Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 261,419
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Doğrusu çıplak gözle görmeyi çok istiyordum ama olamadı. Bir dahaki sefere diyelim.

Etiketler

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Teşekkürler, Levent..
Teşekkürler, Hakan...

Haldun abi, bir dahaki sefere muhakkak, kadehdaşsızlıkdan götürdüğümüz sütlerin yarısını geri getirdik...

Ben de gordum. En buyuk ozellligi ferahligi. 4 kisinin yatabilmesi disinda ferah olmasi tasarimin ozelligini katlayarak arttiriyor. İscilikte kusur bulamadim. Hele tuvaletin yeri bal dok yala olmus. Piril piril. Emegi her noktasinda gordum. Tebrikler tekrar. Bence elden cikartmadan kullan biraz. Herzaman ilk olanlar en iyisi ve unutulmaz olandir. :D Sevgiler.

İnsel, senin beğeni kriterlerini karşılayabilmesi bakımından içime su serpdin, öncelikle teşekkür ederim.. Yedi yıldır geniş ve büyük çekme karavan kullandığımdan alışkanlıklarımız biraz farklı olabilir.. Bu ilk panelvan camper denemem olduğu için senin camper içindeki yaşam tecrübelerinden edindiğin deneyimler ve bu deneyimlerin ışığındaki yorumun benim için önemli..
Tadını çıkartma konusunda tabiki sana katılıyorum, karavan benim olarak kaldığı sürece doğal olarak bunu yapacağım, karavancılığa başladığım ilk yıllarda kendi karavanımı tamir etme anlayışından yola çıkarak, sonradan sadece bakıma muhtaç karavanlar alıp bakımlarını yapıp hem keyfini sürüp hemde satıp ekonomiye katkı sağlayarak gelişen yaşam şekli, tercih ettiğim ve sevdiğim bir hobi haline geldiği için, isteyen olursa elden çıkartma konusunda bir problem yaşamıyorum, bu satılırsa bir tane daha yaparım diyebilecek kadar gücümde, vakdimde var, zaten vakitten bol başka birşeyimde yok, canım sıkılmasın diye satıp bir tane daha yapmak isterim, böylece birilerininde faydalanmasına imkan yaratabileeğimi düşünüyorum...

Karavanını görmek istediğimde Atilla kardeşimiz sağ olsun uzun uzun brifing verme zahmetine katlandı.Kendisine teşekkür ediyorum.

Karavanının yapımındaki "projelendirme cesareti ve düşünce derinliğini" beğendim doğrusu.
Bizim az sayıdaki yerli üreticilerin genelde müşterilerin isteklerine, değişik projelerine yeterince kafa yormamak gibi bir lüksleri var. Düşünceleriniz, istekleriniz üzerinde fazlaca durulmayıp beklentileriniz yeterince değerlendirilmiyor."Ben şöyle istiyordum, o böyle yaptı" gibilerden epeyce serzeniş duyulur karavanlar ortaya çıktıkça.

Camperin projelendirmesinde elektrik donanımı, iki yönlü cam gibi detaylarda gerçekten güven verici ve farklı uygulamalar karavana da farklılık kazandırmış. Tezgah ve masanın köşe dönüşlerinin belki daha yumuşak çizgilerle (yuvarlatılmış) dönüşleri daha bir estetik sağlayabilir(di) diye düşünüyorum.
Klasik anlamda gözümün aradığı gardrop'a yer kalmamakla birlikte üst dolapların çokluğu bunu bir sorun olmaktan çıkaracak gibi görünüyor.Dört kişilk klimalı , 150 lt su deposuna sahip bir camper için projenin başarılı olduğunu söyleyebilirim.
Atilla kardeşimi emeğinden ve karavancılığa getirdiği "düşünce derinliği" açılarından kutlarım.
Kazasız, belasız, sorunsuz geziler dileklerimle,

