Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 403,201
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

Kısaca evet :smiley: 66 cm lik yolcu koltuğu arkası 52-55 cm ye düşerek tabii. 55 cm civarı 100lt gibi bir buzdolabı sığar.
Oğuz

Etiketler

buradaki tek problem suan için şöför koltuğu arkasındaki oturma gurubu, tüv de yatak olarak kabul etmeyebilirler

bu iki proje öne çıkıyor biraz düşünelim artıları eksilerini bakalım başka çözümler üretebilecekmiyiz

teos' Alıntı:
TUV'e girerken tekli koltuk ve masayı, yatak moduna çevirerek giireceksiniz.
Oğuz

yatak boyu çok kısa olduğu için problem olurmu diye düşünüyorum

son_proje.JPG

125.JPG

arkadaşlar önemli bir detay daha var, bizim araçlarımız 2+1 ruhsatlı çıkacak hersene muayeneye gittiğimizde 2+1 yolcu koltuğunu bizlere soracaklar tabiki bunların emniyet kemer kontrolüde olacak bu yüzden ön yolcu koltuğunun orjinal sisteminide bozamıyoruz yanlışmıyım orası hep kör nokta kalıyor kullanamıyoruz
arkadaşların araçlarından biliyorum 5+1 panelvanda arkaya ilave edilen koltuk(katlanır) sabitlenmemişse geçmiyor, sökülmüşse geçmiyor

Levent bey,

Öncelikle hayırlı osun. İstediğiniz campere sahip olmanızı dilerim.

Benim önerimde bu şekilde ;

- Sabit yatak deseniz her ikinize de var. İsteyen erken yatar, isteyen kitap okur TV seyreder.
- Çocuk için isede ön koltukların üstünde VW T2 ve T3 lerde kullanılan hamak uygulanır. Böylelikle çocuğun olmadığı zamanlarda da boşuna yer kaybı olmadığı gibi TÜV sorunuda olmaz.
- Banyo ile mutfak tezgahı arasındaki portatif masa tezgahın kullanım alanını arttırdığı gibi gece diğer masa ile birlikte yatak oluyor.
- Buzdolabı tezgahın altında olmadığı için hem bulunduğu yerin altında,hemde tezgahın altında kullanım alanı doğuyor.Buzdolabının üzerine bir mikrodalga veye mini bir fırın koyulabilir.
- Mutfak tezgahından hem içeriye hemde dışarıya kolayca servis yapılabilir.
- Şoför koltuğu arkasındaki bölüme tüm kontrol panelleri yerleştirilebilir.
- Temiz ve pis su depoları, yaşam aküsü vs oturma grubunun birinin altında, yastık, yorgan diğerinin altında olur.

Kolay gelsin

Ahmet

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Foto?raf?.jpg

hamak.jpg

Ahmet beyin planı da üzerinde düşünülmesi gerekenlerden, burada yanıltıcı olan kayar kapı tarafındaki mesafe. 12m3 araçlarda Arka kapıdan kayar kapının yarısına kadar olan
mesafe 220-225 gibi . Yatağı en az 190 düşünürseniz mutfak tezgahına 33-35 cm kalır ki çok az bir alan. Tahminim yeni model 15m3 ya da 17m3 araçlarda uygulanabilir bir model.
Gel 2012 gel :smiley: ( 2007 de piyasaya çıktıklarını düşünerek)
Oğuz

Ahmet bey iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, karavan örneği çok güzel fakat cam yerleri tutmuyor açacağımız cam yerinin biri sizin önerdiğiniz projede banyoya denk geliyor, bizim araçlarda ön koltukta rahatca uyunuyor ben bir gece yattım çok rahatsızda değil ayaklarımı direksiyon tarafına verdim ikili koltıkta düz bir şekilde yatabildim

bu projede birşey daha dikkatimi çekti bu model 60yaş üstü aileler için tasarlanmış galiba o yaştan sonra yataklar genelde ayrılır ;D ;D ;D

Her ne kadar 60 olmadık ise de taş atıldığı için cevap hakkım doğdu. :smiley:

Benim tüm evli erkeklere önerim eşleri ile ayrı yataklarda yatmalarıdır.

Dünya güzeli karınızın her zaman bir el atımı uzağınızda olması güzel mi ? Bir zaman sonra hiçbir cazibesi kalmaz. Angelina Jolie olsa farketmez.

İşin bir de dargın olarak aynı yatağa girip aman değmeyeyim yanlış anlaşılırım durumu vardır ki rezalet birşey.

En iyisi gerekmediği ;) zaman sen yatağına ben yatağıma :D :D :D

Ahmet bey bizim çizdiğimiz projeye benzeyen elinizde karavan modeli varmı

teos' Alıntı:
Gel 2012 gel :smiley: ( 2007 de piyasaya çıktıklarını düşünerek)
Oğuz

Hayırdır Oğuz Bey?...(Karavancıda niyet ve proje bitmez ya...)

Cavid Sezen

Cavid bey, ( Levent beyin izni ile :smiley:)
Uzun soluklu plan yapmak iyidir, hep semi integrated bir model isterken tamamı ile duygusal nedenlerle ertelemek durumunda kaldım. Bu arada yeni model 15m3, 17m3 araçlar
sanki yeterince iç hacim sağlıyor gibi geliyor. bakacağız :smiley:
Oğuz

Oğuz abi o yeni modeller benimde çok dikkatimi çekiyor hele bunu eskiltelim o zmana kadar acemiliğimizide atarız sonrasında ÖTV de kalkar bakarsınız karavanı yenileriz. ;D

Levent bey,

Siz ve diğer arkadaşlarımız gibi tüm bilgi ve planları sizlerle paylaşıyorum. Belki gözünüzden kaçmıştır diye başka bir detayı önermek isterim. Yatağı yüksek yaparsanız, dolabı yatak altına alarak 56 cm lik bir yer kazanabilirsiniz. Dolap arkası bölümüde yaşam için gerekli gerekli teknik malzemeleri yerleştirebilir ve arka kapıdan rahatça ulaşabilirsiniz.

Ayrıca banyo ve yatak bölümü için pencere açmayıp üstten sunroof ile aydınlatma (yarı şeffaf plastik kapak ile) ve havalandırmayı sağlamanızı da öneririm. Perde ve Karagöz oynatma gibi sorunlarla uğraşmazsınız.

yüksek yatak alt? dolap.jpg

yüksek yatak alt? dolap 1.jpg

teos' Alıntı:
Cavid bey, ( Tolga beyin izni ile :smiley:)
Uzun soluklu plan yapmak iyidir, hep semi integrated bir model isterken tamamı ile duygusal nedenlerle ertelemek durumunda kaldım. Bu arada yeni model 15m3, 17m3 araçlar
sanki yeterince iç hacim sağlıyor gibi geliyor. bakacağız :smiley:
Oğuz

Levent Beyin konusunu meşgul ediyoruz ama yine de tümüyle ilgisiz değil. Şimdi Ducato'nun ölçülerine baktım. 11.5 m3 olanlar 5.41 m, 13 m3 olanlar, 6 m, 15-17 m3'ler ise 6.36 m uzunluğunda. Sizin şu an kullandığınız araç, 5.60 m. uzunluğunda. Sizin deneyiminiz var, kullanım zorluğu yaratmaz mı bu uzun araçlar? Gereksinimler, kişiden kişiye değişmekle birlikte iki kişi için, 15-17 m3'lük araçlar biraz büyük değil mi?

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,787
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

SON KONULAR

Geri