Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)
Dün işe kayar kapının cam perdesini montajlamakla başladım, kayar kapının diğer camlar gibi kolay olmayacağını biliyordum, rayları vidalayabilmek için kayar kapıyı bir kez daha sökmek gerekiyordu, lakin son sökdüğümden sonra yerine takdığımda öyle bir ayar tutturmuştumki bu ayarı oynatmamak için kayar kapı perde raylarının montajı için her türlü zorluğa razıydım, öylede oldu, mutfak tezgahı rayın altına, tavan dolabıda rayın üstüne isabet ettiği için vidalamak için 6 cm aralık kalıyor, dedimya zor zahmet, dikiş makinası tornavidası ile montajı bitirip, perdeleri takdım, uğraştığıma deydi...
Sonra oturma grubunu 90cm'lik masası insana bazen büyük geliyor, yerine takılı iken ortalığı fazlaca daraltıyor, değişken kullanabilmek için 50cm'lik ikinci bir masa tablası daha yaptım, ikinci bir duvara masa sabitleme rayı aldım, rayın erkeğini 50cm'lik masaya dişisini, kayar kapı önünde mutfak tezgahının araç dışına bakan yüzüne montajlayacağım, böylece iki masadan birini ihtiyaç olduğunda araç dışından mutfak tezgahına takıp, etrafında şezlongla oturularak kullanılabilecek ikinci bir masa olacak..
Daha sonra masa grubunun gidiş yönüne bakan koltuğunu gerekdiği zaman 30 saniyede söküp araç dışına çıkarabilmek için koltuğu zemine bağlayan özel vidalar yaptırmıştım, zemini panç ile delerek, laminatla aynı seviyede somun bitişli çivataları araca montajladım, yani koltuk söküldüğünde takıldığı somunlar zemine sıfır duruyor...