Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 400,862
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

yaybek' Alıntı:
Oğuz abi PSA gurubu araçların genel ölçüleri aynı sadece aksesuar değişiklikleri var,arabanın kasa yumurta gibi hiçbir kenar birbirine eşit değil uygulama sırasında neler çektiğimi ben bilirim :D içini ölçsenizde çok şey değişmiyor kabaca bir hesap yapmış oluyorsunuz,
Benim keşke dediğim birşey var duşu 70x70 yaptım teknede 70x70,teknenin su giderini deldim aşağıya indirdim fakat lavaboyu indiremedim direk hortumun ucunu teknenin içine bırakıyorum mecburen lavabodaki su teknenin içine akacak oradan alta inecek,en azından bir tarafı 75cm olsaydı o boşluktan aşağı indirip teknenin hortumuyla birleştirirdim daha estetik olurdu.onun haricinde şimdilik memnunum zaman gösterecek eksikleri.
aşşağı inen hortumu başka bir malzeme ile kapat, tam köşededen indirsen, köşe kısmını delemiyormusun

Etiketler

Abi lavabonun altını konik bir malzeme ile kapatacağım aşağıya doğru daralan bir sistem yapacağım en alttan çıkacak su,abi 1cm ya var ya yok köşede mümkün değil.
Abi cumartesi kısmetse Bostancı'da olacağım sanaide biraz işim var akşam 18.00'e kadar oralardayım vaktin olursa arabanın son haline bakar hemde kendin için ölçümler alırsın.

düzcedeki festivale gitmek istiyorum, bir yanım istiyor bir yanım istemiyor, eğer gitmezsem bostancı sanayide benimde arkadaşlar var hertürlü sana yardımcı oluruz hemde şu lavabo işine belki güzel bir çözüm buluruz

sayın buralpdi 2003 model dukato 160000 km 13750 tl

dukato.jpg

Sayın Tatar yarın iş çıkışı gidip bakacağım Allah nasip ederse emekleriniz için çok teşekkürler alacağım araç 2003-2004 model aralığında mümkün olduğunca donanımlı bir araç bulmayı hedefliyorum, yoğun bir şekilde sahibinden.com ve diğer internet sitelerinde araştırma yapıyorum, dukatoların dinamik modelleri var abs,hız sabitleyici,elektirikli aynalar,kilima,sis farları gibi. araç bir kere alınıyor ama içi herzaman değişebilir saygılar

Abi hayırlısı ile alda hep beraber başlayalım senin arabaya ;D boş durmaya gelmiyor kanımız kaynıyor adrenalin lazım.(hele başlada gör adrenalini nabız 170'den aşağı düşmüyor hiç.) ;D

yaybek' Alıntı:
Abi hayırlısı ile alda hep beraber başlayalım senin arabaya ;D boş durmaya gelmiyor kanımız kaynıyor adrenalin lazım.(hele başlada gör adrenalini nabız 170'den aşağı düşmüyor hiç.) ;D
korkutma beniiiiiiiiiiiiiiiii :mad: :mad:, kaçarım sonra ;D ;D

2004 model Citroen Jumper larda abs li ve klimalı bulma şansınız çok daha fazla. Ben son derece memnunum, sedan bir araçla seyahat etmekten farkı yok.
Oğuz

Oğuz bey jumper,boxer,dukato hepsine tek tek bakıyorum amacım mümkün olduğunca az km yapmış donanımlı kazasız makul fiyatlı bir araç bulmak :D :D

Levent abi bizde bakalım çevremize olduki tanıdık bildik bir araba satılır haber veririz özellikle ticariler çok hor kullanılmış oluyor satarkende makyajlayıp satıyorlar özellikle galericiler.İnşallah seni üzmeyecek bir araba bulursun,ben biraz üzüldümde araba konusunda.

Levent bey Allah gönlünüze göre versin.proje için benden de bir öneri;öndeki oturma yerinin üstündeki pencereyi mutfak tezgahının üstüne alsan diyorum.

Levent Bey,
Projeniz çok ferah ve kullanışlı gözüküyor. Elbette herkesin kendi zevkleri ve kişisel ihtiyaçları doğrultusunda proje üretmesi en doğrusu. Kimi ferahlık istiyor, kimi rahatlık ve kullanışlılık, kimi estetik.. Bu virus bana bulaştığından beridir..yaklaşık bir yıl olacak neredeyse, bu işlere kafa yoruyorum. Benim bu konudaki görüşüm ''maksimum fayda>maksimum rahatlık>estetik'' prensibine dayanıyor. Bu nedenledir ki, bugün bir motokaravan yaptıracak olsam aşağıdaki planı kullanırım. Yalnızca bir alternatif, değişik bir fikir olarak sunmak istedim.
Siz mutlaka kendi ihtiyaçlarınız ve beğeniniz doğrultusunda kendi projenizi kafanızda oturtmuşsunuzdur ve belki sıcak bakmazsınız ama yeri gelmişken paylaşayım, belki başka arkadaşlara da faydası olur diye düşündüm.
[attachment=1]
[attachment=2]
Uzunlamasına olan yatak 190 x 85 cm. ranza yatak. Enlemesine kurulacak ana yatak ise 140 x 180 gibi devasa bir alana sahip. WC ve mutfak ölçüleri ihtiyaca göre ayarlanabilir.

Bana göre bu planın tek bir dezavantajı var. O da ana yatak açıldığında dışarı giriş çıkışın engelleniyor (ya da zorlaşıyor) olması.
Bunun dışında avantajları oldukça fazla. Çok çok rahat biçimde 4 kişilik, hatta ana yatakta enlemesine yatılabilecek durumlarda 5-6 kişilik yatma kapasitesi, normal koşullarda 4 kişilik, dönebilir koltuklar ile 5-6 kişilik oturma grubu kapasitesi, masa düzenini bozmadan 2 kişinin yatabiliyor olması, ranzanın alt kısmında oldukça hacimli depolama bölümü..gibi.
Elbise dolabı belki bir yerlere sıkıştırılabilir. Şu an sahip olduğum aracım gözönüne alındığında, ben böyle bir araca sahip olsam elbise dolabı ihtiyacı hissetmem bile :D
Projenizi uygulamaya koyma aşamasına geldiğinize ayrıca sevindim. Dilerim en kısa zamanda arzu ettiğiniz karavana kavuşursunuz. Kolay gelsin.

ducato max.jpg

ducato max 2.jpg

Yukarıdaki plan kendi geliştirdiğim plandır. Uygulamaya koyacak arkadaşlar olursa proje bedeli olarak bir tur isterim ona göre ;D

yaybek' Alıntı:
Levent abi bizde bakalım çevremize olduki tanıdık bildik bir araba satılır haber veririz özellikle ticariler çok hor kullanılmış oluyor satarkende makyajlayıp satıyorlar özellikle galericiler.İnşallah seni üzmeyecek bir araba bulursun,ben biraz üzüldümde araba konusunda.
benimde korkum bu yönde bütçe zaten kısıtlı birde arabada çıkacak ekstra masraf projeyi bitirme süremizi uzatır buda beni strese sokar, alacağımız araba sıfır olmayacak ama mümkün olduğunca düzgün bir araç almaya çalışacağım, düzgün araç bulduğumda donanımlarındanda vazgeçilebilir

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR