Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,318
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Bilgi için teşekkürler. Doğru tahmin etmişim demek ki. Peki bir kaç küçük soru daha (dilerim sizi bunaltmıyorumdur) şamandıralar anladığım kadarıyla farklı boylarda satılıyor (ya da belki istenen boya kesilebiliyor). Bunların, resmini eklediğiniz göstergelerle bağlantısı nasıl? Yani sistem nasıl çalışıyor? Arada elektrik bağlantısı var mı? Ürünlerin hepsi tek bir sistemin (markanın) parçaları mı?

Sevgiyle,
BKA

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Şamandıralar çeşitli boylardadır, hatta temiz ve atık su şamandıralarının farklı yapılarda olanlarıda vardır, biz karavanda atık su deyince mutfak atık suyunu anladığımız için, bu atığın içinde büyük partüküller bulunmadığından temiz su şamandırasını ortak olarak atık suda da kullanabiliriz, iri katı atıklı depolarda şamandıra mantarının atıklar tarafından engellenmemesi için mantarı korumalı olanlarıda vardır, biraz daha pahalıdırlar...
Genelde boyları 5'er cm artarak büyür, depo planlanırken şamandıra boyuda planlanır...
Göstergeler ve şamandıralarda tek marka seçimi yoktur ama elektriksel algılama için "ohm" değerlerine sahiptirler (0-190 ohm gibi), şamandıra ve gösterge ayrı markalardan seçilebilir yeterki ohm değerleri aynı olsun..
Daha önceden hazırlamış olduğum bağlantı şeması vardı, fikir sahibi olmak için yeterli olacakdır diye düşünüyorum...

Samandıra ve gösterge elektrik montajı.jpg

Detaylar bayağı zahmetli imiş.
İlgi ile izliyoruz.
Bakalım daha neler çıkacak.
Bu atık su deposunu bağlamak epeyce zor olacak galiba?
Sanırım karavan dostlarından yardım alacaksınız.
Bu arada, tuvalet işini nasıl çözüyorsunuz? Portatifle mi?

Gelişmelerin takipçisiyiz.. Kolay gelsin. :smiley:

Sinan;
Detaylar tabiki zahmetli bir iş, iyi program yapmalı, en ufak bir şey için extra kablo çekmek gerekse zahmette öte eziyet olur, işin başında sonunda nereye ulaşılması gerekdiği düşünülerek hareket edilmeli...
Atık su deposunu bağlamak zor deyil aslında sadece uzunca bir müddet aracın altında yatmak gerekecek, beni sıkan şey tam aracın altında iken karavanın içinden bir malzeme lazım olması yani bir çırak lazım..
Tuvalet olarak portatif tuvalet kullanıyorum...

Teşekkür ederim deniz, filmin sonu geliyor...

Bu gün sabahleyin önce atık su deposunun araç altına montajlanabilmesi için, depoyu tutturacak "L" profil, lama çubuk ve çubuk civata aldım, sonra egzostcuya gidip egzostun askı aparatının yerini değiştirttim çünkü doponun şasi arasındaki boşluğu girmesine engel oluyordu, şaselere depoyu asabilmel için ise şaselere oksijen kaynağı ile 4 adet delik açdırdıım alttan takacağım, civatalara somunları yandan bu deliklerden tuturacağım, montaj sırasında fotoğraflı detayları paylaşırım...
Sonra eve geri dönüp, temiz su deposunu bagajda klimanın arka tarafına montajlamaya başladım, hidraforu bağladım, su borularını bağlayıp elektrik bağlantılarını yaptım...Dolum ağzı şu anda resimlerede göreceğiniz gibi sadece hortum çıkışı şeklinde şimdi ona yakışıklı bir dolum ağzı uydurmak gerekecek....Gösterge panelindeki temiz su göstergesininde elektrik ve sensör bağlantılarını yapınca, denemek için panelden elektrik verince sistem aksaksız çalıştı, depoda henüz su olmadığı için deneme kuru hidraforla 10 saniye sürdü, hidrafor çalıştı, gösterge ışıkları yandı, gösterge depoda su yok ikazı verdi...

Görüntü101.jpg

Görüntü102.jpg

Görüntü104.jpg

Görüntü105.jpg

Görüntü106.jpg

atiladi' Alıntı:
Sinan;
Detaylar tabiki zahmetli bir iş, iyi program yapmalı, en ufak bir şey için extra kablo çekmek gerekse zahmette öte eziyet olur, işin başında sonunda nereye ulaşılması gerekdiği düşünülerek hareket edilmeli...
Atık su deposunu bağlamak zor deyil aslında sadece uzunca bir müddet aracın altında yatmak gerekecek, beni sıkan şey tam aracın altında iken karavanın içinden bir malzeme lazım olması yani bir çırak lazım..
Tuvalet olarak portatif tuvalet kullanıyorum...
bağlantı yapacağınız zaman arayın,çırağınız olayım.0532 366 21 73

Çok teşekkür ederim, Enver abi, düşünmen bile yeter, bu gün gerekli bağlantı malzemelerinin hepsini ayarladım, yarın hava raporlarına göre yağış görünüyor ama yağış olmazsa kutuyu aracın altına sürüp civatalarını takarak askıya alacak duruma getirdim, kısmat olursa yarın akşamki bölüm atık su deposunun montaj resimleri olacak......

Bütün bilgiler için çok teşekkürler. Hemen kaydettim. Kolay gelsin.

Sevgiyle,
BKA

Atilla ağbi pis su deposunun montajı seni ürkütmesin, başlayınca bitiyor :smiley:

Leveny deponun montajından korkmuyorum, altta çalışırken yine gözlerime toz toprak kaçacak ona sinir oluyorum, dekopaj ve avuç içi taşlamadan sürekli gözlerime bir şeyler kaçıyor, her akşam steril göz damlası damlatıyoruz, zaten 5 gündürde cam elyafının ellerimde batmadık yeri kalmadı, bu günde atık su deposunu bağlamak için profil kestirdim daha elime alır almaz çapak elimi kesmiş fark etmedim, eve dönerken direksiyon bir anda kan içinde kaldı o zaman kesildiğimi anladım, imalatın yan ürünleriyle başım dertte, apartman çocuğu deyiliz ama çalışırken çok fazla yaralanıyorum...

çalışma gözlüğü kullan :smiley:, güneş gözlükleri gibi modeller var çalışırken rahatsız etmiyor

Atilla hocam hatırlatta sana eldiven getireyim,gözlerine kaçan çapaklar içinde gogle gözlük tak sana bunları söylemek komik ama en iyi ustalar bile iş güzenliğine önem vermez sende onlardansın demek ki.Eldiven hassas iş eldiveni merak etme civatayıda vidayı da tutarsın.He birde halk arasında toz maskesi diye bir şey var onuda takarsan ağzına burnuna toz kaçmaz :smiley:

Toz maskesi de, çalışma gözlüğü de var ama kullanamıyorum, çünkü 3 numara gözlük kullanıyorum, gözlüğün üstüne çalışma gözlüğü takıpda bir türlü çalışamadım çift gözlük olunca iş gözlüğü yüze iyi oturmuyor talaş yine kaçıyor ve iş gözlüğünün içinde numaralı gözlüğüm buğu yapınca önce numaralı gözlüğü çıkarıyorum bu seferde detayları göremeyince, iş gözlüğünü çıkatmakdan başka bir çare kalmıyor, numaralı gözlükle iş gözlüğünü bir türlü bir arada verimli bir şekilde kullanamadım, belkide sorun iş gözlüğünün kalitesi ile alakalıdır, bir sonraki karavana başlamadan önce iyi bir iş gözlüğü bulmaya çalışacağım...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri