Kendi Karavanını Yapanlar. Ducato Camper. İsmail Seçen (BİBS)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BİBS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 331
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 101,352
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar. Ducato Camper. İsmail Seçen (BİBS)

TA2RX' Alıntı:
Yalnız döner mekanizması isterseniz forumda önerilen iki kaynak vardı:

Intero (224) 366 99 88. Geçen seneki fiyatı 175 TL. Döner mekanizmasının yerden yüksekliği 17 cm imiş (Dukato'nun normal yüksekliği 24 cm imiş).

Gün Ticaret, Şükrü Gün (224) 271 82 50. (532) 434 61 55. Geçen seneki fiyatı 135 TL. Döner mekanizması daha ince. Ben oradan aldım. Fotoğrafı benim topik'imde son sayfalardan birinde var.

Bekir Bey teşekkürler,İntero 'yu Gezenbilirden okuyup görüşmüştüm(Otomatik sürgülü kapı ve basamak için)Döner mekanizmalarıda sormuştum ama önce tekli koltuk bulup onu mekanizma ile dönere çevirmek lazım.Bu da ;

BİBS' Alıntı:
Teşekkür ederim Arif bey,
Tekli Koltuk konusu tamamen şans işi oldu, Komple tek Pilot koltuk için 750 tl ödemeye razı olduğum bir anda Gaziemir altıncı sanayindeki VIP işi ile uğraşan döşemeciden 300 Tl karşılığında aldım, ikinci bir eşi olmadığı için sürücü koltuğumu değiştiremedim.

İsmail Beyin bulduğu gibi özellikle araç dönüşümleri(servis ,okul taşıtı) yapan dizayn firmalarında bulabiliriz.

Etiketler

Bir yandan izolasyon, diğer yandan ahşap kiriş ve atkıların atılması ile iç kaplamalara hazır duruma geliyoruz.

27 izelasyon.JPG

31 izelasyon.JPG

Cam ve Havalandırmaların çevresine ahşap çerçeve dönüldü.

32 izelasyon.JPG

33 izelasyon.JPG

Atık su deposu nun montajı yapıldı.

atıksu tankı 2.JPG

atıksu tankı 4.JPG

Kolay gelsin...
Bu nasıl bir atık su deposudur, orjinal bir depomu, el yapımı bir depomu depo hakkında açıklayıcı bilgi verirmisiniz....
Detayları bilmediğimiz için fizik kanunlarına aykırı durumlar görülür, yukarı doğru çıkıntılı duran kısımların her birinin üstlerinde havalandırma delikleri yoksa, ters çevrilmiş boş su bardağını su dolu kaba batırırsanız bardağa su dolmaz, bu prensib uyarınca, deponun yarısı kurallar gereği hava basıncı yapıp boş kalır, yani kapasitesinin ancak yarısı kullanılabilir...

BİBS' Alıntı:
Atık su deposu nun montajı yapıldı.

Depo çok hoş görünüyor. Atıl alanların kullanımı için çok güzel bir örnek olmuş. Atila beyin dediği teorik olarak doğru ama bu kadarlık bir yükseklik farkında pek bir şey değişeceğini sanmıyorum. Olsa olsa en tepedeki 1-2 santim boş kalır.

Depo kaça mal oldu? Bizim de benzer bir şey yaptırma şansınız olur mu?

Belki iceriden iğneli şamandıralı sübap konulmuştur
(eskıden oto karbüratörlerindeki gibi9

Güzel bir depo. Paralel bağlı bir hava firar bağlantısı ile gözler birbirlerine iştiraklenirse sorunsuzca tam kapasite kullanılır.
Rıza

İsmail bey başlığı yeni gördüm, hızlı bir başlangıçla beraber inşaallah aynı hızda bitiverir ve yollarda görürüz, kolay gelsin :smiley:

İsmail bey çok hızlı gidiyorsunuz tebrikler.Pis su deposunu kalıplamı hazırladılar yoksa hazırmı.Benimde ihtiyacım var.Maliyet nedir.nereden temin edilir yazarsanız teşekkür ederim.

İsmail bey aracınız hayırlı olsun 15m3 benimde hayalim inşallah en kısa zamnda tammalayıp gezilere başlarsınız,benim dikkatime takılan yan camları bilerekmi ters monte ettiniz genelde açılır parça arkaya doğru kayar sizinki öne doğru sürgülü gibi.

Hayırlı olsun! 15m3ducato,karavan için çok elverişlidir.Çalışmalarınızı ilgiylen izleyeceyim, kolay gelsin.

İsmail bey başarılar diliyorum.İlgiyle takip ediyoruz. Bu arada depo çok orjinal görünüyor.

İlginiz ve İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim,
Kullandığım malzemelerin yaklaşık %90 na yakınını, Almanya pieper shop dan getirtmiş bulunuyorum, bahse konu olan depo, 2007 modelden itibaren PSA grubu araçlar için orjinal olarak yapılmış 90 litrelik Atıksu deposu olup, fiyatı 128 Euro dur. Bilgilerinize. www.pieper-shop.de/index.php?navigation=926

atıksu tankı 1.JPG

DSC03124.JPG

Yusuf Bey merhaba,
Hayalinin en kısa zamanda gerçek olması temennisi ile Allah gönlüne göre versin diyor, ilgine çok teşekkür ediyorum.
Arkadaşım, inan ki camın ne tarafa açıldığına hiç dikkat etmedim. Yurdışından orijinal bir şey düşündüğümüzde karşıma çok yüksek maliyetler çıktı. Bunun için Bursa da yapmış olduğum araştırmalarda Ducato ların Yeni nesil denilen tek açılır camı ilgimi çekti.
Sağ ve sol cam uzunluk ölçüleri farklı olduğu ve Cam üzerindeki BTO armalarının düz olarak takıldığı dikkate alındığında ters monte etme şansımızın olmadığını sanıyorum. Demekki şekli bu diye düşünüyorum. Sevgi ve Saygılarımla.

İsmail bey aracınız hayırlı olsun 15m3 benimde hayalim inşallah en kısa zamnda tammalayıp gezilere başlarsınız,benim dikkatime takılan yan camları bilerekmi ters monte ettiniz genelde açılır parça arkaya doğru kayar sizinki öne doğru sürgülü gibi.

İsmail Bey'in atık su tankı:

http://www.pieper-shop.de/1001604-Wasser-Sanitaer/1001914-Wassertanks/1001915-Tanks/1011345-Abwassertank/1005507-Abwassertank-90-Liter.html

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR