Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,287
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Bu gün zemine sıfır yerleştirdiğim somunlara, koltuğu içinden 4 adet civata ile bağladım...
Artık karavan ticari olarak film-fotoğraf çekimlerinde kullanılacaksa, ortalığı boşaltmak adına koltuk 30 saniyede sökülüp karavan dışına alınabiliyor, masanında küçük olanı kullanılarak ortalık kostüm değiştirme işlemi için boşaltılmış oluyor, arka yatak bölümünde banyo duvarına menteşeli olarak gelecek aydınlatmalı ayna ile yatağın önündeki boşluk makyaj masası olarak kullanılabilecek, imalat devam ettikce fotoğrafları paylaşacağım, tek yapılması gereken sökülen koltuğun yerine bir sandalye koyarak makyajı yapılacak şahsı oturtmak, fön makinası gibi elektrikli aletler mutfak tezgahının önüne konulan pirizden çalıştırılabilecek, ortam sıcağından kurtulmak için ise klima çalıştırılarak sorun giderilebilecek..
Böylece karavan olarak dizayn edilmiş olan araç, tatil ve gezi amacından arta kalan zamanlarda, istenildiğinde ticari olarakda kullanılabilecek...
Daha sonra elimdeki file eşya gözlerinden birini daha montajlayacağım yeri belirledim, buzdolabının yanına monte ettim.. Banyonun aydınlatma düğmesini dışarıdan banyo duvarına kapının hemen yanına montajladım..Unutulmuş bir kaç vida kafasını tekrar havşa açarak içeri gömüp üzerlerini kayın macunla kapatarak görüntü düzenlemelerini yaptım..

Görüntü053.jpg

Görüntü052.jpg

Görüntü054.jpg

Görüntü055.jpg

Görüntü056.jpg

Etiketler

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

atilla bey gerçektende aracın yapımı güzel gidiyor.bende gelecek yaza ducato camper hazırlamayı düşünüyorum bütçem kısıtlı sizin kamperiniz sakıncası yoksa ne kadara mal oldu ?

Atilla abinin karavanına uzun zamandır uğramak ve resimlerde gördüğümü canlı görmek istiyordum hafta sonu bir fırsat yaratıp eşimle görme şansı yakaladık her ne kadar kısıtlı zamanda gördüysekte yapılan işler harcanan emekler fotograflarda görülenlerin kat be kat üzerinde en güzel konu ise Atilla abinin yaptığı hiçbir şeyi saklamadan tüm açıklığı ile anlatması ve detayları bir bir göstermesi oldu yılların bilgi birikimi hünerli ellerle buluşunca bence profesyonel bir iş çıkarmış Atilla abi kendisini izlemeye devam edeceğiz....
Kamper olarak gördüğümüz en güzel dizayn ve tasarımlardan bir tanesi emeğine sağlık Atilla abii...Bundan sonra keyifli işler kalmış keyfini çıkar...

Aytül, Tamer Jr.Tamay ÇETİN

Eveeet, perdeler de tamam, gelelim sineklik işine. Buraya kadar sabırla bekledim. Bakalım buradan kendime yontabileceğim bir fikir çıkacak mı? :smiley: Sabırla beklemedeyim.

Son resimlerden de anlaşılacağı üzere gerçekten mükemmel gidiyor , kolay gelsin. :smiley:
Deniz.

Teşekkürler Tamer, eşin ve sen daha önce karavanın tadını almış tecrübeli bireyler olarak, beğeni kriterlerinizi karşılaması benim için sevindirici...

Cem, malesef sineklik konusunda sana birşey çıkmayacak, çünkü bizim aile olarak sineğin karasıylada sivrisiylede problemimiz yok, yıllardır karavanda 60 gecelik likit kovucu kullanarak sivri sinek işini çözüyoruz, araç dışında ise helezon gibi olan ucundan yakılarak kullanılan sivri sinek kovucu kullanıyoruz, kara sinekler için ise renkli toz şekeri gibi bir ilacı var ıslak kağıt peçetyi bir tabağa koyup üzerine serperek kullanıyoruz, bütün kara sinekler bizi bırakıp şekere hücüm ediyor ölüyor...
Renkli toz şekeri gibi kara sinek ilacı hayvan tedavi ilaçları satan veteriner eczanelerede satılıyor, bazı normal eczanelerde bulunuyor..
Bana lazım deyil ama perde olarak sineklik için düşündüğüm ise zaten perdeler hemen hemen kontraplaklara yapışık gibi takılı, camın çerçevesine 0.5 cm eninde cırt'ın erkek tarafını çift taraflı bant ile yapıştırınca perdeyi elle cırtın üzerine ovuşturunca perde komple cırta kilitleniyor, hatta yazın evdeki camlarada yapıştırıp cırtın üzerine cam ebadında kesilmiş tül perde kilitleyerek evdede bazı camlarda aynı yöntemi kullanıyoruz.. Ayrıca sinekliğe ihtiyacımız kişisel olarak yok..

Teşekkürler Deniz, birde yeni döşemeleri dikip takayım, zemin halılarının kenarlarını sürfüle yaptırıp yere sereyim, o zaman dahada güzel görünecek...

Bu gün karavanda hiç bir şey yapmadım, malzeme temini peşine koştum, 12v 13 lt/dak shurflo hidrafor aldım, küçük masanın duvar bağlantı alüminyum aparatı geldi, temiz su içn 70cm atık su için 25cm şamandıra aldım... Mutfak üst dolabının altına asansörlü durulanmış bulaşık kurutucusu için iki adet cam kaldırma aparatı aldım, buda daha önce hiç rastlanmamış bir dizayn olacak, montajlayınca bu tasarımı seveceksiniz..

Görüntü060.jpg

Görüntü061.jpg

atiladi' Alıntı:
Mutfak üst dolabının altına asansörlü durulanmış bulaşık kurutucusu için iki adet cam kaldırma aparatı aldım, buda daha önce hiç rastlanmamış bir dizayn olacak, montajlayınca bu tasarımı seveceksiniz..

Bunu ben de düşünmüştüm gerçekten. Ama asansör mekanizmasını kafamda canlandıramamıştım. İhtiyaç olduğunda iple ya da zincirle asılacak bir sistem düşündüm ama sonra vazgeçtim. Bulaşıklık karavanda cidden problem.
Atilla abi, ikeada tam ihtiyacın olan boyutta tel bulaşıklık var. Ben oradan aldım.

Hanım ikea'yı gezmeyi çok seviyor, arasıra gidiyoruz ama bu ihtiyaç gözü ile hiç bakmamıştım, tasarımı montajlayayım, dediğin gibi ikea'nın tel grubunu bir kontrol etmekde fayda var, asansör 20x80cm boyutunda olacak, kontraplağı hazır..

Görüntü048.jpg

Bu günde karavanda hiç bir şey yapmadım ama bütün günümü karavana malzeme temin etmek için harcadım...Döşemelik kumaşlarımı aldım 12mt , su depolarının imalatı için cam elyafı 15mt ve 1 teneke 18kg polyester reçine, dondurucu ve hızlandırıcı aldım, döşemeler için 2 plaka yüksek densite 10cm gri sünger siparişini verdim, su depolarının kontraplaklarını kesime verdim, kısmek olursa yarın tekrar işe başlayacağım..

Desene mahalle kokacak. Hava yagmurluyken yap bu polyester isini. Kimse camini acmadigindan evleri kokmaz. Bizi belediyeye zamaninda cok sikayet etmislerdi. Heykel atelyemiz cok muhur yemisti. ;D
Aman diyim.

Bizim evi biliyorsun, yakınımda pek rahatsız olacak kimse yok, açık havada koku umarım dağılır gider, kediler, köpekler bu yeni kokuya çok şaşıracak eminim...Araçda banyonun zemin polyesterini yaparken yerleşen koku daha yeni çıkmıştı, bu sefer depoları bir kaç gün açık havada bekletip kokusunu atmasını bekleyeceğim, yinede aracın içinde yapılan çalışma kadar kokmaz herhalde..

Atilla Bey merhaba;

SÜnger ve döşeme ne kadara mal oluyor. Bende buradan müjdeyi veriyim sanırım en sonunda aradığımız karavanı bulduk. Yarın kapora vermeye gideceğim :smiley: :smiley: İçine bakım lazım tabi. Artık bende bir sayfa açabileceğim forumda...

Saygılar
Özgür

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR