Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 403,193
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

Ahmet bey yatağı yüksek yapamıyoruz niye derseniz içerdeki çamurluk sevyesinden hemen sonra araç yukarı doru daralmaya başlıyor, en geniş kısmı 183cm, tavana havalandırma koyacağım bu aklımda ama yanlardaki pencerelerde şık dururdu, karagöz konusundada tecrübeli sayılırım merak etmeyin yaklaşık 20 senedir hersene çadırla kamp yaparım bazı yıllar bu süre üç ayı bulurdu (işler müsade ederdi)
elinizdeki modeller güzel eğer bizim projeye yakın bir model varsa elinizde bize çok yardımı olur, şimdiden çok teşekkür ederim tabiki size zahmet vermeyeceksek

Etiketler

Arkadaşlar kafamda şekillenen son proje bu, önerileriniz doğrultusunda arkada sabit yatak 120cm, yeteri kadar büyük banyo tuvalet altına buzdolabı koyabileceğim dolap, iki kişilik oturma gurubu ilave ile bir kişinin (yetişkin dahil )yatabileceği yatak, mutfak ölçülerim yeterli, ilerde oturma gurubuna şöför ve yolcu koltuklarını dahil edersem oturma gurubuda ideal ölçülere gelecek
son_%FEekil.JPG

Bu tip karşılıklı oturma modeline gözüm bir türlü ısınamasa da neden olmasın diyorum. Tabii bu durumda şöför ve yolcu koltuğu ancak 90 derece dönebilir ya da 100. Yatak üstü dolaplar, kabin üstü dolap ve koyacağınız duş/wc yanı dolap size yetecektir diye düşünüyorum. Oturma düzenine göre camlar 50 cmlik ek bölmede açılacak. Umarım ölçüleri uygun bulursunuz. Eni dar boyuna uzun bir tip olacak herhalde. 45*70 gibi.
Bir de yatağı olabildiğince yüksek yapmanızda fayda var. Örneğin ufak bir Sinbo SVW 6301 çamaşır makinesi ( http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=235989&productId=mtsinswm6301) 36,5x33x47,6cm sığabilsin , ya da jeneratör falan gibi eşyalar olabilir.
Oğuz

Cem beyin resmini çalarak ;) motokaravanımızın son görünümü

ducato_max.jpg

Oğuz bey şöför koltuğunun arkasındaki camı banyoya kadar koymayı planlıyorum, camı orada kesmeyeceğim mümkün olduğunca büyük cam kullanacağım, dolabıda iki parça olarak yapmayı planlıyorum, yatak yüksekliğinide imalat aşamasında mümkün olan yüksekliğe kaldıracağım önerileriniz için teşekkürler

Levent bey,
Cam konusunu da bir düşünün derim. Hem banyo hem de oturma grubunu kapsayan cam için içerideki kuşaklardan birini kesmeniz gerekecektir. Güvenlik nedeni ile pek tavsiye etmem. Duş/wc nin havalandırmasının tavandan olmasında bir mahsur yok, en kötü ihtimalle tavana bir fan ilave edersiniz. Geniş büyük cam size izolasyon açısından da (sıcak,soğuk) problem çıkaracaktır. Gene de kendi tercihiniz.
Oğuz

Levent bey,

Mutfak tezgahının yanına resimdeki gibi bir bölüm eklerseniz hem mutfak tezgahı genişler hemde diğer planda görüldüğü gibi gece yatak olarak kullandığınızda da yatağı genişletir.

(Planlar aynı değil tabi.Fotoğraflandırmak amacıyla başka bir plandan faydalandım.)

L1.jpg

L2.jpg

L.jpg

teos' Alıntı:
Levent bey,
Cam konusunu da bir düşünün derim. Hem banyo hem de oturma grubunu kapsayan cam için içerideki kuşaklardan birini kesmeniz gerekecektir. Güvenlik nedeni ile pek tavsiye etmem. Duş/wc nin havalandırmasının tavandan olmasında bir mahsur yok, en kötü ihtimalle tavana bir fan ilave edersiniz. Geniş büyük cam size izolasyon açısından da (sıcak,soğuk) problem çıkaracaktır. Gene de kendi tercihiniz.
Oğuz
Oğuz bey banyo ya kadar cam derken yanlış anlaşılmışım banyo duvarına kadar yani dolap bitimi banyo başlangıcı sınır banyoda pencere yok yani

yasiko' Alıntı:
Levent bey,

Mutfak tezgahının yanına resimdeki gibi bir bölüm eklerseniz hem mutfak tezgahı genişler hemde diğer planda görüldüğü gibi gece yatak olarak kullandığınızda da yatağı genişletir.

(Planlar aynı değil tabi.Fotoğraflandırmak amacıyla başka bir plandan faydalandım.)

Ahmet bey emekleriniz için çok teşekkürler, bu sistemi uygulayacağım hem yatak için hem mutfak için, resimlerle daha iyi oldu daha iyi anlaşılıyor

Ben yanlış anlamışım kusura bakmayın :smiley: Alt dolap + (oturma grubunu da kapsayan) cam + üst dolap şekliinde uygun.
Oğuz

Sn Levent Bey,
Öncelikle karavanınıza başlama konusunda verdiğiniz karadan dolayı tebrik ediyor ve enkısa sürede istediğiniz araca kavuşmanızı, kazasız belasız yolculuklar diliyorum.
Cem beyin resmini çalarak revize ettiğiniz plan benim düşündüğüm plan ile çok benzeşiyor. Metrajlarda biraz farklılık olmakla birlikte en önemlisi dolap ile banyo yeri değişik.
Nedeni ise arka teker çamurluğunun bir kısmı banyonun içinde kalıyor olması.
Yani sizin planı bende düşünmüştüm ama çamurluğun bir bölümü banyonun içinde kalması banyoyu çok daraltıyor. Sizin araçta çamurluk nereye gelir bilmiyorum. Ben bu yüzden dolabı arka yatağın yanına, çamurluğun üstüne, banyoyu da dolap ile ön yatağın arasına aldım. Siz de çamurluk faktörünü düşünün derim. Tekrar kutluyorum. Hayırlı olsun.

Levent bey,

Bir öneri daha :smiley:

Yatak kısmını resimdeki gibi (yüksekliğini dikkate almayın) yaparsanız, motosikleti de arka taşıma bölümü yapmadan içeride taşıyabilirsiniz. 3. resimdeki motor için bağlantı kanallarını da unutmayın. :smiley:
Konaklayacağınız zaman motosiklet dışarı çıkınca sabit yatağımnız yine olacak. Motokaravanda olmazsa olmazlardan biri de motosiklettir.

L4.jpg

L5.jpg

L3.jpg

Sayın Arı tahminlerime göre çamurluğun tam bittiği yer 120cm, eğer banyoya taşarsada o tarafa lavaboyu koyarım diye düşünüyorum, iyi dilekleriniz için çok teşekkürler

yasiko' Alıntı:
Levent bey,

Bir öneri daha :smiley:

Yatak kısmını resimdeki gibi (yüksekliğini dikkate almayın) yaparsanız, motosikleti de arka taşıma bölümü yapmadan içeride taşıyabilirsiniz. 3. resimdeki motor için bağlantı kanallarını da unutmayın. :smiley:
Konaklayacağınız zaman motosiklet dışarı çıkınca sabit yatağımnız yine olacak. Motokaravanda olmazsa olmazlardan biri de motosiklettir.
Sn.Ahmet bey motosiklet benim hayatımda zaten vazgeçilmez, yaklaşık otuz senedir aktif olarak biniyorum ve yurtiçi birçok seyahatlarım olmuştur, şu an avatarda ki resmimde 97 senesinde yaklaşık 3500km.lik akdeniz turu sırasında fethiyede çekilmiştir, artık motokaravan sevdasına kapılınca arabamı ve son motosikletim olan varederomu satıp bir bütçe oluşturdum, bu arada motosikletimden vaz geçemediğim içinde küçük bir enduro aldım. motoru içeri almayı düşünmüyorum neden derseniz yatacağınız zaman motoru indirmek bindirmek zahmetli oluyor, bazı zamanlar seyahatlarınız da devemlı yer değiştirmek icap ediyor o zaman tamamen size eziyet olur arkada asılı olursa durmak ve hareket etmek de daha özgür oluyorsunuz kısaca benim fikirlerime göre arkada asılı kalmasında fayda var, öneriniz için çok teşekkürler

Levent bey,
Sizin düşündüğünüz pencereyi yapabilmek için Yusuf'un yaptığı şekilde ara kuşağı kesmek gerekiyor. O zaman da çok hayıflanmıştım. Pencere konusunda bir kez daha düşünün derim. Aracın normal pencere yerlerine açılmak istenirse büyük pencere tam olarak dolabın arkasında kalır, büyük bir kısmı banyoya, küçük bir kısmı da oturma grubuna taşar. Oturma grubunuz zaten küçük bir bölüm. Dolabın arkasına gelecek pencere için ısrar neden? Oturma grubu için dar uzun pencerelerin belki çift cidarlı karavan için izolasyonlu modelleri bile vardır. Küçük olsun, izolasyonlu olsun daha iyi değil mi? İlle de ferahlık diyorsanız buraya açılacak büyük pencere yerine sürgülü kapının devamına arkaya kadar pencere açılsa, şöyle denize karşı otururken panoramik manzaranız olsa daha iyi değil mi? Yalnızca fikir tabi...Sonuçta sizin kararınıza saygımız sonsuz. [attachment=1]

13507687_1446549_enxi222.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR