Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,240
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Teşekkür ederim Yusuf, öyle olmuyorsa böyle olsun, iş görsün, takmakla çok da iyi yapmışız, harika iş görüyor..

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Abi tabiki olmuşken iyisi olsun estetik olsun diyor insan ama olmayıncada olmuyor,ama şu varki önemli olan gölgelenmek ve istendiğinde açabilecek pratiklikde olması,büyük paralar verip avrupa almaya gücümüz yetmeyip bekleyelim paramız olunca alırız deyip yazları güneş altında kavrulmaktan harap oluyoruz benim yaptığım kancalara takıp direkler dikip iplerle bağlanan sistem uzun soluklu konaklamalarda oluyordu ama yolda giderken yarım saatlik bir saatlik molalarda hiçbirşekilde pratik olmuyordu,unutmamak gerekki bunlar karavanlar birer araç aslolan doğada olmak gezmek sizi rahat ettirecek herşey çokda uyduruk olmamak şartıyla güzeldir,sizin yaptığınız bu sistem çok güzel ve işlevsel oldu ellerine sağlık.

Atilla abi senin bu tentenin agirligi nedar. Aracin tek tarafina bindirdigi yuk icin merak ettim.

Melih tartmadım, herhangi bir yerinde de yazmıyor ama merdivene çıkıp tek başıma montajlarken edindiğim deneyim, 300 cm olan tentenin 30-35 kg civarında olduğu kanısındayım...300cm omnistor 26 kg, 450cm 45 kg...

Sıcaklarda çalışmak ne kadar zormuş, bu gün geciktirdiğim, tentenin ön bacaklarının uygulamasını bitirdim, bacakların tentenin ön alüminyom profiline tak-çıkart şeklinde takılacak aparatının montajını yaptım, ön bacaklar vidalı sıkıştırma birbirinin içine geçerek kullanılmadığı zamanlar az yer tutuyorlar, rüzgarlı havalarda tentenin ön sabitleme işinide bu şekilde bitirmiş oldum...

Görüntü127.jpg

Görüntü126.jpg

Görüntü123.jpg

Görüntü122.jpg

Görüntü128.jpg

Her gün karavanı havalandırmak için karavana gidiyorum, aracın içinin 37-38 derece olduğu görüyorum, karavanı havalandırırken ben sıcakdan perişan olmaya başlayınca, bir adet bilgisayar fanından bir vantilatör yaptım, her araca lazım pratik bir vantilatör...
Güneş paneli şarz regülatörü yaşam aküsünü doldurdukdan sonra panelin üzerinde enerji üretimi olduğu halde regülatör şarzı kestiği için panelde oluşan enerji depolanmadığı için boşa gidiyor, regülatörün free çıkışına vantilatör bağlanırsa aküden enerji almadan panel üzerindeki fazlalık enerji ile çalışıyor, böylece tavan havalandırması açık bırakılarak vantilatör sürekli olarak çalıştırılarak bırakılınca, karavanın içi eskisi gibi hem sıcak olmuyor, hemde sürekli olarak havalanmış oluyor.....

Görüntü129.jpg

Bu gün yine ufak tefek işlere devam, güneşlik tentenin mekanizma açma demiri ve rüzgarlı havalarda tentenin önüne takılan sabitleyicilere karavanda bir yer bulmak oldukca zor, sonunda ikisinede bir yer buldum, takıldıkları yerlere yolda ses yapmamaları için cırt-bant ile bağlandı...

Görüntü131.jpg

Görüntü132.jpg

Pratik buluşların müthiş atilla valla karavanın 10 numara oldu.

Teşekklürler Süreyya, biz biraz yelkenli tekneden, biraz sırt çantası ile dağlarda günlerce dolaşmakdan vede içimizdeki askeri düzen ruhundan kaynaklanan dürtülerden dolayı, hiç bir şey ortalıkda kalmamalı ve bir yerlere bağlanmalı prensibinden yola çıkınca böyle davranmak gerekiyor...

Ustam boş durmuyorsun, eline sağlık.

Ayrıca 220V buzdolablarının içinde yuvarlak küçük düğ ampül var aynı yere 12V aynı düğ lamba bula bilirmiyim yoksa orayada led lamba uyduralım.

Teşekkürler İlhan abi, sen ampulü sök bir resmini gösterki dibinin nasıl olduğunu anlayalım buluruz her halde..

atiladi' Alıntı:
Teşekkürler İlhan abi, sen ampulü sök bir resmini gösterki dibinin nasıl olduğunu anlayalım buluruz her halde..

Sağolasın, fab. elektrikçisi de şimdi burda hemen hallediyorum.

Ev ampüllerinin düğ kısmı biraz küçük olanı, ampülün üstünde 240V-15W yazıyor.

DSCF2851_320x240.JPG

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri