Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 400,880
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

züğürt gezençi' Alıntı:
Levent bey Allah gönlünüze göre versin.proje için benden de bir öneri;öndeki oturma yerinin üstündeki pencereyi mutfak tezgahının üstüne alsan diyorum.
Sami bey önerinizi dikkate alacağım, Allah herkese gönlüne göre versin, çok teşekkürler

Etiketler

Cem bey mümkün olduğunca hatasız ferah ve kullanışlı bir yerleşim yapmak için erkenden sayfayı açtım, burada tartışarak en iyi yerleşimi bulacağımızı ümit ediyorum, valla ne yalan söyleyeyim akşam yatağa yattım kafamda bir sürü proje uçuşuyordu içlerinden biride bu şekilde yerleştirmekti, patent size ait ise ne yapalım seve seve bir tur veririz :D :D

projenin son hali bu arkadaşlar

proje1010.JPG

Levent abi ocak lavabo kapı yanında olması daha kullanışlı olacak oradan servis yapılabilir hem ocağın üzeri açık dışarı ile bağlantıyı çok kesmiyor oradaki duş tavana kadar olacağından dışarı ile 50cm lik bir bağınız olacak o da biraz daraltır iç hacmi .

Levent bey,
Ben önerilermi 2 .plan üzerinde yoğunlaştıracağım. Yurtdışı camper imalatlarında da çok kullanılan bir model. Ölçüleri biraz daraltmakla başlayalım :smiley: Yolcu arkası alan kayar kapıya kadar maalesef 52 cm. belki zorlarsanız ( koltuğu daha önde tutmak gibi) 55 cm a kadar çıkabilirsiniz. Fazlası dışarından gözükür olur ki hoş durmaz. Duş/WC için Sayın Rüzgar'ın
bir önerisi vardır. Ellerinizi kafanızın üstünde birleştirdiğinizde iki dirsek arası mesafe kabin ölçüsüne yakın bir değer verir. Benim durumumda 75 cm. ki toplamda benim duş alanı 80 cm ve yetiyor. Siz de kendinize göre ölçün bakalım. ( 172 boyunda 90kg ağırlığındayım, kimileri şişman diyor ama bence balıketi :smiley:) Duştan kazanılacak 10 cm size yatak alanında ferahlık sağlar. Ya da şöför arkası koltuk bir 10 cm daha daraltılabilir. 70cm tek kişilik yatak modu için bana göre yeterli. Pencere açma işini tüm iç yerleşim planını bittikten sonra halledin. Hatalı bir pencere açımı size bayağı pahalıya mal olabilir. Saclar çok ince, daha sonra kapatması bir problem.
Dolaptan vazgeçerseniz tek sıra koltuk +masa koyup , ön tarafta döner koltuklarla 3-4 kişilik bir oturma alanı bile yaratmak mümkün. ( Serin ve yağışlı havalarda gerekli, hayat hep dışarıda geçmiyor)
Oğuz

ikinci planı daha mantıklı görüyorsunuz, o zaman bu plan üzerine yoğunlaşıp geliştirelim, önerilerinizi düşüneceğim, elbise dolabının altına buzdolabını yerleştirmeyi düşünüyordum dolaptan vazgeçersem tezgah altına koymam gerekecek

Evet buzdolabı ... Şu yapılabilir. Eğer ön tarafta yatak olayını çok fazla kafaya takmazsanız, ( ki 170 boylarında birinin yatması için alan yaratmak mümkün) yolcu koltuğu arkası buzdolabı için uygun, şöför koltuğu dönerli ve masa+tekli koltuk da bir çözüm. Düşünelim... Bu planın sadece ve sadece 2 kişi için uygun olduğunu da gözden kaçırmamak gerek...
Oğuz

önemli bir konuda camlar, bu proje detaylandırmayı da zorluyor iki cam açma hakkımız var ve içerisinin mümkün olduğunca aydınlık yapması lazım ve açacağımız yerler belli

teos' Alıntı:
şöför koltuğu dönerli ve masa+tekli koltuk da bir çözüm.
Oğuz

Yusuf, buraya koltuk koyamamıştı, değil mi? Koltuk için yeni birtakım standartlar... gerekiyor diye yazılmıştı. Bilen arkadaşlar, aydınlatırlarsa iyi olur...

Cavid Sezen

Cavid bey oturma gurubunu yatak olarak gösteriyorsunuz, muayeneye gittiğinizde yatak açılmış şekilde sokacağız

Cavid bey,
Koltuk koyamamak Martoy ek XI'deki test isteklerinin aşırı maliyeti nedeni ile olamıyor. Projede ve TUV'e girerken orası yatak gibi gösterilip (çocuk yatağı- Şöför koltuğpu dönmemiş yerinde - masa tablası koltuk hizasında yere indirilmiş + tekli koltuk - 60*130 gibi bir yatak gibi durur. ) TUV çıkışı masayı yerine oturttun mu sorun olmaz diye düşünüyorum. Yusuf'ta şöför arkası boylamasına koltuk kullanmıştı, biz tek kişilik koltuk+masayı enlemesine koyalım diyoruz ki karşıda yolcu koltuğu arkasında buzdolabına 55*55 yer kalsın.
Oğuz

şöför koltuğu arkasına koyacağımız cama göre plan yapmalıyız, bunu gözden kaçırıyoruz

teos' Alıntı:
Cavid bey,
Koltuk koyamamak Martoy ek XI'deki test isteklerinin aşırı maliyeti nedeni ile olamıyor. Projede ve TUV'e girerken orası yatak gibi gösterilip (çocuk yatağı- Şöför koltuğpu dönmemiş yerinde - masa tablası koltuk hizasında yere indirilmiş + tekli koltuk - 60*130 gibi bir yatak gibi durur. ) TUV çıkışı masayı yerine oturttun mu sorun olmaz diye düşünüyorum. Yusuf'ta şöför arkası boylamasına koltuk kullanmıştı, biz tek kişilik koltuk+masayı enlemesine koyalım diyoruz ki karşıda yolcu koltuğu arkasında buzdolabına 55*55 yer kalsın.
Oğuz

Anladım.. Kuşkusuz bu iç düzen, daha iyi bence...

Cavid Sezen

Benim araçta şöför arkası ve kayar kapıda cam var ve yeterince aydınlık. Yatak kısmında cam yok.
Oğuz

Oğuz bey böyle bir yerleşimmi düşünüyorsunuz beyaz alana buzdolabı koyarak

125.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR