Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 402,281
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

atiladi' Alıntı:
Yarım akşam meltepede hangi cepde buluşmayı düşünüyorsunuz, gelme imkanına bir bakacağım, gelirkende yeni regülatörüde getiririm...

maltepe merkezi geçtikten sonra (kartal yönüne doğru) sağda sema hastanesi var karşısındaki cepte oluyoruz, benim arabayı görürsün zaten,
gelirsen iyi olur muhabbet ederiz

Etiketler

Ara vermışken
Levent kardeşim . Bısıkler motosıklet taşıyısı harıka olmuş . Merak ettıgım konu , aracın altında kuvvetlı bır bolgenın olup olmadıgı yahut guclendırılıp guclendırılmedıgı, bır de taşıyıcı boş ıken yerıne ıktırılerek uzantı kayboluyor - ıhtıyac halınde cekerek kullanıma gecırılıyor oldugunu dusunerek , bu cekme ve ıtme kol kuvvetı ıle mı yapılacak.
selam, elınıze saglık.

orbay74' Alıntı:
Ara vermışken
Levent kardeşim . Bısıkler motosıklet taşıyısı harıka olmuş . Merak ettıgım konu , aracın altında kuvvetlı bır bolgenın olup olmadıgı yahut guclendırılıp guclendırılmedıgı, bır de taşıyıcı boş ıken yerıne ıktırılerek uzantı kayboluyor - ıhtıyac halınde cekerek kullanıma gecırılıyor oldugunu dusunerek , bu cekme ve ıtme kol kuvvetı ıle mı yapılacak.
selam, elınıze saglık.

Mehmet ağbi herhangi bir güçlendirme yapmadık, esas kuvveti etek sacından alıyoruz bir taşıyıcıyı iki adet civata ile etek sacına tutturduk arkadanda lama ile iki noktadan sabitledik,
motosikletin ağırlığı etek sacını yırtmaya gücü yetmez

[attachment=1]
[attachment=2]

çekme ve itme kol kuvveti ile ama rahatça zorlanmadan yapabiliyoruz, boruyu yuvarlak kullandığımız için ray gibi çalışıyor,
buradaki en önemli nokta köşebent ve boruyu kalın kullanmak,
kolay gelsin, selamlar :smiley:

SAM_0237bbb.jpg

SAM_0241BBBB.jpg

İyi profıller bulmuşsun sanırım 2,5mm gıbı gorunuyor . Ayrıca içte calışsan profılın yuvarlak olması surtunmeyı azaltacagından boya sıyrılmasını da bir olcuda azaltmışsınız
akşam akşam eziyete soktuk senı (şasi resmı cekmişsin) . Henuz aracını pek fazla tanımadıgım için merak etmiştım ama senın zaten güç kıyaslaması yapmış oldugundan emınım . Elne saglık

Taşıyıcı çalışmaları çok güzel ellerine sağlık

buralpdi' Alıntı:
Atilla ağbi şimdi merakımdan aküleri 24v yaptım ve 24 olarak panel yarın akşama kadar ne yapacak, (saat 12.9v yukarı çıkmıyor bir haftadır) akşam eğer sayı değişirse demekki 24v daha iyi şarz ediyor diyebileceğiz,

senin şarz aletinide test edelim, denemekte fayda var
Levent bey deneme sansiniz oldumu,

Riza

marlon' Alıntı:
Levent bey deneme sansiniz oldumu,

Riza

denemeyi bayram tatilinde yapacağız :smiley:,
akşam 24 v yaptım meraktan sabah işe giderken kontrol edeyim dedim şarz cihazı akülerin ful dolu olduğunu gösteriyordu, bu yüzden 24 v şarzı test edemedim, bayramda net belli olacak
selamlar

Peki akülerin şase bağlantısını ne yaptınız bu arada, her akü şaseye bağlantılı değil anlamına geliyor bu.

Aka' Alıntı:
Peki akülerin şase bağlantısını ne yaptınız bu arada, her akü şaseye bağlantılı değil anlamına geliyor bu.

son çizimdeki soldaki akünün - kutupu şaseye bağlı

marlon' Alıntı:
Levent Bey;
Merakımı bağışlarsınız umarım. deneme şansınız oldumu???

Saygılar

Rıza

tatilde ağzımızın tadı bozulmasın diye deneme yapmadım, tatile çıkmadan yeni şarzırı bağladım ve tatil boyunca onu kullandım fakat deneme amaçlı değil,
döndüğümde aküm 11,5v ve bakalım bu yeni şarzır kaç günde 12,9v yapacak
bu denemeden sonra sistemi 24v olarak akülerimi aynı voltaja düşürerek kaç günde dolduracak deneyeceğim ve sizlerle paylaşacağım,
tatilden pazar akşamı döndüm, işleri toplayınca tatil anılarımızı paylaşacağım,
herkese selamlar :smiley:

Umarım güzel bir tatil olmuştur.. Sanırm bizimde insan oğlu olarak akümüz bu tür faaliyetler.... ;D
Saygılarımla

Rıza

marlon' Alıntı:
Umarım güzel bir tatil olmuştur.. Sanırm bizimde insan oğlu olarak akümüz bu tür faaliyetler.... ;D
Saygılarımla

Rıza

tatil güzeldi, çok iyi geldi :smiley:, darısı yapamayanların başına :smiley:,

dün akşam akü voltajım, yeni şarzırla mppt tam dört gün sonra 11,5v dan 12,0v gelmiş, pazar günü sistemi 24v bağlayıp birde öyle deneyeceğiz,

selamlar :smiley:

dün akşam akü voltajım, yeni şarzırla mppt tam dört gün sonra 11,5v dan 12,0v gelmiş

Bu bana pek mantıklı gelmedi. Sistemdeki unsurlardan birisi arızalı olmalı diye düşünüyorum. İşin uzmanları daha teknik açıklamalar yapacaktır. Ama 96 saat şarj için CİDDİ boyutta uzun bir süre.

Bu panellerin gücü konusunda kafam fena karıştı. Bir bakıyorum W olarak ifade ediliyor. Bir bakıyorum amper olarak ifade ediliyor. Bir bakıyorum V olarak ifade ediliyor.

Bekir bey, panelin elektriksel gücü watt'tır, amp üretilen enerjinin akım gücüdür...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,574
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

SON MESAJLAR

SON KONULAR