Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 402,277
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

marlon' Alıntı:
levent bey ;

telliniz verirseniz ben arayayım sizi (yurt yurt dısındayım zıra) daha kolay anlatırım

Rıza

Rıza bey fikir için çok teşekkürler, görüşmek üzere, selamlar :smiley:

Etiketler

Levent Bey ;

Anlattığım bağlantının çizimini eklemeye çalıştım. Umarım başarmışımdır. Bu bağlantı ile panelinizi daha verimli olarak kullanabileceğinizi düşünüyorum.

Saygılar
Rıza

Ekli dosyalar

• Karavan elk. dev..doc
    30.5 KB · Görüntüleme: 117

Levent, denemek için aküleri 24v'a göre bağlamayı düşünüyorsan, akülerin aracın alternatör ile şarz edilmesini de geçici olarak kes ve; ELO 24v-12v 10A converter al " http://elo.com.tr/tr/urun-detay.aspx?uid=24 " (45TL), tüm karavanı converter ile 12v besle, 10 amp converter karavanın tümüne yeter merak etme...

halilo11' Alıntı:
güzel olmuş ellerinize sağlık

çok teşekkürler :smiley:

marlon' Alıntı:
Levent Bey ;

Anlattığım bağlantının çizimini eklemeye çalıştım. Umarım başarmışımdır. Bu bağlantı ile panelinizi daha verimli olarak kullanabileceğinizi düşünüyorum.

Saygılar
Rıza

Rıza bey çok teşekkürler, akşam yattığım yerde bende düşündüm 24v enerjiyi 12v çevirip kullansam nasıl olur diye, Atilla ağbide aynısını düşünmüş olmazmı?, daha basit değilmi

Levent Bey;
Bencede daha kolay. Burda bana göre iki temel nokta var dikkat edilecek:
1. Karavan yükünü dikkatlice ikiye bölmek. Burda dikkat edilecek husus gün sonunda her iki bataryadan da esit deşarj yapmak.
2.Bu bağlantı şeklinde 12 volt araç alternatörü ile gene her iki aküyü şarj edebilirsiniz. Ancak şarj süreniz iki katına çıkar. Bence sizin yaptığınız yol güzergahında, bunun sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum.

Saygılar
Rıza

Atillanın önerdiği cihazı daha önce kullanmadım. Ancak cihazın kkayıpları nedir onu yazmamışlar. İnvertör de daha önce yaşanan kayıplar gibi bir olay söz konusu olursa. gene başa dönme ihtimali çok yüksek olur diye kaygı duyarım. Önerdiğm sistem basit ve kayıpsız çalışır. Ancak her zaman dediğim gibi takdir mal sahibi olarak sizin..

Sağlıcakla kalın

Rıza

marlon' Alıntı:
Levent Bey;
Bencede daha kolay. Burda bana göre iki temel nokta var dikkat edilecek:
1. Karavan yükünü dikkatlice ikiye bölmek. Burda dikkat edilecek husus gün sonunda her iki bataryadan da esit deşarj yapmak.
Rıza

sessiz kaldığım ve en büyük sorunum bu, benim kamp durumumda benden enerjiyi en fazla yazın buzdolabı kışın ısıtıcı çekiyor, diğer aydınlatma ve hidrofor kullanımım çok düşük, yani bütün enerjimi buzdolabı çekiyor buda demektirki hep bir akü zayıflayacak, yanlışmıyım :smiley:
selamlar

Levent bey ;
Aküyü zayıflatmaz, ancak; buzdolabı ve ısıtıcının bağlı olduğu akü şaraj deşarj - saykılında diğerine göre daha öne çıkarki buda uuzn vaede akü ömmrüne kumanda eder(Bu cıhzların bağlı olduğu akü, toplam yaşamında diğerine göre biraz daha kısa ömür gösterir ama bu bence çok korkulacak bir durum değildir) . Bunu engellemenin bir basit yolu var tabiki. örneğin ayda bir yada iki ayda bir akülere yer değiştirin bu sorunda ortadan kalkar.
saygılarımla
Rıza

Rıza bey benim anladığım kadarı ile bağlantı şeklini böyle yapmamı istiyorsunuz doğrumu :smiley:

XXX.JPG

buralpdi' Alıntı:
Rıza bey benim anladığım kadarı ile bağlantı şeklini böyle yapmamı istiyorsunuz doğrumu :smiley:
Bu şekilde olursa bağlantılar ok levent bey
Rıza

XXX.jpg

konu şimdi daha net anlaşıldı, yardımlarınız için çok teşekkürler :smiley:
selamlar :smiley:

Levent şimdilik hiç bir şey yapma, bu gün elime uzakdoğu malı bir "15 amp mppt" solar şarz cihazı geçti, onu denemen için sana vereceğim, eski şarz regülatörü ile değiştirip bir dene, test et, hoşuna giderse çaresine bakarız...

atiladi' Alıntı:
Levent şimdilik hiç bir şey yapma, bu gün elime uzakdoğu malı bir "15 amp mppt" solar şarz cihazı geçti, onu denemen için sana vereceğim, eski şarz regülatörü ile değiştirip bir dene, test et, hoşuna giderse çaresine bakarız...

Atilla ağbi şimdi merakımdan aküleri 24v yaptım ve 24 olarak panel yarın akşama kadar ne yapacak, (saat 12.9v yukarı çıkmıyor bir haftadır) akşam eğer sayı değişirse demekki 24v daha iyi şarz ediyor diyebileceğiz,

senin şarz aletinide test edelim, denemekte fayda var

Yarım akşam meltepede hangi cepde buluşmayı düşünüyorsunuz, gelme imkanına bir bakacağım, gelirkende yeni regülatörüde getiririm...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

SON MESAJLAR

SON KONULAR