Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,316
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Yaylı itici güzel çözüm.kolay gelsin

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Serdar, ilk bakışta, soğuk levhayı sıcak tabanca ile birleştirmek her nekadar garip gelsede, malzemeleri bulup denemek lazım, başarırsak iyi bir çözüm bulmuş oluruz...

Levent evet, son anda aklıma geldi, işlevselliği iyi oldu, yayın sertliğide ayarlanabiliyor...

Teşekkürler Rifat, C veya D planında ancak akla gelebildi...

Bu gün, temiz ve atık su depolarının tüm aksamları tamamlanarak, kapaklar sabit olarak kapatıldı, boyaları yapıldı, montaja hazır hale geldi...Beklemelerde, araç arka kapısından banyonun arka duvarına şezlong askılarını montajladım, yolda ses yapmasın diyede cırt ile bağlayacağım...Ayrıca yine arka kapıdan yazın soğuk duş almak için kapının sağ yanındaki kırtığa bir duş yerleştirdim...Böylece gün bitti...

Görüntü086.jpg

Görüntü087.jpg

Görüntü097.jpg

Görüntü099.jpg

Görüntü100.jpg

Teşekkürler Yusuf, temiz su deposunda sorun yokda, atık su deposunu yerine takarken de kolay gelecekmi bakalım...

Sandalyeleri arkaya asma fikri ilginç. Her adımda bir şeyler öğreniyorum. Yalnız, aklıma bir şey takıldı: Bu sandalyeler araç hareket ettikçe sallanıp kapıya çarparak ses yapmaz mı? Örneğin kancalı lastik gibi bir şeyle alt tarafını sabitlemeye ihtiyaç yok mu?

Duş fikri benim de kafamdan geçiyordu ama nasıl yapılacağı üzerinde kafa yormamıştım. Armut piş, ağzıma düş oldu. ;D ;D ;D

Sevgiyle,
BKA

Bir küçük soru daha:

Depoların iç mekanizmaları (şamandıra, vs.) hakkında en ufak bir fikrim olmadığı için bunları gözümde canlandırmakta epey zorlanıyorum. Elinizde kapakların kapanmazdan önceki montaj aşamalarına ait fotoğraf varsa onları da paylaşır mısınız? Sizin için çok basit ve sıradan gelen uygulamaların nasıl yapıldığını görmek benim gibi bir kısım çömezler için altın değerinde. (Bir önceki sayfadaki, kapağın kapatılmazdan önceki fotoğraflarından, ince uzun olan deponun yatay, kare şeklinde olanın dikey duracağı gibi bir tahminde bulunabiliyorum. Doğru mu? Bir de pis suyun duşa geri kaçmasını önlemek için çekvalf kullanacağınızı tahmin ediyorum. Doğru mu? Yoksa bir hazneye su dolunca çalışan motor mekanizması mı olacak?)

Sevgiyle,
BKA

atiladi' Alıntı:
Cem, depolarda 10mm kavak kontraplak kullandığım için hafifliği konusunda çok sorun yok, karton veya drolittende olabilir fakat kapağı birleştirirken yüzey az gelir, birleşme yüzeyine çerçeve şeklinde bir ahşap dönmek gerekir, durum böyle olunca en iyisi 10mm kavak kontraplak..elyafı polyester ile ıslatma sırasında çabuk donsun diye ilacı fazla koyulursa bizin hızımız işi yapmaya yetmeyebilir, malzeme kutuda donar...

Hizlandiriciyi cok koyarsaniz mukavemeti azalir. Ayrica yumusak malzeme ustunu cok saglikli bulmuyorum. En ufak bir esnemede catlama yapmamasi icin su kontrplagini dogru buluyorum. Cıt diye gider yoksa. :D

insel' Alıntı:
Hizlandiriciyi cok koyarsaniz mukavemeti azalir. Ayrica yumusak malzeme ustunu cok saglikli bulmuyorum. En ufak bir esnemede catlama yapmamasi icin su kontrplagini dogru buluyorum. Cıt diye gider yoksa. :D

İnsel hocam hiç bir şey olmaz merak etmeyin boşuna su kontraplağı kullanmaya gerek yok, su kontrasına yazık :smiley:

BKA; Şamandıralar, 1cm'lik bir çubuk üzerinde suyun yüksekliğini tesbit için, su yüzeyini takip ederek aşağı yukarı hareket eden algılayıcıdan ibaret....
Atık deposunda su girişi deponun tam ortasında, yani seyehat halinde atık suyun geri gelebilmesi için yolda 60 litre atık su ile seyehat etmek lazım, yarım depo atık su ile yola çıkılmaz, ayrıca atık depo girişine takılan gırtlak hortuma "S" verilerek, suyun geri gelmesi önleniyor..
Şezlongların yolda ses yapmaması için altlarından cırt ile bağlanacağını yazmıştım zaten...

amandıralar.jpg

Depo yapmak için 10 mm kavak kontraplak çok uygun bir malzeme, hem ucuz, hem hafif, hemde kapak takarken 10mm birleştirme yüzeyi vermesi çok uygun...
140 litre temiz, 110 litre atık su depolarının yapımında 220x170cm 1 plaka 10 mm kavak kontraplak, 15 litre polyester, 230 gr dondurucu, 90 gr hızlandırıcı cobalt ve 8 mt 100cm eninde elyaf ve 3 kutu dayson mastik kullanıldı..
Ürünlerimizde çivi veya vida yoktur..

Atilla usta, solar şarz cihazından çıkan sağdan son iki kablo lamba için diye biliyorum, yanılmıyorsam solardan gelen enerjiden faydalanıp yanıyor biliyorum. Yoksa aksine aküden geri gelen 12V ile mi çalışıyor.
Kolay gelsin, uğraştınsa da depolar güzel görünüyor.

Evet İlhan abi, son iki çıkış solar regülatörün akülere uğraman direkt 12v çıkışı, lamba veya elektrik gücü panel watt'ını geçmeyen bir alet için kullanılabilir, ama bence gereksiz bir çıkış, çünkü geceleyin güneş olmayınca enerji çıkışıda yok, lamba bağlasak bize enerji gece lazım, ama işe yaramıyor..Yanlız şunu söyliyebilirim, bu çıkışın 12v enerjisi tam regüle edilmiş hassas dır..
Abi senin regülatöründe benimkinin aynı diye hatırlıyorum, kutusunun içinden Türkçe kullanım kılavuzu çıktımı.?

atiladi' Alıntı:
Evet İlhan abi, son iki çıkış solar regülatörün akülere uğraman direkt 12v çıkışı, lamba veya elektrik gücü panel watt'ını geçmeyen bir alet için kullanılabilir, ama bence gereksiz bir çıkış, çünkü geceleyin güneş olmayınca enerji çıkışıda yok, lamba bağlasak bize enerji gece lazım, ama işe yaramıyor..Yanlız şunu söyliyebilirim, bu çıkışın 12v enerjisi tam regüle edilmiş hassas dır..
Abi senin regülatöründe benimkinin aynı diye hatırlıyorum, kutusunun içinden Türkçe kullanım kılavuzu çıktımı.?

O kabloları bağlamadım, nedenide gündüz ne lazım olabilir ki, diğer konuda Türkçe kullanım bende de çıkmadı, ben gece ayarına almadım, akü olarak gel ayarını seçtim verim vermeseydi sizleri bu konuda rahatsız edecektim. Direk kullanmaya başladığım 45 gündür 2 kere şebeke ceryanıyla hava kapalı olmasının uzun sürmesinden şarz etmek zorunda kaldım, bu arada buzdolabı çalışıyor, ekmek yapma makinası saati açık, 2 adet lpg uyarıcı devamlı çalışıyor, gelen giden araçda sohbet etmek gibi akım çekmemiz durumuyla bu kadar idare etti.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri