Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 403,033
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

m62' Alıntı:
Sanırım piyasadan alabileceğim en kötü buzdolabıyı aldım. "dakika bir gol bir" benzeri durum oldu. Haydi hayırlısı... Fakat iki gündür test için evde çalıştırıyorum ve evimdeki iki kapılı derin donduruculu dolaptan çok daha iyi soğutuyor. Bu da enteresan bir durum.
Acaba o enerji tüketimi bilgilerini neye göre belirlediler. Aynı şartlarda mı test edildi. Mustafa'nın aldığı da A sınıfı ve daha küçük bir dolap, mantıksal olarak daha az tüketmesi lazım. :eek:

Etiketler

Motorun enerji tüketimlerini beyaz eşyayı üreten fabrikalar test etmez, testi motoru üreten fabrikalar yapar (varsayımlı bir kabin yapıp bu kabinde motorun testini yaparlar), sonunda eşyayı üreten fabrika en az tüketeni deyil, en ucuza bulduğunu takar geçer, matbacıyada A+ olsun diye bir serigraf etiket siparişi verir, dolaba yapıştırır ver elini mağzaya vitrine...Kaliteli motoru acak kaliteli firmalar takar bunlarında fiyatları mağzalarda farklı olur, bazende pazara yeni giren firmalar takar, payları artınca onlarda diğerlerine benzemeye başlar..Sonuç olarak buzdolabı alınırken markasına bakıldığı kadar biraz eğilip motoru ne marka diye bakmak lazım.....

fsirin' Alıntı:
Acaba o enerji tüketimi bilgilerini neye göre belirlediler. Aynı şartlarda mı test edildi. Mustafa'nın aldığı da A sınıfı ve daha küçük bir dolap, mantıksal olarak daha az tüketmesi lazım. :eek:

Ferhat benim yeni aldığım dolap altus al305 modeli A+ , A ile A+ arasında bu kadar fark var galiba, artık yeni gelecek beyaz eşya sınıfı A+ olmak zorunda imiş bu yüzden mağazalar stok eritmek için habire kampanya yapıyorlar

m62' Alıntı:
Merhaba Levent Bey,

Buzdolabı olayında yaşadığınız talihsizlikler gerçekten üzücü. İnşallah bundan sonra başka olumsuzluklar yaşamazsınız.

Ben de bu arada Pazartesi günü Pratiker'den Premier marka kompresörlü mini bir buzdolabı aldım. Teknik Özellikleri;

Kapasite (L) : 47Litre
Voltaj (V) : 220-240, 52W
Frekans (Hz) : 50
Akım (A) : 0.45
Enerji Tüketimi (kWh/24h) : 0.38
Soğutucu : R600a/18g
Ağırlık : 15.5kg

Arkadaşlar, bu özelliklere sahip cihaz için nasıl bir invertör (marka/model/watt...) almalıyım?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Mustafa Bey
Aldığınız buzdolabımı yoksa otellerde kullanılan ve amonyakla çalışan soğuk tutucu mu?
Soğuk tutucular rezizdansla amonyakı ısıtarak devridaim yaptığından tüketiminin fazla olacağı düşüncesindeyim.

buralpdi' Alıntı:
Ferhat benim yeni aldığım dolap altus al305 modeli A+ , A ile A+ arasında bu kadar fark var galiba, artık yeni gelecek beyaz eşya sınıfı A+ olmak zorunda imiş bu yüzden mağazalar stok eritmek için habire kampanya yapıyorlar
Yok Levent, Mustafa'nınki de A+ sınıfı. Hem de 52W'lık küçük motor var daha az tüketmesi lazım. İş başa düştü ölçeceğiz demekki. ;)

Özellikleri iyi görülüyor. http://www.hepsiburada.com/liste/premier-prg-4710-mini-buzdolabi-47-lt/productDetails.aspx?productId=mtpreprg4710&categoryId=22154

airboat' Alıntı:
Mustafa Bey
Aldığınız buzdolabımı yoksa otellerde kullanılan ve amonyakla çalışan soğuk tutucu mu?
Soğuk tutucular rezizdansla amonyakı ısıtarak devridaim yaptığından tüketiminin fazla olacağı düşüncesindeyim.

Seyfettin Hocam, Amonyaklı Absorbsiyon tipi buzdolapların sınıfları oldukça düşüktür. Ama doğrudan gaz ile çalıştığından yerine göre avantajlı duruma da geçiyor. :smiley:

airboat' Alıntı:
Mustafa Bey

Seyfettin Bey,

Buzdolabı amonyaklı değil, 220V kompresörlü.

Yusuf sağolasın, invertör geldi

DSC_0023.JPG

buralpdi' Alıntı:
Yusuf sağolasın, invertör geldi

Levent Bey selamlar,

Yeni invertörünüz hayırlı olsun. Nice mutlu günler de kullanın.

Yusuf Beyle dün konuştum. Önümüzdeki hafta İkitelli deki firmaya yeni buzdolabıyı götürüp invertörü alacağım.

m62' Alıntı:
Levent Bey selamlar,

Yeni invertörünüz hayırlı olsun. Nice mutlu günler de kullanın.

Yusuf Beyle dün konuştum. Önümüzdeki hafta İkitelli deki firmaya yeni buzdolabıyı götürüp invertörü alacağım.

Mustafa bey çok teşekkürler :smiley:,
yarın akşam sahildeyiz, selamlar

Levent abi hayırlı olsun umarım bu invertör önceki sıkıntıları çözer şimdiye kadar çok arkadaşa aldığımız ve hiç sorun yaşamadığımız bir ürün.
Sonunda Maltepe tarafına taşıyacağım evi bu ne ya kardeşim her hafta nisbet yapar gibi sahil buluşması ;D
Avrupa yakasında organize olamadık :-\

Levent invertörün hayırlı uğurlu olsun.İnşallah sıkınıtlarını çözer.

Yusuf Aybek' Alıntı:
Levent abi hayırlı olsun umarım bu invertör önceki sıkıntıları çözer şimdiye kadar çok arkadaşa aldığımız ve hiç sorun yaşamadığımız bir ürün.
Sonunda Maltepe tarafına taşıyacağım evi bu ne ya kardeşim her hafta nisbet yapar gibi sahil buluşması ;D
Avrupa yakasında organize olamadık :-\

ben hep söylüyorum karşıda ne işin var diye, hayat anadolu yakasında ;D

berkcantp' Alıntı:
Hayırlı olsun, İnşallah bu sefer tamamdır.

inşaallah İlhan ağbi, yoksa peşinden ayrılmayacağım ;D ;D

seyyah54' Alıntı:
Levent invertörün hayırlı uğurlu olsun.İnşallah sıkınıtlarını çözer.

sağolasın Ahmet ağbi artık çözdük diye düşünüyorum

akşam hemen takıp denedim, buzdolabı normal çalıştı invertörün fanı devreye bile girmedi, 5 dakika sonunda fan çalışmaya başladı, herhalde artık bu buzdolabı sorunu bitti, inşaallah diyelim :smiley:
şimdi sorun bu cihazı koyacak yer ;D bulmak

Levent abi o invertör çok güzel bir cihaz ben denemek için 1300watt elektrikli süpürge kullandım hemde tüm karavanı süpürdüm banamısın demedi,ayrıca 800watt ve 700watt 2 matkabı aynı anda çalıştırdım sesi bile değişmedi,karavanı satarken onu vermesemmi diye düşündüm ama almak etik olmayacak diye vaz geçtim nasıl olsa ithalatcı firma bizim sayılır devamı var ;) ;D

Yusuf Aybek' Alıntı:
Levent abi o invertör çok güzel bir cihaz ben denemek için 1300watt elektrikli süpürge kullandım hemde tüm karavanı süpürdüm banamısın demedi,ayrıca 800watt ve 700watt 2 matkabı aynı anda çalıştırdım sesi bile değişmedi,karavanı satarken onu vermesemmi diye düşündüm ama almak etik olmayacak diye vaz geçtim nasıl olsa ithalatcı firma bizim sayılır devamı var ;) ;D

ilginç, akşam bende elektrik süpürgesini denedim ama çalıştırmadı, 2000w max- min 800w en düşük ayarında bile çalıştırmadı, elektronik aletlerle aram iyi değil buzdolabını çalıştırsın yeter :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR