Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)
Bu gün işe aracın kayar kapısını söküp yere indirerek başladım...Camın iç plastiğinin dünden yapılan çelik macunlarını güzelce zımparalayıp boyaya hazırladım, sonra açık gri boyasını yapıp kenara koydum...
Sonra, geçen gün kayar kapının sürgülü camını takarken, camın arkasından silikonlamak için yetişemediğim noktalar vardı, camı arka tarafından bir güzel mastikledim...
Kapının alt kısmındaki kontraplak kapı açılıp kapanırken vidaları atmıştı ve atan vidaları kapı yere inmeden sıkamıyordum, bilhassa mutfak tezgahının arkasına gelen vidaları, kontrayı süküp çıkardım, önce çepe çevre mastikleyip kontrayı tekrar vidaladım, böylece iş kökünden çözülmüş oldu..
Ardından camın iç plastiğini fazla vida atmamak için masikle bazı yerlerinden yapıştırarak cama takdım, 2-3 saat böylece kurudu, sonra bazı yerlerine vida atarak hem mastik hem vida iç plastik sıkıca yerine montajlandı, sonra plastikle çerçevenin birleştiği yere çepe çevre gri mastik dönerek tam sabitlemeyi gerçekleştirdim...
Kapı ile uğraşırken beklemelerde önce kayar kapının tüm mekanizmalarının bakımlarını greslemelerini yaptım..
Dünden yaptığım mutfak tezgahının yanındaki çöp ve ayakablık bölümünün bitirğim kapakların vernikleri yaptım, kulpları takıp bu işide bidirdim...Biraz daha vaktim kaldı onuda masanın geçici olan bacağını atıp yeni ahşap bacağı hazırladım, vernikledim, masa tarafına takılan aparatı orjinal reimo bende daha önceden vardı bacağın yere bastığı yerede karyola bacağı lastiği takınca, bacak Alman-Türk işbiriliği ile tamamlandı...
Akşam üstü kayar kapıyı yerine takma vakti geldi, kapıyı tekrar yerine montajladım, ayarlarını yapıp, ortalığı toparlayıp günü bitirdim...