Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,270
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Kusura bakma abi bu aralar yogunum. Eskiden araci satip sonra yenisine basliyacagim demistin onun icin arac satildi sandim bende. :smiley:

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Bisiklet Bağlama Aparatı;
Bu gün, uzun zamandır boşladığım arka kapılara bisiklet bağlama işini bitirdim, dünyanın en basit bağlama sistemi oldu her halde, arka tampona 2 adet tekerlek yuvası montajladım, kapıyada bisikleti sadece dengede tutmak için bir bağlantı, 3 adet gergi lastiği ile 1 dakikada bisiklet yerine bağlanabiliyor, bisiklet takılı iken arka bagaj kapakları açılmak istenirse yine 1 dakikada bisiklet sökülüp yere indirilip, iş bittikden sonra yine 1 dakikada yerine takılabiliyor...

Görüntü141.jpg

Görüntü138.jpg

Görüntü139.jpg

Görüntü135.jpg

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-2005-ducato-motokaravan-50189267/detay/

Görüntü137.jpg

Görüntü136.jpg

Görüntü140.jpg

Görüntü134.jpg

Atilla ağbi şimdi kızacaksın bana ama ben bu sistemini beğenmedim, aşşağıdaki resimdeki gibi ayakları arka tamponun altına açılır-kapanır şekilde yaparsan daha pratik olur, ben acele ayakları düz çizdim ama alta dğru tekerlerin oturacağı şekilde kavis verilir, ayrıca sol pedalıda sökmek gerekmez, senin yaptığın sistemde devamlı ayaklar açıkta duracak ve çabuk bozulurlar, park ederken vurursun, çocuklar üstüne çıkıp eğerler

Görüntü141.jpg

Levent, kavisli malzeme hazır bir malzeme oldukca sağlam, basit ve pratik bir bağlantı oldu, dediğin çok güzelde o kadar uğraştıkdan sonra motorsiklet aparatı haline getirmek daha iyi olur.....

Atilla Bey , basit hususlarla uğraşmayı profesyonellerle yanyana düşünemiyorum ;D Madem yapılacak,o hâlde İsviçre Çakısı gibi çok amaçlı olmalı...Bugün bisiklet yarın motosiklet taşısın değil mi ... ;D ;D

Piyasada motor olarak çok çeşitli motorlar var, hepsininde genişlikleri, ağırlıkları ve boyları çok farklı, taşıyıcının ağırlık kapasitesi taşıyacağı motora uygun olmalı, Ben choppers motosiklet meraklısıyım, taşıyıcıyıda buna göre yaparım, ;D müşterinin motoru başka tip ise yapılan boşa gidecek, bu yüzden müşterinin nasıl bir motor takıntısı varsa ona göre yapılsında iki iş olmasın ;D ;D ;D ;

Atilla abi tentede bisikletlik de çok güzel olmuş hayırlı olsun
ben farkedemedimmi bilmiyorum ama Tenteyi güneş paneli olarak yaptığınız siyah profilleremi bağladınız yoksa farklı bir işlemmi yaptınız fatograflardan anlayamadım
birde genişlik ve uzunluk ideal ölçümü sizinkisi neye göre karar verdiniz saygılarımla ramazan

Teşekkürler Ramazan, evet tahmin ettiğin gibi, tenteyi güneş panellerini bağladığım barların ucuna bağladım, tenteyi kutusundan çıkarmakla yerine montajlayıp işi bitirmek 1 saat sürdü....Bu tip tentelerde açılma yönü eni standart 2 mt, sadece boyu değişebiliyor, 3 ve 4 mt'lik olan vardı, tavan boyu 3.40 mt olduğu için en uygun olanı 3 mt'lik olacağına karar verdim, iyide yapmışım yoksa öne doğru taşacaktı ayrıca tente ağırlığı artacakdı, 3 mt'yi tercih etmekden ben memnunum...

Atilla abi teşekürler benim yapım işleri şu an duraan fakat güneş paneli halen almadım sizinkini kaçırdım devamınıda bulamıyorum en azından sizin fiyatlara diğer satıcılarda herkez kendi sattığı ürün haricini kötülüyor (ayran misali) fakat hüneş paneli için tafsiyen ne olur nasıl temin edebiliriz hoş dolar fırladı gitti eski fiyatlar nerede şimdii.....

Güneş panelleri güncel bir obje, ama ucuzu bir fırsat...Marka takıntılılar bu fırsatı malesef kaçırdı...Ben Fransız Jetun menşeli çinde üretilmiş 180watt 5.3 amp olanlarını o zaman 700 TL'den satıyordum, hatta benim karavanımdakide bundan, çevremizden bir tek levent (buralpdi) bu fırsatı değerlendirdi, %90'nı alakasız kişilere gitti, biz panelimizden memnunuz..Panel tam şarzlı (13.8v)200 amp akü üzerinden 220v büro tipi buzdolabını inverterle 5 gün destekliyor..Bende şu an yeni karavan için panel bakıyorum, 3x130=390 amp takacağım (60x130cm), tırcı bir arkadaş getiriyor, çin malı satışı peşin 700TL, bu paneller bana göre uygun ben yeni karavana bunları takacağım....

Atilla abi 700 tl bir panelin fiyatımı 130amp

Atilla abi birde Antalyada birinde 3-5 adet 24 volt güneş paneli var 180 200watt bu paneller bizim dukatolara nasıl uyarlanır bir yolu varmı( aküm 12 volt hazır ona göre )

Evet ramazan 1 tanesi 700TL Panelin 24v olması bir şey değiştirmez, iyi regülatörler otomatik algılamalı panel ister 12v ister 24v olsun regülatör aküye bakıyor aküler kaç volta göre bağlanmışsa otomatik olarak aküye göre şarz ediyor....

Hayrola levent, karavanda nasıl bir enerji sorunun başladı.?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri