beğenmek subjektiftir.ben keşke derken hanım güzel dedi.önemli olan senin beğenmendir.iddialı renkleri herkes bir araya getirmeğe cesaret edemez.
tavan ve zemine kullanacağın renkleride görmeden sakın renk değiştirmeğe kalkışma.tavan,zemin ve mobilya bütünlüğü sağlayarak (ışıklandırma ile beraber) süper bir görüntü olacaktır.

kararsız kaldığım gören arkadaşların net konuşamamaları, bende bu yüzden acele etmeyip tam bittiği zaman değerlendireceğim

arı' Alıntı:
Levent Bey kolay gelsin, gıpta ve ilgi ile izliyoruz. Elinize sağlık çok güzel iş çıkartıyorsunuz. Renk konusunda griye alternatif olarak önerim:
Kontra renk yerine kombine rengi tavsiye ederim. Gül kaplamanın renk tonu içerisindeki MUTLAKA açık tonlardan bal köpüğü veya sütlü kahve ve benzeri tonlar olabilir. Kim ne söylerse söylesin en güzel renk size güzel görünen olacaktır.
Benim karavana gelince, benim sizin gibi tecrübem, alet, edevat, yer ve yardımcım olmayınca işler ağır aksak gidiyor. Bunları biraz el becerim, eş dost ve profesyonellerden sağlamaya çalışıyorum. Malum tam profesyonellere maddi gücümüz yetmiyor.
Araya ailemin sağlık sorunları girince de hepten aksadı.
Netice olarak aracımın izolasyon, mobilya, döşeme,Elektrik işleri bitti. Zımpara ve boya işleri, su depo ve tesisat işleri, yaşam aküsü, inverter temini, çeşitli aksesuarlar ve montajı kaldı.
Bu hali ile geçenlerde Poyrazköy gölü kampına katıldık. Yaza kadar Allahizin verirse tamamlayacağız.
Tabii birde ruhsat konusu var. Sen Ruhsat işini karavan tam bitmeden hallettin. Senin adına çok sevindim ve inşallah bizde geçeriz diyorum.
İçi bitmeden tüv den nasıl geçti hala hayret ediyorum. Ben de bu hali ile proje ve diğer evrakları tamamlasam geçermi acaba? Zira muayenemin süresi biteli epey oldu. Geçenlerde birde tutanak tutuldu. Tekrar yakalanırsak araç bağlanacak.

ben geçemez isek bir ay daha süre kazanırız diye gittim, onayladılar, bence sizde benim gibi şansınızı deneyin, Pendik TÜV'den geçtik olmazsa sizde oradan yaptırın, önerileriniz içinde ayrıca teşekkürler

Levent, renk bencede olmadı, uyum sağlamadı, çerçeve rengini değiştirmeni öneririm...
Resimlere bakarken yanıma hanım geldi ve beğenmedi, siz karavanı erkekler arasında alıp satarsanız gözünüze hoş gelebilir ama bu karavanı sen alsan başının etini yiyip bunları sana boyattırırım diyor...Artık sen anla...Tercih yinede sizin...

acık.jpg

koyu.jpg

gri.jpg

Atilla ağbi önerdiğin renk seçenekleri de bana göre yakışmamış, farklı ve göze hoş gelen bir renk uygulaması bulmamız lazım

Bu kadar uzakda olmasaydık, photoshopda yüzlerce rengi fotoğraf üzerinde deneyerek orta yolu bulabilirdik, belki...Fakat çatlak boya deri efektiniz çok güzel olmuş, ağır işcilik, mobilya malzemeleri satış günlerimden, çağlayandaki mobilyacıların, yatak odalarında ağırlıklı kullandıkları çatlak boya uygulamalarını bilirim...

atiladi' Alıntı:
Bu kadar uzakda olmasaydık, photoshopda yüzlerce rengi fotoğraf üzerinde deneyerek orta yolu bulabilirdik, belki...Fakat çatlak boya deri efektiniz çok güzel olmuş, ağır işcilik, mobilya malzemeleri satış günlerimden, çağlayandaki mobilyacıların, yatak odalarında ağırlıklı kullandıkları çatlak boya uygulamalarını bilirim...

hazır boyalarda renk tonunu yakalamak ne kadar zordur bilirsin, alüminyum gri tonunu bulamadım, aldığım iki ayrı boya renk tonuda tutmadı, mecburen işin yürümesi açısından devam ettim, kötü değil içinde biraz durunca alışıyorsun bu sefer hoş geliyor insana ama ilk izlenim olmamış hissi yaratıyor,
alüminyum çıtalar kaplama üzerinde çok güzel görüntü verince bu renge yöneldim fakat istediğim sonucu alamadım farkındayım, belki tavan ve yer döşemeleri yapılınca farklı olur, fakat işin pis tarafı tavanı yeri ve koltuk renklerini mobilyamıza göre seçmemiz, gri devam edeceksek onların içindede gri olacak, sonradan renk değiştirmek problem olacak,
su elektrik işlerini hallederken ister istemez zaman geçecek bu arada da araştırmaya devam, en yakışan rengi bulacağımıza inanıyorum :smiley:

Aslında sorun gri renkde deyil, çerçeve kalınlıkları fazla olduğu için gri biraz garip geldi, çerçeveler şu andaki kalınlığının yarısı olsaydı farklı konuşabilirdik...

gri dar.jpg

gri.jpg

Levent abi kolay gelsin, küçük mekanda koyu renk pek tercih edilmez ama senin gül kaplamaya siyah çerçevede gider gibime geliyor. Tabiki diğer arkadaşların dediği gibi renk olayı kişiseldir. Önemli olan hangi renk olursa olsun, senin içine sinmesi.

Yada frezede ikinci bir kanal açarak veya açmadan maske ile tedavi adına iki bantlı uygulamada yapılabilir, zengin görünür, diğer uygulama renklerinede orta ton etkisi yapar..

gri cift renk.jpg

Levent bey kolay gelsin bende atilla beyle aynı görüşteyim çerçeveler biraz daha dar olsa daha hoş gözüküyor.
Daha sıcak renkler renkler kullanılsa daha güzel olur.

d2.jpg

atiladi' Alıntı:
Aslında sorun gri renkde deyil, çerçeve kalınlıkları fazla olduğu için gri biraz garip geldi, çerçeveler şu andaki kalınlığının yarısı olsaydı farklı konuşabilirdik...

tam teşhis,
dediğin gibi çerçeve kalınlığı az olsa renkde sorun olmayacaktı amaaa bu sefer menteşe ve kilitli kulpları takmak zorlaşacaktı, kenar kalınlıkları bu yüzden kalın, tas menteşe, kapak piston ve kilitli kulplar için yer lazımdı

ilker 72' Alıntı:
Levent abi kolay gelsin, küçük mekanda koyu renk pek tercih edilmez ama senin gül kaplamaya siyah çerçevede gider gibime geliyor. Tabiki diğer arkadaşların dediği gibi renk olayı kişiseldir. Önemli olan hangi renk olursa olsun, senin içine sinmesi.

siyah denemesi yaptım İlker ama bu sefer içerisi çok koyu olacak gece için ekstra aydınlatma yapmak lazım hoş gözükmesi için

tatar' Alıntı:
Levent bey kolay gelsin bende atilla beyle aynı görüşteyim çerçeveler biraz daha dar olsa daha hoş gözüküyor.
Daha sıcak renkler renkler kullanılsa daha güzel olur.

çerçeveleri artık değiştiremiyoruz, renk önerileriniz için teşekkürler sizin kullandığınız renk tonu fena durmuyor, düşünelim :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

SON KONULAR

Geri