Hüseyin abi, iltifatların ve nazik eleştirilerin için teşekkür ederim...Sizler gibi uzun seneler camper içindeki yaşamı yurt içi ve yurt dışı gezilerde test etme imkanı bulmuş duayenlerin, beğeni kriterlerini karşılayabilmekden ve gözüne hoş gelebilecek bir şeyler ortaya koymuş olmakdan sadece mutlu olurum...
Bende çekme karavan yıllarından gardrobu arıyorum ama 12m3 panelvanlar ancak bu teferruata müsade ediyor, ileride 15m3 deneme imkanım olursa gardrop uygulamasını kullanacağım..Köşeler konusunda hala imkanlar ölçüsünde revize imkanı var, bütün işleri bitireyim, tüm kapakların alt yüzeylerini frezede yuvarlatacağım...
Küçük mekanda büyük değişiklikler yapmak çok zor ve deneysel örnekleri olmayınca riskde taşıyor, ama yinede alışılagelmiş iç mekanların dışında, çift açılımlı cam, wc'de stor kapı, arka yatakda sürgülü boy ayarı gibi tasarım içerikli yenilikleri kullandım, konfor için klima, güneş enerji paneli, sıcak su şofbeni, ve mutfakdan kumandalı içme suyu musluğunu bu projenin içine sokdum, teknik olarak, dolap içlerinden istenilen anda ulaşılıp kolayca kablo revizesi vapılabilecek şekilde bir elektrik tesisatı tercih ettim ve yalın bir şekilde bir hücrede gurupladım, maxsimum enerji depolamayı amaç edinerek 2X200 amp akü ve 150 litre temiz 150 litre atık su ya göre çözüm ürettim...12m3'lük bir karavan için daha fazlasını düşünemiyorum, ileride 15-17m3 deneme imkanı olursa daha hoş şeylerin ortaya çıkabileceğini sanıyorum...

Projeni tüm açıklamaları ile dinleyebilmiş olmaktan mutluyum.
Dar alandaki kısa paslaşmalardır projeciyi başarıya götüren. Yatağın ayak ucu sürgülü uzatmanı kutluyorum.Gerçekten gerektiği kadar uzatılabilen yatak ile düşünce derinliği yönünden başarılı bir karavan olmuş.Sürgülü duş kapısını bekliyorum. Umarım çeşitli etkenlerle (buhar, genleşme vb.) çalışırken bir problem çıkarmaz.
Gardrop meselesine fazlaca takılmadım.Karavanın üstüne ya da arka kapının bir kanadı üzerine güzel bir kutu ile bu konu fazlası ile çözümlenebilir ve belki de daha iyi olur.Masa, tezgah köşelerinin yuvarlatılması ise senin için çok basit bir olay zaten.

Elektrik kutusunun onarım ya da eklemelere çok uygun bir yapıda tasarladığını söylediğimi hatırlıyorum.
Naçizane...Soğuk ve yağışlı havaların en büyük dedi çıkardıktan sonra ortada kalan ve epey yer kaplayan anoraklar, montlar ve de botlar, ayakkabılar. Sanırım bu problem pardeyle kapatılan şöför mahallinde çözülebilir. Tavana enlemesine yapılan bir korniş (1.50 cm kadar) üzerine çok sayıda giysi (anoraklar ve gece çıkarılan üst baş)
asılabilir, araya ayakkabılar konabilir.

Yıllardır elektrik üzerine engin bilgilerinin giderek karavan projeciliğinde de referans olabilecek uygulamalarla süreceğini ve bu konuda hepimize, (ve de seni izleyeceklerse) diğer karavan üreticilerine de çok yararlı olacağına inanıyorum.

Başarılarını yeniden kutluyorum.

Rüzgar

Atilla Beyin kendince birşey yapacağı ve beğenileceği baştan belliydi zaten. Güzel günlerde kullanın.

iyi çalışmalar Atilla.

Teşekkürler, Ertuğrul...

Teşekkürler Rifat...

Bir kaç günlük aradan sonra tekrar işe geri dönüyoruz....
Bu gün, ikinci el aldığım kayar kapı camı iç plastiğinin gereğinden fazla vida ile delinmiş deliklerini çelik macun ile kapattım, yarın, zımparasını yapıp boyayacağım, çünkü temizlenmeyecek kadar kirli ve boya lekeleri var....
Mutfak tezgahının banyo tarafındaki verev bölümünü üç rafa ayırmıştım, üsteki rafı çöp dolabı olarak dizayn ediyorum, içine koyacağım özel çöp kutusu kapak açılınca kapağa bağlı olarak dışarı çıkacak..alt rafları ise ayakabılık olarak kullanmayı planlamıştım..Bu bölümün kapaklarının imalatını ve montajını bitirdim...
Arta kalan zamanda buzdolabı üstü tavan dolabına bir adet ara raf ilave ettim, mutfak üstü tavan dolabının raflarının önüne ahşap çıtadan bariyer yaptım, bu dolap genelde bardaklık olarak kullanılacağı için kamp yerine gidip kapağı açınca öne kayan bardakların yere düşmesi gibi bir sürprizi bu bariyerle engellemiş olacağım...

Görüntü086.jpg

Görüntü083.jpg

Görüntü084.jpg

Görüntü087.jpg

Görüntü088.jpg

Bu gün işe aracın kayar kapısını söküp yere indirerek başladım...Camın iç plastiğinin dünden yapılan çelik macunlarını güzelce zımparalayıp boyaya hazırladım, sonra açık gri boyasını yapıp kenara koydum...
Sonra, geçen gün kayar kapının sürgülü camını takarken, camın arkasından silikonlamak için yetişemediğim noktalar vardı, camı arka tarafından bir güzel mastikledim...
Kapının alt kısmındaki kontraplak kapı açılıp kapanırken vidaları atmıştı ve atan vidaları kapı yere inmeden sıkamıyordum, bilhassa mutfak tezgahının arkasına gelen vidaları, kontrayı süküp çıkardım, önce çepe çevre mastikleyip kontrayı tekrar vidaladım, böylece iş kökünden çözülmüş oldu..
Ardından camın iç plastiğini fazla vida atmamak için masikle bazı yerlerinden yapıştırarak cama takdım, 2-3 saat böylece kurudu, sonra bazı yerlerine vida atarak hem mastik hem vida iç plastik sıkıca yerine montajlandı, sonra plastikle çerçevenin birleştiği yere çepe çevre gri mastik dönerek tam sabitlemeyi gerçekleştirdim...
Kapı ile uğraşırken beklemelerde önce kayar kapının tüm mekanizmalarının bakımlarını greslemelerini yaptım..
Dünden yaptığım mutfak tezgahının yanındaki çöp ve ayakablık bölümünün bitirğim kapakların vernikleri yaptım, kulpları takıp bu işide bidirdim...Biraz daha vaktim kaldı onuda masanın geçici olan bacağını atıp yeni ahşap bacağı hazırladım, vernikledim, masa tarafına takılan aparatı orjinal reimo bende daha önceden vardı bacağın yere bastığı yerede karyola bacağı lastiği takınca, bacak Alman-Türk işbiriliği ile tamamlandı...
Akşam üstü kayar kapıyı yerine takma vakti geldi, kapıyı tekrar yerine montajladım, ayarlarını yapıp, ortalığı toparlayıp günü bitirdim...

Görüntü089.jpg

Görüntü090.jpg

Görüntü093.jpg

Görüntü100.jpg

Görüntü101.jpg

Bu gün, hafta sonu çalışabilmek için malzeme temini peşine koştum..Banyonun stor kapısının profillerini aldım, kısmet olursa cumartesi günü stor kapının imalatına başlayacağım.bakalım beni ne aksilikler bekliyor, yaşayıp göreceğim..

Görüntü107.jpg

Görüntü108.jpg

Bu gün işe banyonun stor kapısının montajını yaparak başladım, montajıda bir güzel yapıp bitirdim, fakat beğenmedim, araç seyir halinde iken fazla sallanıp ses yaptı, sonra yaptığım herşeyi söküp banyoyu eski haline getirdim, banyo kapısı için "B" planına geçiyorum...
Banyonun stor kapısından vazgeçince, başka işe yöneldim... Karavana yeni aldığım LED lambaların montajını yaptım..Karavanın giriş kapısının hemen önüne ilk girişte yakılabilecek bir spot LED lamba, Banyo bölününe yine spot LED lamba, Şöför mahalli üstü dolabın iç aydınlatması için kısa serit LED lamba, Mutfak tezgahı için dolabın altına büyük şerit LED lamba montajladım...

Görüntü110.jpg

Görüntü117.jpg

Görüntü115.jpg

Görüntü113.jpg

Görüntü116.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri