Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,309
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Atilla hocam reklam olacak ama olmadan da olmayacak çünkü bir çok arkadaşın senin durumunda olduğunu düşünüyorum 3M 2800 gözlük üstü gözlüğü var ondan al liste fiyatı 12.30 tl + kdv alacağın en üst limit bu aklında bulunsun.Başka markalarında vardır mutlaka ama ben bilmiyorum.

[attachment=1]

3m 2800.jpg

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Teşekkürler Bülent, bu konuda mutlaka bir şey yapmam lazım, çünkü sorun sadece uçuşan talaşlar deyil, bütün kesme biçme ve taşlama zımparalama işlerini aracın içinde yaptığım için çıkan talaşlar rüzgarla dağılıp gitmiyor, karşı duvara çarpıp yine geri geliyor, talaşlar ortalıkda hortum gibi dönüp duruyor, mutlaka tedbir alınmalı, önerdiğin gözlüğü deneyeceğim...

Koltuk askısı ve arkada duş yapımı basit ama kulanımı açısından büyük rahatlık getirecek işler. Benim çok hoşuma gitti.

Atilla abi mutlu sona az kaldı .Bizler bilgisayar başınada takip ediyoruz ama yorgunluğunuda yaşamasakta tahmin edebiliyoruz .Bütün yorgunluğunun bu yaz güzel gezilerde geçmesini dilerim.

Hakan, duş ve şezlong askısı arka tarafa hem işlevsellik getirdi hemde düm düz olan arka cepheye bir hareket getirdi, şezlongları asmadan önce frigofrig panelvan gibi duruyordu şimdi arka kapılar açıkken karavana benzedi..

Tanju, temennilerin için teşekkür ederim, karavanla ancak haziran başındaki Taraklı gezisine gidebileceğim, sanırım yazın tadını karavanın yeni sahibi çıkaracak....

Bu gün sabahleyin işe önce atık su deposunun askı saplamalarını şasiye vidalayarak başladım, profil ve alt bağlama lamalarını akşamdan boyamayı unuttuğum için hammerton boya ile boyadım kurumaya bırakdım, deponun araç tabanına deyeceği yerlere ve L profile basacağı yerlere neopren kauçuk yapıştırdım..Egzost askısını dün oksijen kaynağı ile yamultarak yerini değiştirmiştim, fotoğrafınıda bugün görebilirsiniz...
Tam bu sırada enverdede (Enver Öztürk) ziyaret+çıraklık yapmaya gelmiş, biraz sohbet ettik, enverdede şanslı bir günde geldi, öğleyin tatar işi çiğ börek vardı önce karnımızı doyurduk, sonra beraberce arabanın altına yattık, depoyu yerine bir güzel yerleştirip profilleri ve lamayı saplamalara civataladık, önceden söktüğümüz el freni telini deponun ortasında bırakdığım kanaldan geçirip yeniden montajladık, böylece atık su deposunun işide bitmiş oldu...Sonra enverdede ile birlikde bir yorgunluk kahvesi yapıp zor günü başarı ile atlatmış olmanın zevkiyle sohbete kaldığımız yerden devam ettik...

Görüntü110.jpg

Görüntü111.jpg

Görüntü112.jpg

Görüntü113.jpg

Görüntü114.jpg

Tebrikler Atila bey. Sizin , bir de adam gibi atölyeniz olsaymış;kimbilir neler olacaktı... ;D

atiladi' Alıntı:
Tanju, temennilerin için teşekkür ederim, karavanla ancak haziran başındaki Taraklı gezisine gidebileceğim, sanırım yazın tadını karavanın yeni sahibi çıkaracak....

Atilla abi hayirdir araci sattin mi simdiden?

Teşekkürler yücel, karavan dönüşümüne başlayalı tam 123 gün oldu, cumartesi pazar dahil 123 gün günde 8 saat mesai...Kapalı çalışabileceğim bir yer olsaydı kalitede %10 artış zamanlamada %50 kısalma olurdu muhakkak...

Kolay gelsin,büyük parça işler bitti gibi.

Melih, ilgilenen ve işin bitişini bekleyenler var, önümüzdeki hafta ilanı verilecek...Ben bir sonrakinin planlamasına başladım bile...

Rifat; dediğin gibi yapılacak büyük işler bitti gibi, aksesuar ve tamamlayıcı tipinde ufak tefek işler var birde, akü ,inverter gibi alınıp takılacak bazı şeyler kaldı, LPG'li mutfak tezgahı altı fırınım geldi önce evde ısınma ve ekmek pişirme testini yapıp, aletin kendi ısınmasını görüp ona göre izolasyonunu yapıp yerine takacağım, yeni döşemeler hazır şöför mahalli ile kupa arasındki perdenin dikimi kaldı, hafta sonu perdeyide dikerim artık, hafta içinde takıp yeni döşemelerle fotoğrafları yayınlayacağım...

atiladi' Alıntı:
LPG'li mutfak tezgahı altı fırınım geldi önce evde ısınma ve ekmek pişirme testini yapıp, aletin kendi ısınmasını görüp ona göre izolasyonunu yapıp yerine takacağım

Yurdumuzdaki karavanlarda seyrek rastlanan bu LPG'li fırın konusunu, biraz daha açabilirseniz iyi olur derim. Bir ara ben de bu fırınları epeyce araştırmıştım ama küçük olanlarını bulamamıştım. Piyasa, bunların büyüğünü istediği için küçük boyda üretmiyorlar. Sizin için, standart üretimin biraz daha küçüğünü yapacaklardı diye anımsıyorum; umarım öyle olmuştur. Karavan ve LPG'li fırın, enerji gereksinimi düşünüldüğünde , çok çekici bir birliktelik oluşturuyor. Yurtdışında var ama orada bile ederleri, 500 Euro civarı.. :(

Kolay gelsin...
Cavid Sezen

Cavid abi, beni kırmayıp benim için özel olarak tezgahıma uygun ölçüde Eni:50cm, Derinliği:40 cm Yüksekliği:30cm olarak bir adet ürettiler, benim için önemli olan mayalı ekmek pişirebilmesi, bunu başarırsa börek, çörek, kek nasıl olsa pişer..Hafta içinde fırını evde ekmek pişirmede deneyip test sonuçlarını burada paylaşacağım..Evde test etmemin sebebide aletin kendisinin ne kadar ısındığını görmek istiyorum, buna göre fırının konulacağı mutfak tezgahı altındaki hücresinin ısı izolasyonunu yapacağım...

fırın.JPG

Uzun zamandır forumda takip edip yapımını görsellerle izlediğim ,işçilik, detaylar ,gibi konularda hayran kaldığım karavanı şanslı bir günde çıplak gözle görmek nasip oldu.(enfes börekler şansımdı).Sürekli yinelediğim gibi forumun samimi havası sayesinde ilk kez yüzyüze gelmemize rağmen uzun zamandır tanışıyormuşcasına samimi başladı sohbetimiz.Zaten beğeneceğim önyargısı ile gitmiştim hiç hayal kırıklığı yaşamadım,Elinize ,emeğinize sağlık Atilla bey.Çok güzel ,ferah ,kendine kamp dışı konaklamalarda yeten bir karavan imal etmişsiniz.Yeni projelerinizi bir an önce hayat geçirmeniz dileğiyle.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri