Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 400,862
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

bu haftasonu festival varmış gidecekmisin düzceye

Etiketler

Abi aslında çok istedim ama cumartesi yayın var birazda işlerim var,cumartesi gündüz bostancıya gelebilirim sanayide arkadaşım var oto aksesuarcı cam filmi ve perde konusunda yardımcı olacak bostancıda kayınpederler var çok oldu ziyaret etmeyeli bekliyorlar arabayıda merak ediyorlar perde konusunda normal gri perde dedi arkadaş onların kalitelileri var bir firmanın anadolu yakası bayisi kendisi,güneşten etkilenmeyen tek renk dedi,o perdeden yaptırıp ayrıca açık renk çiçekli böcekli olanındanda normal kornişli yapıp gündüzleri yine kenarda toplayarak ayrı bir hava katabiliriz diye düşünüyorum.

Levent bey,
Ağırlıklı olarak elektrik alabileceğimiz yerlerde konakladığımızdan olsa gerek ( nehir kenarı lokantalar, kamp alanları vb.) biz çay ve kahve işini elektrikli ısıtıcı (kettle) ile hallediyoruz.
Bu nedenle 2 göz ocak tek göz olarak kullanılıyor, tabii ki birinde yemek yapılırken diğerinde çay kahve yapılabilir ama aynı anda 2 tencereyi unutun :smiley:
Oğuz

Levent bey,
WC/duş için ayırdığınız alanla ilgili tereddütlerim var. Ben 80*80 lik bir alanın yeterli olacağını söylerken herhangi bir köşesinden kesilmemiş demek istemiştim.
WC olarak Fiamma bipot ( http://www.agentfiamma.co.uk/erol.html#365x0&&http%3A%252F%252Fwww.google.com.tr%252Fsearch%3Fhl%3Dtr%26q%3Dfiamma+bipot%26btnG%3DGoogle%2527da+Ara%26meta%3D%26aq%3Df%26oq%3D) kullanırsanız boy 45 en 36 yükseklik 40 cm gibi düşünmelisiniz, Thetford C200 kasetli sistem kullanırsanız ölçüleri http://www.bradtech.ltd.uk/c200.asp adresinde.
Her halukarda 50 cm lik bir boy ve 30 cm gibi diz boyu kalmalı. Lavaboyu 35 cm den daha büyük yapmanız zor. Tüm bunları dikkate alında WC/duş kapısını daha verimli planlamak zorundasınız. Sanki kayar kapıda köşede kesmek yerine 80*80 bir kabin yapsanız ( evet koridor daralacak) ve kapıyı giriş tarafına koysanız sanki daha iyi olacak gibi.
Ya da Yusuf'un plana dönüp duş/wc yi diğer tarafa, mutfağı ve dolabı kayar kapıya çevirseniz duş/wc için daha duz bir alan kazanırsınız. Kısalacak mutfak tezgahını, yandan açılan menteşeli bir ekle telafi edersiniz.
Ben, ikinci karavanımın beğenmediğim iç planını değiştirmek için 3 ay boyunca çizmiş, imalat için gittiğim üreticide de son 3 gece uyumadan sayfalar dolusu plan yapmıştım :smiley:
Milimetrik , altta farklı üstte farklı ölçüler insanı çıldırtmaya yetiyor :smiley: Yolcu arkası 80 cm koltuk da aklıma pek yatmadı orada 60-65 cm den fazla yer kalmaz gibi sanki. Yolcu koltuğunu 90 derece düşünmeyin, ileri geri haareket etmesi gerekebilir. Kapıya doğru taşmak pek hoş bir görüntü oluşturmaz.
Kolay gele.
Oguz

Levent bey hayırlısı olsun.ALLAH kolaylık versin.Bir an önce başlayıp ,zevkle ve şevkle imal edip alınteri akıtarak bitirirsiniz.Aynı şekilde bende böyle bir camper yapmak istiyorum.Ama elimdeki WW T3 ü satmam lazım.Sevgiler saygılar

Oğuz bey başlamadan projeyi açmam bu yüzdendi, ne yapsanız bir taraf eksik kalıyor, o takkeyi buraya bu takkeyi şuraya aylardır yerleştirip duruyorum en az hatasız işi bitirmek istiyorum, işin kötüsü istediğim gibi bir araba bulamadım araba elimin altında olsa ölçüp biçip içinde net bir karara varacağım ama şimdilik kağıt üzerinde tartışıyoruz

metin0035' Alıntı:
Levent bey hayırlısı olsun.ALLAH kolaylık versin.Bir an önce başlayıp ,zevkle ve şevkle imal edip alınteri akıtarak bitirirsiniz.Aynı şekilde bende böyle bir camper yapmak istiyorum.Ama elimdeki WW T3 ü satmam lazım.Sevgiler saygılar
Metin ağbi inşaallah t3 kısa zamanda satılır sende istediğin karavanı yapmaya başlarsın, ben daha arabayı bulamadım :-\

Levent bey,
Eğer faydası olacaksa 2004 Citroen jumper aracımın gereken ölçülerini veririm. Yusuf da kendi aracının. PSA grubu araçlar mm lik aynı bildiğim kadarı ile.
Oğuz

teos' Alıntı:
Levent bey,
Eğer faydası olacaksa 2004 Citroen jumper aracımın gereken ölçülerini veririm. Yusuf da kendi aracının. PSA grubu araçlar mm lik aynı bildiğim kadarı ile.
Oğuz
Oğuz bey tabiki faydası olur ben 3,36 boy en 1,83 olarak hesaplıyorum, bakalım ölçüler doğrumu

Yerden ölçüm doğru, üstlere doğru ciddi kayıp var... Yarın sabah ölçüp, bildiririm.
Oğuz

Sayın buralpidi yeni projeniz hayırlı olsun .
iki araç 2002 2003 model fiatı da iyi bakmakta fayda var.

ttp://www.sahibinden.com/aff.php?aff=493018

teos' Alıntı:
Yerden ölçüm doğru, üstlere doğru ciddi kayıp var... Yarın sabah ölçüp, bildiririm.
Oğuz
üstlerde tavanda bildiğim kadarı ile 120cm kadar düşüyor

tatar' Alıntı:
Sayın buralpidi yeni projeniz hayırlı olsun .
iki araç 2002 2003 model fiatı da iyi bakmakta fayda var.

ttp://www.sahibinden.com/aff.php?aff=493018
Sayın Tatar teşekkür ederim ilginize bakarım ilanlara sağolun :smiley:

Oğuz abi PSA gurubu araçların genel ölçüleri aynı sadece aksesuar değişiklikleri var,arabanın kasa yumurta gibi hiçbir kenar birbirine eşit değil uygulama sırasında neler çektiğimi ben bilirim :D içini ölçsenizde çok şey değişmiyor kabaca bir hesap yapmış oluyorsunuz,
Benim keşke dediğim birşey var duşu 70x70 yaptım teknede 70x70,teknenin su giderini deldim aşağıya indirdim fakat lavaboyu indiremedim direk hortumun ucunu teknenin içine bırakıyorum mecburen lavabodaki su teknenin içine akacak oradan alta inecek,en azından bir tarafı 75cm olsaydı o boşluktan aşağı indirip teknenin hortumuyla birleştirirdim daha estetik olurdu.onun haricinde şimdilik memnunum zaman gösterecek eksikleri.

Oğuz bey benim için karavanda vazgeçemediğim tek lüks wc, bu konuyu çok düşündüm şimdide tabana kağıt bantlarla ölçü çizip tekrardan baktım, benim eski ölçülerde wc yaparsam iyi olacak hem dışarı kapıyı açabileceğim hemde içi daha rahat olacak 80x80 bana çok dar geldi biraz wc özürlüyüm seyahatlarda çok sıkıntı çekiyorum

wc.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR