Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)
Dün işe biraz ara vererek, elektrik tesisat kabloları ve araç dışından 220v şebeke girişi için suya mukavim, sızdırmaz contalı kapaklı pano prizi aldım (7 TL), bacaklaraı marin tip ama uzatma kablomun bir ucunu marin fiş ile değiştirererk kullana bilirim sanıyorum, hoşuma gitmeyen pirizin 4cm çıkıntı yapması, biraz daha araştırma yaparak belki daha uygun bir priz bulma şansımı deneyeceğim...
Araç içine döşediğim kontraplaklar kirlenmeden ve henüz büyük satıh iken zımparanın daha kolay olacağını düşündüğüm için dolgu verniği aldım, 1-2 kat dolgu verniği atıp titreşimli zımpara ile zemin hazırlayacağım...
Bu gün, aracın arka kapı içlerinin izolasyonunu bitirip kontra plak kaplamalarını montajladım, şöför kabin üstü yüklüğün ön kapak çalışmasına devam ettim, yerine tam oturmasını sağladım, kapak deliğini delip kapağını hazırladım, montaj için gizli kulaklar ilave ettim....
12v ve 220v tesisat aracın iki noktasında dağıtım noktası oluşturuyor, bu noktalara kadar olan 220v ve 12v tesisatları çektim, dolğu verniğinden sonra pirizleri son kat vernik öncesi yerlerine geçici olarak montajlayacağım, aydınlatmalaraın tesisatları üst dolap içinden dağılacak, bunun için plastik kablo kanalları aldım, dolap içlerine boydan boya montajlayıp lambalara göre istenilen yerden çıkış alınabilecek şekle getireceğim, yani aracın elektrik tesisatının temel kısmı gizli, lamba dağıtım kısmı kablo kanalından olacak, buda ileride tadilat yapabilme şansı verecek...