Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 "YAK" - Atilla Dinçer(Atiladi)
Burak, karavan iç dizaynı kişisel tercih, deneyim ve alışkanlıklara bağlı...
Benim planımdaki amaçlarım;
*** Mümkün olduğu kadar yere yakın (50 cm) 2 kişilik ebeveyn yatağı, (yatak yüksekliği 70-80 cm olunca iç tarafta yatanın, önde yatan uyurken yatıp kalkması zor oluyor)
***Yatak önü koridoru, banyodan sonraki genişlemeyi kullanarak 90 cm'e çıkardım...(Yatak önü girişi koridor 45-50 cm olunca, yatıp kalkmak yine zor oluyor)
***İki çocuklu aileler için ranza mükemmel çözüm, 17m3'ün tavan yüksekliği (215 cm) ise ayrıca mükemmel..Alt yatak ile ranza arası 90 cm, üst ranza ile tavan arası 65 cm, mükemmel ölçüler...4 kişilik aile için ideal bir yatış şekli...
***Öndeki koltuk ve masa grubu 90 cm eni ile 2 kişilik yatak için dar geliyor, ben aile 5 kişi olmadıkca burada yatılmasına taraftar deyilim..Getirmek istediğim çözüm, ebeveynler misafirleri ile masada gece yemeği yerken, uykusu gelen çocukların, gidip kendi yataklarına yatabilmeleri...Aile 5 kişi ise çocuklardan biri oldukca büyük demekdir, oda dönen şöför koltuğu vasıtası ile 90x180 cm yatakda rahat rahat yatabilsin..Eğer aile 4 kişilik misafir yaşlı kayınvalide ise oda bu alçak (45cm) yatakda rahat edebilsin, fikri..