Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,508
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Atilla abi iyi bayramlar ve kolaylıklar diliyorum.
Ayrıca takip..

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

atiladi' Alıntı:
Bu gün, karavanda sıcak su üretmek için yeni aldığım Daxom hermetik 10lt/dak şofbenim geldi, aletin ölçülerini tekrar gözden geçirerek, karavan planım üzerinde, nereye hangi konumda montajlayabileceğimin çalışmasına başladım...Tabiki artık su tesisatıda sıcak-soğuk olarak çift çekilecek, mutfak musluğuda sıcak-soğuk olmak zorunda, banyoda, sıcak-soğuk spiralli berber bataryası kullanarak hem musluk hem duş kullanımını ortak olarak çözeceğim....içini merak edenler için kapağını söküp resimledim...
Aletin ölçüleri, 56x32x14cm
Atilla abi bu şofbeni nereden ve kaç paraya aldın? benim ilk karavanımda da demirdöküm marka şofben vardı ve çok kullanışlıydı. Bir dahaki karavanımda da kullanmayı düşünüyorum. :smiley: :smiley: :smiley:

Haşmet belki hatırlarsın, bu şofben konusu geçen senede bir ara gündeme gelmişti, ben o zamanda merakdan bir tane ikinci el alıp nasıl bir meret olduğunu deneyip satmıştım, şimdi kullanmak için yine ikinci el aldım, hemen almaya mecburdum, çünkü zaten ufak olan banyoda yer ayarlayabilmek için bire bir aletin kendisine ihtiyaç var, sadece ölçüler ile olmuyor, yan duvarlar eğimli olduğu için, yan duvar iç izolasyon ve kaplamasının bir kısmını boşaltarak, aleti tavana yakın kısımda 5 cm kadar içeri gömecek bir yuva bırakacağım, yoksa eğimden dolayı düz olarak montajlanamıyor, ben ölçüler ve işlevi bakımından çok uygun buluyorum...ikinci elde fiyatları satıcının ihtiyacına göre 300-450 arasında, sıfırı 600 TL gibi...

atilla bey, geç kaldım biliyorum ama yeni üyeyim, kusuruma bakmayın, karavanınız hayırlı uğurlu olsun, umarım keyifle ve hızlıca bitirirsiniz, gerçi ayrıntılara ne kadar dikkat ettiğinizi ve ne kadar mükemmelliyetçi olduğunuzu görünce ilamat sürecinin uzun süreceğini ama ortaya her açıdan mükemmel bir karavan çıkacağını tahmin ediyorum :smiley: iyi günlerde keyifli gezilerde kulanmanız ve yollarda karşılaşmamız dileğiyle...

Teşekkür ederim, magicburak...Benim imalat tarzım biraz farklı, ön hazırlıklar ve detaylarla uğraşıyorum, şimdilik domino taşlarını dizmekle uğraşıyorum, zamanı gelince ilk dominoyu devireceğim......

Atilla abi şofbenin bacasını nasıl halledeceksin?

Haşmet, sadece akordion boruyu kullanarak direkt sağ duvarın arka üst köşesinden dışarı çıkaracağım, çıkışa rüzgar geri dönüşü olmayan metal menfez takacağım....

atılla bey. Mumkun ıse metal menfez uygulamanızdan bır acıklamalı grafık ıle acıklayabılır mısınız.
Teşekkur ederım.

atilla bey kolay gelsin.

Mehmet abi, bu benim icadım deyil, trumatik'lerin orjinal çıkışını taklit etmeye çalışıyorum sadece..

Menfez.jpg

Atılla bey kardesım tesekkur ederım . Bu bılgıyıde dagarcıgıma ekleyecegım. Fakat benım amacladıgım govdenın yan tarafında bulunan buzdolabı gıriş çıkışları ıle mutfak cıkışına acacagım havalandırma kapaklarında yagışlı gunlerde yurur halde ıken basınç ıle yon degıştırerek ıcerıye gırmeye calısan suyu onleyıcı bır havalandırma kapagı araştırmak dı. kendı fıkrımce bır kac proje uretıp deneye tabı tuttum ve sonuca yaklaştım. Ne var kı cok karmaşık hantal ve estetık gorunumunu kazandırabılmek de guç . arayışım o dur kı ; bır arkadaşımızın daha ıyı ve kolay bıe yontemınden faydalanabılmek. Orjınalı elıme gecmedı . Duygusal olarak da ulaşmanın kulfetlı olacagını tahmın edıyorum . aslında bulabılseydım kopyalamak amacı ıle ıyıce bır bellegıme alırdım.
İşlerınızde kolaylıklar dılerım , Hoşcakalın.

orbay74' Alıntı:
Atılla bey kardesım tesekkur ederım . Bu bılgıyıde dagarcıgıma ekleyecegım. Fakat benım amacladıgım govdenın yan tarafında bulunan buzdolabı gıriş çıkışları ıle mutfak cıkışına acacagım havalandırma kapaklarında yagışlı gunlerde yurur halde ıken basınç ıle yon degıştırerek ıcerıye gırmeye calısan suyu onleyıcı bır havalandırma kapagı araştırmak dı. kendı fıkrımce bır kac proje uretıp deneye tabı tuttum ve sonuca yaklaştım. Ne var kı cok karmaşık hantal ve estetık gorunumunu kazandırabılmek de guç . arayışım o dur kı ; bır arkadaşımızın daha ıyı ve kolay bıe yontemınden faydalanabılmek. Orjınalı elıme gecmedı . Duygusal olarak da ulaşmanın kulfetlı olacagını tahmın edıyorum . aslında bulabılseydım kopyalamak amacı ıle ıyıce bır bellegıme alırdım.
İşlerınızde kolaylıklar dılerım , Hoşcakalın.
mehmet bey, havalandırma ızgaralarından içeriye su girmemesi için kendi karavanıma yapacağımı basit bir maketle anlatmaya çalışayım. üzerinde fikir geliştirip daha iyisini yapabiliriz.
1-ızgara penceresini dikdörtgen kesip çıkarmıyoruz. resimde görüldüğü gibi kesiyoruz.

SAM_0208.jpg

2-açtığımız pencereden daha büyük bir parça hazırlıyoruz.

SAM_0211.jpg

3- resimde olduğu gibi montaj yapıyoruz.
4-ızgara eklenmemiş önden ve arkadan görüntüleri.

SAM_0212.jpg

SAM_0217.jpg

atilla,hoşgörüne sığınarak sayfanı biraz işgal ettim :smiley: :smiley:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri