Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 261,432
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

atiladi' Alıntı:
Levent, atık deponun kapağı üstte kalacağı için bir tereddütüm yokda, temiz su deposu dikey duracağı için kapak yan tarafda kalacağı için sormuştum, hatırladığım kadarı ile senin atık deponun kapağı altta kalıyor idi, farketmiyor diyeceğinide duyar gibiyim...

temiz su deposu için kafanda soru işareti kalmaması adına yapabilirsin

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Atilla abi ben deponun kasasını 10 luk kontradan yaptım ve tamamını iç dış polyesterledim üst kapağın geleceği noktayı güzelce planya ile temizleyip seviye ayarladım sonrasında mastiği sürüp sık vidalar attım kapak üst kısmına geldiğinden kaçırma söz konusu olmadı önce bende şerit elyaf dönüp sonlandırayım diye düşündüm ama kafi geleceğine kanaat getirdiğimden yapmayıp etrafınıda ayrıca mastikleyip montajladım.

Teşekkürler yusuf, kapağı montajladıkdan sonra şerit elyaf dönüp dönünmeme durumuna sonra bakacağım...
Bu gün depoların ikisinide avuç içi taşlama ile önce taşlayıp pürüzlerinden arındırdım, kapak birleşim ağızlarını alıştırdım, sonra iç kısmından son kat elyaf kaplamasınıda yaptım, yarın ağızları tekrar tesfiye edip su giriş çıkışlarını şamandıralarını montajlayıp önce temiz su deposunu sabit olarak kapatıp yerine montajlamaya gayret edeğim....

Görüntü078.jpg

Görüntü077.jpg

Atilla kardeşim,
Mutlaka düşümnüşsündür ama yine de bir saplama yapayım dedim.
Temiz su deposuna şamandra koyarsan epeyce hacım kaybetmi,ş olursun.En üste bir taşma borusu koysan daha iyi değil mi ?
Taşma borusu her halükarda gerekli zaten.Mutlaka düşünmüşsündür.
Şamandra ayarıydı, kaçırdıydı,falan uğraşmazsın diye düşünüyorum.
Kolay gelsin,
Rüzgar

Temiz ve pis su depoları için alternatif olarak polipropilen levha kullanmayı deneyen oldu mu?
Hem piyasada kolayca bulunabiliyor, hem işlemesi kolay (ve kokusuz ;) ) hem de daha hafif olur...

Atilla abi depo işini kolaylamışsın, aman sağlığına dikkat et! kolay gelsin :smiley: :smiley: :smiley:

Hüseyin abi, aynen dediğin gibi bir taşırma borusu olacak, şamandıra olarakda temiz suda wema 70cm, atıksuda wema25cm, şamandıra kullanıyorum, şamandıraları açıkda kontrol etme imkanım var, çok hassaslar en ufak hareketi göstergede görülebiliyor...

samandıra.JPG

Serdar polipropilen levha kaynağı hakkında bir bilgim olmadığı için uzak durdum, tabiki içinde yollarda sallanacak 100-150 litre suya mukavim gerçek kaynakdan bahsediyorum... Dikkat edilirse Birçok yapıştırıcının arkasında '' Polietilen, polipropilen, teflon hariç. '' uyarısı yazılıdır, Birisi kaynağını nasıl yapabileceğimizi söylerse deneriz tabiki..Benim bildiğim kesilmiş levhalar yapıştırılamıyor, eklenemiyor, sadece levha olarak kullanılabiliyor...

Haşmet teşekkür ederim, bu gün gribin 6'ıncı günü tam olarak kurtulamadım, ayakdayım, karavandada çalışıyorum ama yavaş ve verimsiz..

Cam elyafı ile takviye edilmiş polyester yeterince sağlam bir malzeme. Depoyu kontraplaktan yapmak yerine kartondan falan yapıp üzerini kaplasak olmaz mı? Pratiklik ve hafiflik açısından soruyorum. Karton polyesteri emer ve yapım aşamasında şekli bozulur mu acaba? Aslında bunun da kolayı var, katalizörü biraz fazla katıp kısa sürede donmasını sağlayabiliriz. Yeterince sağlam olmadığını düşünüyorsanız cam elyafını bir kat fazla atarsınız? Olmaz mı?

Atilla bey 1-5 haziran Taraklı gezisine bende hanımla katılabilirim.Çiğ börek yemek için... ;Böyle olunca önümüzdeki geziye katılmayacağım.Havalar da bu arada ısınmış olur.
Depoların güzel oluyor.Güneş paneli için seneden destek bekliyorum,yardımcı olursan birde ben takayım.Media markette ayna üzerine monte edilen monitör (aynı zamanda antan takınca TV ) var ,orda ayrıca dış kamera da var.Yolun düşerse bakmanı rica edeceğim.İşe yararsa almayı düşünüyorum.
Hoşcakal,selamlar
Ömer

Cem, depolarda 10mm kavak kontraplak kullandığım için hafifliği konusunda çok sorun yok, karton veya drolittende olabilir fakat kapağı birleştirirken yüzey az gelir, birleşme yüzeyine çerçeve şeklinde bir ahşap dönmek gerekir, durum böyle olunca en iyisi 10mm kavak kontraplak..elyafı polyester ile ıslatma sırasında çabuk donsun diye ilacı fazla koyulursa bizin hızımız işi yapmaya yetmeyebilir, malzeme kutuda donar...

Evet Ömer abi, haziranda havalar daha ısınmış olursa gezi güzel olacak, bende hanım ile birlikde katılacağım...
Güneş panelini tavsiye ederim, benim elimde hiç panel kalmadı geç kaldınız bitti, ama senin için 180watt'lik bir panel bakayım, bağlamasını ben yaparım merak etme...Medya markete söylediğin ürünler için ilk fırsatta bakacağım...

Bu gün, temiz ve atık su depolarının su giriş-çıkışlarını, havalandırmalarını ve şamandıralarını montajlayıp mastikledim, hidraforun konulacağı yeri ayarladım, civatalarını hazırladım, depoların dalga kıranlarını montajlayıp mastikledim, şu anda kalan iş kapaklarını kalıcı olarak sabitleyip yerlerine montajlamak...
Banyo kapısı yolda giderken araca ani gaz verilince araba fırlıyor, kapı hafif açılıyordu, buna engel olmak için kapının arkasına mekanik yaylı kapı itici ve içeriden kapıyı açmak için kol taktım kapının çalışması düzene girdi....

Görüntü079.jpg

Görüntü080.jpg

Görüntü081.jpg

Görüntü083.jpg

Görüntü085.jpg

Atilla Bey,
doğrudur, PE ve PP yapıştırılamaz; ancak çok iyi kaynaklanabilir. Bu nedenle bu tip plastiklerden üretilen tesisat boruları ısıtılarak kaynatılır.
Özellikle PP, kimyasallara dayanıklılığı ve sağlamlığı nedeniyle sanayide asit banyolarının ve tanklarının yapımında kullanılır.
Kaynağı düşündüğünüzden kolaydır, seri üretimde profesyonel mini "ekstrüder" ler kullanılmakla birlikte, sıcak hava tabancası ile de aynı tip kaynak çubuğu kullanılarak yapılır. Tabancaya bu iş için tasarlanmış bir uç takılır. Levhalar uç uca da eklenebildiğinden fire düşüktür.
Denemenizde yarar var bence...

banyo kapısının çözümü güzel, eline sağlık :smiley:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR