Kendi Karavanını Yapanlar. Ducato Camper. İsmail Seçen (BİBS)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BİBS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 331
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 101,353
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar. Ducato Camper. İsmail Seçen (BİBS)

Teşekkür ederim şahin bey, darısı her arzulayanın başına, sevgi ve saygılarımla.

Etiketler

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Haşmet bey,
Daha öncede konuşmuş olduğumuz gibi, hazır bir şekilde 2012 yi bekliyordum, Proje aşamasında yapmış olduğum çalışmalar ve bu çalışmalara ortak olan dostlarım sayesinde, tek eksiğimiz olan PSA grubu bir araç bulmaktı. Bu ayın başında nasip olan araç sayesinde Çalışmalar hemen planlandığı gibi başladı. Allah nasip ederse Bu ayın sonuna kadar, ufak tefek rötuşlar haricinde çoğunluğunu tamamlamak. Görüşmek üzere, Sevgi ve Saygılarımla.

Elektrik tesisatı işleri devam ederken, tabiki bende bende boş durmadım, yan camlar ile tavan havalandırmalarını açarak montajını yaptım.

5 sol cam iç.JPG

6 sol cam iç.JPG

7 sol cam dış.JPG

Yan camları sanırım taşlama motoru ile açmışsınız. Bu yüzden de köşelere gelince zorlanmışsınız. Forumda bir yerlerde bu tür yuvarlak köşeler için metal ucu takılmış dekupaj testeresinin çok iyi iş gördüğü yazılmıştı. Gezenbilir forumları, okumak için yeterince zaman harcayanlar için gerçekten altın değerinde ipuçlarıyla dolu. Tek sorunu bilgilerin farklı topik ve mesajlara dağılmış olması. Biraz keçi boynuzu çiğnemeye benziyor. Ben yine de o tadı seviyorum :smiley:

Kesinlikle haklısınız Bekir bey, Dekopajın sarsıntısının fazla olması ile metal için olan lama kırıldı, tabiki bu benim tez canlılığımdan olsa gerek, Avuç içi taşlama ile 15 dakikada iki tarafı da kestikten sonra taş çapının küçülmesini beklediğim için köşe açıları sona bıraktım, İnanın tez canlılar için tavsiye edeceğim en uygun ve basit yol Avuç içi taşlama ile kesmek.
Tabiki uygun taşnı seçilmesi ve kesinlikle gözlük(maskenin) kullanılması çok önemli. Saygı ve sevgilerimle.

18 tavan iç.jpg

Gerçekten çok hızlısınız kolay gelsin.

Yan camların yapıştırılmış durumu,

15 sağ cam dış.JPG

16 sol cam dış.JPG

Camlar ve Havalandırmalar, BTO Bursa Trim Otomotivden alınmış olup, yapıştırma işlemlerinde Dayson yapıştırıcı kullandım.

DSC03151.JPG

Yan çiftli koltuk sökülerek, yerine tekli döner koltuk takıldı.

34 koltuk (3).JPG

34 koltuk (2).JPG

34 koltuk (5).JPG

34 koltuk (6).JPG

Kolay gelsin ,İsmail Bey.
Tekli döner koltuğu nereden temin ettiniz?Tabii fiyatı da nedir?
İyi Çalışmalar

Yalnız döner mekanizması isterseniz forumda önerilen iki kaynak vardı:

Intero (224) 366 99 88. Geçen seneki fiyatı 175 TL. Döner mekanizmasının yerden yüksekliği 17 cm imiş (Dukato'nun normal yüksekliği 24 cm imiş).

Gün Ticaret, Şükrü Gün (224) 271 82 50. (532) 434 61 55. Geçen seneki fiyatı 135 TL. Döner mekanizması daha ince. Ben oradan aldım. Fotoğrafı benim topik'imde son sayfalardan birinde var.

Teşekkür ederim Arif bey,
Tekli Koltuk konusu tamamen şans işi oldu, Komple tek Pilot koltuk için 750 tl ödemeye razı olduğum bir anda Gaziemir altıncı sanayindeki VIP işi ile uğraşan döşemeciden 300 Tl karşılığında aldım, ikinci bir eşi olmadığı için sürücü koltuğumu değiştiremedim.

İzolasyon işlemine başlandı, malzeme olarak 8cm lik tek tarafı alüminyum folyolu cam yünü ve 1cm lik kendinden yapışkanlı polisünger kullanılacak.

DSC03121.JPG

DSC03122.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR