Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper 15m3 -ihsan (findikim)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan findikim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 164
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 104,751

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper 15m3 -ihsan (findikim)

ycakici' Alıntı:
Sayın Fındıkım öncelikle emeğinize sağlık aracınız gayet güzel olacak.
Mutfak dolapları ve dikmelerini suni deri ile kapladığınızı (boyamaktan vazgeçip) yazmıssınız.
Suni deri Allah korusun bir yangın durumunda hızlıca tutuşup aracın daha hızlı yanmasına sebep olmaz mı?
Hele bir de bally yapıştırıcı (kimyasal tehlikeli malzeme) ile yapıştırdığınızı söylediğiniz.

Karavan içerisinde gece uyuduğumuzu düşünürsek bally malzemesi soluması da cabası diye düşünüyorum.
ha diyebilirsiniz ki boya çok mu yangına dayanıklı o da düşündürücü bir şey ama suni deriden çekincem var açıkcası

Sayın ycakici;

Teşekkür ederim elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah yakında tamamlanacak.

Yapıştırıcı olarak ne kullanırsanız kullanın zararlıdır tabii ki. Ama bally i kimyasal tehlikeli malzeme diye tanımlamak zannımca abartılı olur. Bir iki sene önce yapı kimyasalları ile ilgili yaptığımız bir araştırmada en tehlikeli maddelerden birini olarak formaldehit (kanserojen) olarak belirlemiştik.

Nerde var bu formaldehit? mesela kullandığınız kontraları üretmekte kullanılan tutkallarda. Suntalamlerde Mdflerde kısacası masif ahşap dışında mobilya sektörünün tamamında. Tümünden kaçınırsak karavanı neyle yapacağız?

Bally kullandığınız ayakkabıdan çantanıza hatta araç orjinal döşemelerinde bile kullanılıyor. Kaçmak zaten mümkün değil.

Boya ve cila için kullanılan solventler? Kullandığınız parfümdeki kimyasallar? Eşinizin kullandığı makyaj malzemeleri? Tüm elektronik aletlerin yaydığı radyasyon? Kuru temizlemede kullanılan kimyasallar? Hadi hepsini geçtim kitap basımı için kullanılan mürekkepteki metil etil keton adlı maddenin aynı zamanda böcek zehirlerinde kullanılması?

Özetle bally nin sizin düşündüğünüz kadar tehlikeli olduğunu düşünmüyorum. Bally ye gelinceye kadar öldürecek o kadar neden varki hayatımızda. Ama yapıştırıcı olarak ekonomik ve tamamen zararsız bir malzeme öneriniz varsa seve seve dikkate alırım.

Yangın konusuna gelince; karavan yapımında kullanılan yangın dayanımlı hangi malzeme var ki? Ha cilalı bir yüzeye göre daha mı hızlı tutuşur inanın onu bilmiyorum ama yarın bir parçasını yakar bilgi veririm.

İlginiz için teşekkürler

İhsan

aslanahmet' Alıntı:
Kolay gelsin. İlgiyle takipteyim.

Çok teşşekür ederim ilginize. Taşınabilir tuvalet projenizden tanıyorum sizi. Bence çok güzel bir fikirdi. Hatta daha alımlı (pratik demiyorum çünkü zaten kullanımı çok pratikti) hale getirseydiniz bence porta pottiye falan çok rahat rakip olabilirdi.

Bugünde kaplama işleriyle devam etti. Sonra bir süredir kenarda beklettiğimiz visco yatakları nerde nasıl kestireceğimizi tartışırken falçatayla kesilmez mi diye düşündük. Kılıflarını çıkarınca esasında bu yatakların 3 kat sünger olduğunu gördük ve kesim işini 10 dakikada hallettik. öncelikle 180x80 ölçülerindeki yatağın enini 72 ye düşürdük ve yerine yerleştirdik. Tabi kılıfları bol geldi ama terzi halleder kolayca.

20141012_161843.jpg

findikim' Alıntı:
Çok teşşekür ederim ilginize. Taşınabilir tuvalet projenizden tanıyorum sizi. Bence çok güzel bir fikirdi. Hatta daha alımlı (pratik demiyorum çünkü zaten kullanımı çok pratikti) hale getirseydiniz bence porta pottiye falan çok rahat rakip olabilirdi.

Haklısınız görsel olarak daha hoş bir şey yapılabilse porta pottiye rakip bile olabilir ama çadır kampçılığı için çünkü katlandığında çok az yer kaplıyor. Karavan için en ideali portatif WC veya kasetli WC.

aslanahmet' Alıntı:
Haklısınız görsel olarak daha hoş bir şey yapılabilse porta pottiye rakip bile olabilir ama çadır kampçılığı için çünkü katlandığında çok az yer kaplıyor. Karavan için en ideali portatif WC veya kasetli WC.

Bu portatif yada kasetli wc konusuda çok konuşuldu edildi. Bazıları yeterli olduğunu söylüyor, bazıları yat tipi klozet takıyor, bazıları hiç tuvalet gerekmez diyor. Kafamı en çok meşgul eden konulardan birisiydi bu wc konusu.

Ben ne yaptım. Gittim ev tipi adam gibi seramik bir klozet satın aldım. Planım şu. Arkadan çıkışlı klozete redüksiyonla maceratör bağlayacak ve ordan sadece tuvalet için kullanılan bir depoya aktaracağım atığı. Depo çıkışınada her ihtimale harşı ikinci bir maceratör pompa ile kendi kendine uzayabilen 30 mt hortumlardan takacağım.

Hesabım şu. Ortalama her wc kullanımında yaklaşık 4-5 litre atık oluşuyor. Karavan 4 kişilik (+1 fındık ama o zaten doğada görüyor işini :smiley:) 4x5 = 20 litre. Depo 100 litre ise (ki 150 lik kullanmayı planlıyorum) 5-7 gün rahatlıkla idare eder. Her gün tuvalet işiyle uğraşmak istemiyorum. Araya bir koku önleyici, rezervuar suyuna atılan şu mavi küpler ve ikinci bir tek yönlü su ve koku tıkacı kullanacağım. Dolayısyle her allahın günü tuvaletle uğraşmam gerekmeyecek.

Boşaltmayı ise dışarıda tuvaleti olan bir camping-dinlenme tesisi veya benzin istasyonuna pompa ve hortumla yapacağım. (Bu konuda tek endişem o hortumun gereksiz yerlere sürülmesi.

Bakalım kafamdaki ile gerçekte olacak olan ne kadar uyuşacak.

Tekrar kolay gelsin.

Tuvalet konusunda yorum yapmayacağım çünkü bu konu kişiye özel konu. Herkes farklı kullanımlarda rahat edebilir. Mutlaka kendinize göre, rahat edebileceğiniz en uygun seçeneği yapıyorsunuzdur.

aslanahmet' Alıntı:
Tekrar kolay gelsin.

Tuvalet konusunda yorum yapmayacağım çünkü bu konu kişiye özel konu. Herkes farklı kullanımlarda rahat edebilir. Mutlaka kendinize göre, rahat edebileceğiniz en uygun seçeneği yapıyorsunuzdur.

Teşekkürler.

Sayin findikim yatagi kaca aldiniz acaba?

Sent from my iPhone using Tapatalk

cosef16' Alıntı:
Sayin findikim yatagi kaca aldiniz acaba?

Sent from my iPhone using Tapatalk

http://www.wellmatt.com/

Ben burdan aldım. visco katmanı 5 cm olanlardan. Orta sertlikte yatak sevenler için ideal. Bugün iki yatağa da bir süre uzanarak test ettik bence gönül rahatlığıyla alınabilir.

Koku gidericiler atigin 2 gunden fazla depoda durmasini sağlar mi? Hele sicak gunlerde. Sanmıyorum. Yine de karar sizin tabii.

bartek' Alıntı:
Koku gidericiler atigin 2 gunden fazla depoda durmasini sağlar mi? Hele sicak gunlerde. Sanmıyorum. Yine de karar sizin tabii.

:smiley: :smiley: :smiley:

Ben konuyu sadece koku gidericilerle çözerim demedim ki ama
Neyse vardır bir bildiğiniz pek paylaşmak istemesenizde.

Ben porta potti kullanıyorum. Buyuk nerdeyse hic yapilmiyor.Kimyasal, koku giderici vs kullansam da ikinci gun mutlaka bosaltmam gerekiyor. Tek bildiğim bu gerçekten. Sizin depo dışarıda olacak gerçi. Herhalde en sevimsiz konu bu. Neyse diyelim ..;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri