Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper 15m3 -ihsan (findikim)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan findikim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 164
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 104,750
İhsan bey açıklamalarınız sayesinde içim rahatladı bendede karavan sevdası var şimdilik site üzerinden takip ediyorum çocuklar üniversiteyi bitirinceye kadar iş yerimin başındayım ondan sonra hemen bir karavan ve ver elini özgürlük.Daha önce yat ve feribot işletmeciliği yaptığım için sanayi ile aram oldukça iyidir elimde tornavida pense gibi şeylere hem yatkın hemde yeni konularda araştırmayı severim büyük bir ihtimalle karavanı kendim ve arkadaş çevresiyle yapmayı düşünüyorum.

Etiketler
marmariscj7' Alıntı:
İhsan bey açıklamalarınız sayesinde içim rahatladı bendede karavan sevdası var şimdilik site üzerinden takip ediyorum çocuklar üniversiteyi bitirinceye kadar iş yerimin başındayım ondan sonra hemen bir karavan ve ver elini özgürlük.Daha önce yat ve feribot işletmeciliği yaptığım için sanayi ile aram oldukça iyidir elimde tornavida pense gibi şeylere hem yatkın hemde yeni konularda araştırmayı severim büyük bir ihtimalle karavanı kendim ve arkadaş çevresiyle yapmayı düşünüyorum.

Valla en iyisini yaparsınız. Hem bütçe olarak yarı fiyatına maletmiş olursunuz. Hem de kendi el emeğinizin ürünü olur.

Bugün zemin mineflo ile kaplandı. Mutfak dolabı bitirildi. Tek kişilik yatak ünitesi tamamlandı. Akşam üstüde aile büyüklerine sunum yapıldı :smiley: Hava karardığı için resim çekemedim ama yarın çeker yüklerim nasipse.

Dün tamamladığım mutfak dolabını bugün montajladım. Mutfak tezgahı malzemesine bir türlü karar verememiştim. Sonunda 15mm kavak kontra kesip üstünü banyo için aldığım mineflo ile kapladım. Sonuç beklediğimdende iyi oldu. Ve sonunda ankastre ocağı yerleştirebildim. Ama hala 40x40 ebadında bir mutfak evyesi bulamadım. Sanırım internetten sipariş vermek zorunda kalacağım.

20141010_155202.jpg

Tek kişilik yatak (aynı zamanda oturma-yaşam) için alt kontrüksiyon 30x50 demir profilden zaten imal edilip üzeri kontra ile kaplanmıştı. Onun üzerinide kahve rengi bir suni deriyle kaplayınca karavanın havası tamamen değilşti. Üzerine 70x180 ebadında visco yatak gelecek. Visco yataklar kargodan geldi ama standart olarak 80x180 ebadında satılıyor. Bunu nerde nasıl kestirebilirim? Bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olabilir mi?

20141010_181242.jpg

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper 15m3 -ihsan (findikim)

selamlar pek güzel gidiyo hayırlı olsun darısı hayal edenlerin başına ;)

Bugün çok verimsiz geçti. Ama dolap kapaklarını ne şekilde çözeceğimizin kararını verdik en azından. Klasik karavanlarda yapılan dolap kapakları bana göre çok sakil duruyor. Bu yüzden önü açık imal ettiğimiz dolapların altına ve üstüne 5 cm lik suni deri kaplama kontralarla bantlar yaptık. Aralarına krem renkli tek kapak gelecek ve menteşesiz amortisörlü dolap mekanizmasıyla açılacaklar. Dolayısıyla minik minik kapaklara göre görsel olarakta daha tok duracağı kanaatindeyim. Ayrıca İkili yatak kısmının başlık ve ayaklık kısmına kahverengi pelüş kaplama yaptık. Sıcak ve yumuşak bir hava kattı. Ayrıca tüm dolapların dış kısmıda krem rengi suni deri ile kaplandı.

Sayın Fındıkım öncelikle emeğinize sağlık aracınız gayet güzel olacak.
Mutfak dolapları ve dikmelerini suni deri ile kapladığınızı (boyamaktan vazgeçip) yazmıssınız.
Suni deri Allah korusun bir yangın durumunda hızlıca tutuşup aracın daha hızlı yanmasına sebep olmaz mı?
Hele bir de bally yapıştırıcı (kimyasal tehlikeli malzeme) ile yapıştırdığınızı söylediğiniz.

Karavan içerisinde gece uyuduğumuzu düşünürsek bally malzemesi soluması da cabası diye düşünüyorum.
ha diyebilirsiniz ki boya çok mu yangına dayanıklı o da düşündürücü bir şey ama suni deriden çekincem var açıkcası

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR