Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 "YAK" - Atilla Dinçer(Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 434
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 237,553

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 "YAK" - Atilla Dinçer(Atiladi)

Serdar, aslında sprey boya deyip geçiyoruz, ama piyasada bir kaç çeşit sprey boya vardır..Örneğin ben bile gri sprey boya dedim, oysa renk olarak metalik gri sprey boya aslında bir kaç tane;
**Metalic gri "RAL"
**Metalic gri "ENAMEL"
**Metalic gri "ALÜMİNYUM"
**Metalic gri "METAL"
Benim kullandığım ise,
**Metalic gri "JANT BOYASI"
Hepsi gri metalic görüntüde ama, muhteviyatları ve sonuçları farklı, tabiki fiyatlarıda farklı..Birde bütün bu seçenekler markalarına görede çok büyük kalite farkları gösteriyor, ben fiyat farkını ödeyip Henkel "metyland" kullanıyorum, uyduruk merdiven altı ürünleri sevmem...

Ne enteresan deyilmi, bir tüp sprey boyanın altında, neler var neler...Hele birde karavan imalatında bütün nesnelere bu detaycı gözle bakınca, iş iyice zorlaşıyor..

Atilla abi yeni karavan hayırlı olsun kolay gelsin.

Teşekkür ederim Ahmet, kendini özlettin, uğra bir gün...

Bu gün, sabah önce gidip mobil klimayı aldım, çünkü klimanın sıcak hava çıkışı için egzost çıkışını delip menfez takacağım...
Sonra tente kutusu için gerekli parçaları aldım, hazırlığını yapıp ön yapıştırmalarını yapıp kurumaya bırakdım, yarın montajı bitireceğim..
Daha sonra araca ilk deliği açarak delik işleri başlattım...Arkadaki ranzaların camları için sacı delip çerçevelerin montajını bitirdim...Camlar 55x35 cm...Araç jumbo olunca camlar göze ufacık görünüyor..
Tavan havalandırması için tavanda havalandırmanın takılacağı yeri belirleyip, kesilecek sacı çizip, kesimi yarına bırakdım, havalandırma 65 x 55 cm...

20130311_171601.jpg

20130311_171424.jpg

20130311_171835.jpg

20130311_171439.jpg

20130311_171852.jpg

Mobil klima sıcak-soğuk, 9000 btu, 892watt, akü üzerinden inverter ile çalıştırılırsa, termostad açıkken power modunda 74 amp/saat güç tüketimi, termostadı yanı çalışma derecesi, insani ölçülerde ayarlanırsa yani %60 çalışıp, %40 stanby'a geçecek şekilde derecesi ayarlanırsa ( 24-25 derece), sadece klimaya tahsis edilen 200 amp akü ile gecede 4-5 saat çalıştırılabilir..Klima akü üzerinden çalıştırılacaksa 2 adet 200 amp akü takmak gerekir..Veya klima 220v şebeke ceryanı alınabilen yerlerde çalıştırılabilir..

20130311_172928.jpg

Bu gün bitirilen işler;

Tavan Havalandırması:
Sabah ilk iş dün akşam yerini belirlediğim tavan havalandırması için tavan sacını keserek havalandırmanın montajını yaptım, 65 x 55 cm....

Panoromik Cam Montajı:
Masa oturma grubu koltuk+masa 60+70=130 cm geliyor, masa grubunda dış görüntüyü mümkün olduğunca geniş görebilmek için, bu bölüme sığabilecek max. ölçü 120 x 50 cm ebatlarında seitz S4 camı montajladım..Geçen gün Serdar eğimli araç yan yüzeyine düz seitz S4'ün montajında uyum problemi olup olmayacağı konusunda merakı vardı, bu görüntünün resmini özellikle ekliyorum...

Banyo Havalandırma Camı:
Banyoda bu güne kadar kayar tip cam kullanıyordum bu sefer ranza camlarına uyumu açısındanda bakarak, plastik hatch kullandım, bu hatch'lerin kilit mekanizmaları karavana uygun olmadığı için gerekli revizyonu yapıp, orjinal karavan cam kilitleme kolu kullandım..

Tente Kutu Montajı:
Geçen gün tentenin montajı tamamlanmıştı, bu günde tentenin kutulaması tamamlandı..Kutu gerektiğinde bakım için sökülebilir şekilde vidalı sistem montajlandı, kutu üst yüzeyi araç yan duvarına özel bir profil ile bağlandı, böylece yağmurda araç yan yüzeyinden akan yağmur suyunun tente ile araç arasında akması engellendi, yağmur suyu aracın one veya arkaya doğru eğimine göre önden veya arkadan tahliye olacak..Yine kutunun kırmızı çizgili bölümünü açılım kollarının gizlenmesi için tente ön alüminyumuna montajlandı.Ayrıca tentenin ön profiline yine dış mekan LED şerit takılarak, tente açıldığında altında aydınlatma olarak kullanılacak

Buzdolabı Havalandırma:
Buzdolabı bulunduğu bölümde davlunbaza isabet ettiği için buzdolabının altına 40 cm alt dolap, ayakabılık gelecek, ayakabılık üstüne buzdolabı onun üstünede mobil klima..Buzdolabı bu sefer sağ ve solu ahşap bölüme konulacağı için, buzdolabı modeli olarak, arkadan kondenser soğutma kanallı 105 litre iç hacimli hotpoint tropikal A+ plus, kapalı sistem buzluklu dolap kullanacağım, durum böyle olunca, buzdolabı motoru ve arka kondenserin soğutulması için mümkün olduğunca büyük bir havalandırma takmak gerekiyordu, bunun için orjinal dometic havalandırma kullandım, kullandığım modelin özelliği, extra kapaklı oluşu, yazın kapak açık kullanılıyor, kışın kapak kapatılabiliyor, özellikle karavan tazzikli tabanca ile yıkamaya verildiğinde, büyük menfezlerden içeri su giriyor, yıkamadan önce kapak yerine takılarak bu sorunda çözülmüş oluyor..

20130312_105927.jpg

20130312_105946.jpg

20130312_122357.jpg

20130312_124538.jpg

20130312_124525.jpg

Atilla Bey;
kolay gelsin. Maşallah baya hızlı ilerliyorsunuz. Bu karavan bir üst klas olacak gibi ;)

Hasan

Atilla bey kolay gele

takip

Temennileriniz için teşekkür ederim..

Bu gün, bitirilen işler;

Dış Duş:
Karavan dışında da duş alabilmeye imkan sağlamak için sıcak-soğuk, dış duş kutucuğunun montajı tamamlandı...

Temiz Su Dolum Ağzı:
Gündelik kullanım temiz su deposunun doldurulması için araç dışına kilitli kapaklı bir su dolum ağzı montajlandı...

Klima Egzost Çıkışı:
Mobil klimanın soğutma modunda klimanın arkasında, önden üflediği soğuk havanın aksina sıcak hava çıkışı olur, bu sıcak havanın klimadan tahliye edilmesi gerekir, bunun için klimaya bir egzost çıkış ağzı açıldı..Bu aşamada egzost çıkışının tam yerinin belirlenmesi, oldukca zor, çok iyi hesap yapılması gerekir, açılan değie takılan çıkış hortumu, günü geldiğinde klima duracağı konulduğunda takılan boru klimanın arka çıkışına tam isabet olmalıdır, yoksa herşey fiyasko...

Sıcak su şofben egzost çıkışı:
Banyo ve mutfakda sıcaksu ihtiyacı, Daxom plus 12lt/dak., LPG ile çalışan hermetik kombi kullanılacak, bu kombiler yanma için oksijeni de araç dışından alır, yanmış gazıda fanlı bacası vasıtası ile dışarı atar, bacanın fanlı olması rüzgarlı ortamdada bacanın geri tepmesine engel olur, sıcak su kombisi %100 güvenli olarak sıcak su hizmeti verir..

Anolog Karasal Yayın Mobil Yönsüz TV Anteni:
Karavana 22 inch 12v ile çalışan LED TV takılacak, tv'nin standart karasal yayınları alabilmesi için Yeni nesil 12v yükseltici ile çalışan mobil yönsüz anten montajı yapıldı..Karavana ayrıca uydu antenide takılabilir, karavanda çift TV anteni olması avantajdır...

Güneş paneli Enerji:
Bu gün çalışmalarda güneş panelinden elde edilen enerjiyi inverter ile 220v'a çevirerek kullanırken, bir ara şarz regülatörüne gözüm ilişti, regülatör, saat 13-14 sularında insana mart ayında olduğunu unuttururcasına max gösterge gücü 8.72 amp X 3 = 27 amp üzerinden 14.9 amp gösteriyordu, Yani mart ayının ortasında paneller %50 güç ile çalışabiliyordu, bunu görünce insanın aklına bir tek şey geliyor, YAZ GELMİŞ bizim haberimiz yok....

20130313_122815.jpg

20130313_122828.jpg

20130313_142332.jpg

20130313_122850.jpg

20130313_122910.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,709
Kayıtlı Üye Sayımız
166,548
Kaydolan Son Üyemiz
scinier

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR