Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 261,441
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

zentoz' Alıntı:
Atilla Bey merhaba;

SÜnger ve döşeme ne kadara mal oluyor. Bende buradan müjdeyi veriyim sanırım en sonunda aradığımız karavanı bulduk. Yarın kapora vermeye gideceğim :smiley: :smiley: İçine bakım lazım tabi. Artık bende bir sayfa açabileceğim forumda...

Saygılar
Özgür

Hadi hayırlısı güle güle kullan.

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

insel' Alıntı:
Desene mahalle kokacak. Hava yagmurluyken yap bu polyester isini. Kimse camini acmadigindan evleri kokmaz. Bizi belediyeye zamaninda cok sikayet etmislerdi. Heykel atelyemiz cok muhur yemisti. ;D
Aman diyim.

Sen dua et mühürlediler ben olsam öyle sanat manat yaptığınız için sizide içeri tıkardım.

bizim apartmandakiler doğalgaz kaçağı var diye igdaş'ı çağırmışlardı ;D

Hayırlı olsun zentoz, inşallah mutlu son haberini yazmak nasip olur...
Döşeme sünger maliyeti hakkında sorduğuna gelince..Maliyet konusu bazı ürünlerde fiyatlar marketteki bir ürün gibi standart olmadığından ilişkilere ve dostluklara bağlı kişiye özel verildiği için genele örnek teşkil edememekde.
Döşemelik kumaş olarak 12mt TaçLinen ardürlü 140cm eninde döşemelik aldım, 5 mt'si masa grubundaki oturma döşemeleri için 5mt'side arka yak bölümünün döşemesi için, 2 mt'de aracın şöför mahallini karavan kısmından ayıran perde için, 2 plaka yüksek densite 10cm'lik gri sünger, 10 mt fermuar, 4mt döşemelerin kaymasını engellemek için 5cm eninde dişili erkekli cırt bant kullanılacak...Mesleğim Tekstil desinatörü olduğundan kumaşı bana özel rakamlarda aldığım için ve dikimini evde kendi makinamda kendim yaptığımdan maliyet rakamı yazmamın bir anlamı yok ama yukarıda yazdığım kalitedeki kumaş ve miktarlar için size dikili maliyeti 750-800 TL civarı olacakdır diye düşünebilirsiniz, bunun 300TL'sini dikiş için düşünün, geriye kalan kumaş ve sünger maliyeti, burada ancak kumaşı daha ucuz kumaşlar seçerek maliyeti biraz daha aşağıya çekebilirsiniz..

Polyester çalışması yaparken üzerime giydiğim giysilerden polyester kokusu ancak iki yıkamadan sonra çıkabildi...

yaybek' Alıntı:
Özgür kardeş inan çok sevindim,hayırlı olsun en kısa zamanda kendi sayfanda karavanı tanıtman dileğiyle.

Yusuf Abi çok teşekkür ederim. Sayenizde bizede bir cevvaliyet geldi :smiley: daldık için içine....

Atilla Bey bilgiler için çok teşekkürler. Türkiye'de yaptırmayı düşünüyorum. Buradan da bir iyat alacağım sizinle paylaşırım en azından karşılaştırmak için.

Bir kaç günlük malzeme tamininden sonra bu gün, tekrar çalışmaya başladım...
Temiz ve atık su depolarını kontraplak üstüne polyester kaplama ile yapmaya karar verdiğim için kestirdiğim parçaları önce kutu şekline getirip, iç-dış ilk kat cam elyafını zımba makinası ile tutturarak polyesterleme işlemine hazırladım, havanın araç dışında çalışmaya müsait olduğu ilk gün polyesterlerini yapacağım...Temiz su deposu 140 Litre, atık su deposu 110 Litre olarak çıktı.. Su giriş çıkış, havalandırma, seviye göstergesi ve atık depo için el freni teli geçişi için boru ve montaj delikleri polyesterleme işleminden sonra yapılacak...
Sonra oturma grubundaki masaya kardeş ikinci ufak masanın duvar bağlantı aparatını montajladım, artık iki masa plakasındada aynı aparak montajlı olduğu için hangisine ihtiyaç duyulursa o masa takılarak kullanılacak, böylece küçük masa takıldığı zaman ortalık daha geniş kalacak, küçük masa için gelen aparatın duvar bağlantısınıda mutfak tezgahının arkasına montajlayacağım böylece kayar kapı açık iken masalardan biri araç dışından tezgaha aynı şekilde takılarak kullanılabilecek...

Görüntü062.jpg

Görüntü068.jpg

Görüntü069.jpg

Görüntü070.jpg

Görüntü072.jpg

Kolay gelsin, temiz ve atık su depolarını kontraplak üstüne zımba polyesterleme işlemi sonunda kalıptan çıkartırken zimbalar sorun çıkartır mı.

İlhan abi, kontraplaklar iki yüzündende camelyafı ve polyester yapılıyor, kontralar polyesterin içinde kalıyor, deponun daha sağlam olmasını sağlıyor böylece depo esnemiyor, hemde çok kalın polyester yapmaya gerek kalmıyor..

Atilla,kolay gelsin.Atık su deposunun yüksekliği kaç cm.
Depoların içine dalgakıran yapacakmısın.

Rifat, atık su deposunun yüksekliği 25 cm, enine salınımda suyun dalgalanmaması için dalga kıran koyacağım ama işin sonuna doğru, şimdilik rahat rahat iç elyaf ve polyesterini yapayım...

Bu gün temiz su ve atık su depolarının polyesterleme işlerini bitirdim, önümüzdeki günlerde depoların giriş çıkış havalandırma ve şamandıraları montajlanıp kapakları kapatılarak cam elyafı ve polyester ile sabitlenerek yerlerine montajlanacak...
Öğleden sonra yasiko (Ahmet Oral), sonra EFEF (Faruk Kökel) ve sonrada aslanahmet (Hakan) ve babası ziyarete geldiler hep beraber sohbet etme fırsatı bulduk, küçük bir avcılar toplantısı oldu..

Görüntü073.jpg

Görüntü074.jpg

Görüntü075.jpg

Atilla ağbi kolay gelsin :smiley:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri