Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 402,266

Etiketler

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

Güzel olmuş, eline sağlık.
Sende, bunu en hafif örneğinTitanyum karışımı ...vs. motoru taşıya bilecek bir metal fikrin varmı dır.

Panelde sorun mu var? Bir seyi mi kacirdim?

berkcantp' Alıntı:
Güzel olmuş, eline sağlık.
Sende, bunu en hafif örneğinTitanyum karışımı ...vs. motoru taşıya bilecek bir metal fikrin varmı dır.

:D :D :D

İlhan ağbi üzgünüm, en hafif olanı benimki,
aparatın toplam ağırlığı max 40kg fakat üzerine koyacağımız motosiklet 90kg yani araca 130kg artı yük demek, araçtan 130 kg ne atabilirsin nelerden fedakarlık yapabilirsin (yengem hariç)bilemiyorum ;D ;D

insel' Alıntı:
Panelde sorun mu var? Bir seyi mi kacirdim?

benim panel 36v olduğu için şarzda sorun var, araştırmalarımda 12v akü şarz ettiğim için 36v panelin yaklaşık 3/1 kullanabiliyormuşum , şarz ünitesi gelen 36v'tan kendisine lazım olan 12v alıp geri kalan 24v yok sayıyor, yani 180 w paneli ben 60w gibi kullanıyormuşum
(anladığım kadarı ile basit anlatmaya çalıştım hata olduysa düzeltirsiniz arkadaşlar)

Levent bey;

Paneller 3 panel seri bağlı şeklinde sanırm değilmi

Rıza

Levent bey;
Bence ufak bır manera ıle panellerı degıstırmeden olayı lehınıze cevırebılırsınız. ancak yasam akunuz ıkı adet ıse
Saygılar rıza

berkcantp' Alıntı:
Bir daha ki bahara kaldı, yengeyin emekli parasına gözü diktim.

:D

marlon' Alıntı:
Levent bey;

Paneller 3 panel seri bağlı şeklinde sanırm değilmi

Rıza

tek panel 6x12 hücrelere sahip 2x24 + 2x24 + 2x24 şeklinde parelel bağlı,
Ferhat'la geziye çıkmadan önce 3'e bölelim diye konuştuk fakat bölme işide kolay olmayacak risk olduğunu söyledi, hücreleri bozabiliriz endişesi var

marlon' Alıntı:
Levent bey;
Bence ufak bır manera ıle panellerı degıstırmeden olayı lehınıze cevırebılırsınız. ancak yasam akunuz ıkı adet ıse
Saygılar rıza

yaşam aküm 150 x 2 adet jel

Levent bey; parcalamadan bir çözümü var ama servis akülerinizi (Yaşam akülerinizi) Şarja seri bağlayın karavanın yükünü ikiye bölün. Ara uc olarak 12 v olarak her iki aküdende alın. Burda önemli trik kullanılan yükün mümkün olduğunca eşit olması. Ancak uzun vadede akülerinizden biri düşük değer gösterebilir ama yeni bir panel masrafından daha ucuza malolur size. Ancak sarj unıtenızın 24 volt cıkısı varmı onu bılmıyorum. varsa bence uygulayın olur.

Rıza

marlon' Alıntı:
Levent bey; parcalamadan bir çözümü var ama servis akülerinizi (Yaşam akülerinizi) Şarja seri bağlayın karavanın yükünü ikiye bölün. Ara uc olarak 12 v olarak her iki aküdende alın. Burda önemli trik kullanılan yükün mümkün olduğunca eşit olması. Ancak uzun vadede akülerinizden biri düşük değer gösterebilir ama yeni bir panel masrafından daha ucuza malolur size. Ancak sarj unıtenızın 24 volt cıkısı varmı onu bılmıyorum. varsa bence uygulayın olur.

Rıza
Yazılanlar kaymıs tam mealı şu:smiley:)
Akülerinizi seri bağlayın toplamı 24 volt olur. karavan yukunuzu ıkı eşit yüke bölün negatif orta uc olacak şekilde iki akuye dağıtın.(aynen 3 faz bağlantı gibi) sarj cıhazınız 24 volt verıyorsa kı verıyor dıye hatırlıyorum.(yoksa degısemesı gereklı ki sarj cıhazı panelden ucuz dıye bılıyorum) sarjıda 24 volt aku grubuna verın.

Saygılar
Rıza

levent bey ;

telliniz verirseniz ben arayayım sizi (yurt yurt dısındayım zıra) daha kolay anlatırım

Rıza

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,573
Kaydolan Son Üyemiz
isangun

SON MESAJLAR

SON KONULAR