Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 "YAK" - Atilla Dinçer(Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 434
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 238,615
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 "YAK" - Atilla Dinçer(Atiladi)

Abi aküleri ne zaman alacaksın bana haber edermisin.

saygılar Turan

Etiketler

Aküler aklımda Turan, haber veririm, beraber gideriz...

Atilla Bey,
Kolaylıklar diliyorum camlarda sizin tasarımınız olanları kullanırsınız diye tahmin ediyordum,çıtayı malzeme hususunda da yükseltmişsiniz....
İzolasyon olarak ne düşünüyorsunuz elastomerik kauçuk veya izobozz tarzı polyester esaslı keçelerin avantajı olurmu?
Kalın sağlıcakla

Teşekkür ederim...
İzolasyon konusunda benim fikrim belli, bir yüzü alüminyum folyolu cam yünü, diğer tüm ürünlere göre toplam kullanımda yarı yarıya hafif, en önemlisi, olası kazalarda aracın içi sökülmeden araç dışından sacda tamirat yapılabilmeye olanak tanıması...

Atilla Bey;
Camlarınız çok güzel görünüyor hayırlı olsun ,Domestic seitz s4 (dahili tül ve kalın perdeli) , 120 X 50 cm, ranzaların camlarını( 50 x 30 cm ve banyo camı 40 x 30 cm.) nereden temin etiniz sakıncası yoksa ederleri ile birlikte yazarsanız benim gibi yeni karavan sevdalısı olan tüm arkadaşlar bilgilenmiş olurlar zahmetlerim için şimdiden teşekkürler ,saygı ve selamlarımla.. :smiley:

Atilla abi aracın hayırlı olsun. Kolay gelsin

Atilla Abi merhaba,
Ben ikinci sıradaki 3 numaralı planı benzer şekilde yaptırıyorum ama ranza yok bende.Fakat ben plana karar verirken iki ayrı durumu çok düşündüm.Şöyle ki;Ön sürücü koltuğun döner olup olmama meselesi.Önce döner olması konusunda karar aldım.Ama içten içe de öndeki oturma grubu yapılmış karavanları gördükçe dar geldi bana.Sonra yapılmış bir 17 m3 gördüm.Söför koltuğu döner değildi ve karşılıklı oturma grubu vardı.Ama arkada senin klima ve buzdolabı şeklindeki yer tabi kaybedilmişti.Ama tavanın da yüksek olmasından dolayı o kadar ferahtı ki hemen buna karar verdim.Hem böylece oturma grubu da gece istenirse iki kişilik yatak olabilecekti.Ama şöförün döndüğü sistem bana oturma grubu olarak hiç ferah gelmedi.Tabi daha karavanda kalmışlığım yok ama her ikisinin de yapılmış halini gördüğümden fikrimi belirtmek istedim.
İzmir den selamlar.

Teşekkür ederim...
Seitz S4'ü mağzadan deyil bir arkadaşımdan aldım, kendi karavanı için cam ithal etmişti fazladan kalmışdı..Diğer ufak camlarda yatch hacth'i kullanıyorum...

Bu gün bütün gün malzeme toparlamak ile geçti, perşembe ve cuma günleride malzeme toplamaya devam edeceğim, bu arada istanbul dışı kargolar gelmeye başladı, sadece karavanın sol yanında saca 4 tanesi cam için 9 delik açılıp ekipmanlar montajlanacak... kısmet olursa hafta sonu karavana ilk kazmayı vuracağım...

Burak, karavan iç dizaynı kişisel tercih, deneyim ve alışkanlıklara bağlı...

Benim planımdaki amaçlarım;

*** Mümkün olduğu kadar yere yakın (50 cm) 2 kişilik ebeveyn yatağı, (yatak yüksekliği 70-80 cm olunca iç tarafta yatanın, önde yatan uyurken yatıp kalkması zor oluyor)
***Yatak önü koridoru, banyodan sonraki genişlemeyi kullanarak 90 cm'e çıkardım...(Yatak önü girişi koridor 45-50 cm olunca, yatıp kalkmak yine zor oluyor)
***İki çocuklu aileler için ranza mükemmel çözüm, 17m3'ün tavan yüksekliği (215 cm) ise ayrıca mükemmel..Alt yatak ile ranza arası 90 cm, üst ranza ile tavan arası 65 cm, mükemmel ölçüler...4 kişilik aile için ideal bir yatış şekli...
***Öndeki koltuk ve masa grubu 90 cm eni ile 2 kişilik yatak için dar geliyor, ben aile 5 kişi olmadıkca burada yatılmasına taraftar deyilim..Getirmek istediğim çözüm, ebeveynler misafirleri ile masada gece yemeği yerken, uykusu gelen çocukların, gidip kendi yataklarına yatabilmeleri...Aile 5 kişi ise çocuklardan biri oldukca büyük demekdir, oda dönen şöför koltuğu vasıtası ile 90x180 cm yatakda rahat rahat yatabilsin..Eğer aile 4 kişilik misafir yaşlı kayınvalide ise oda bu alçak (45cm) yatakda rahat edebilsin, fikri..

Ducato YAK 3.jpg

Eğer yatağın yanında klima ve buzdolabı uyurken sesten dolayı rahatsızlık vermezse yatağın önünde giyinmek,soyunmak için bir genişlik kalması herşeyden daha iyi ,çünkü çok gerekli bir alan yaratılmış oluyor.
80-90 cm çok iyi bir alan bence .
Selamlar,kolay gelsin.

Atilla Bey,
Seitz camlarda aracın dış bombesine uygun eğrilik mi var yoksa montaj sırasında birbirlerine mi uyuyorlar?

Serdar, cam ölçüsü 120x50, yeni kasa'da 50cm'deki eğim göbekde 0,5 cm buda camın absorbe edebileceği bir eğim..
10m3 şerpada düz kenarlı orjinal cam kullanmıştım, 90x60, eski kasada 60 cm'de 1 cm göbek veriyordu, cam montajlanınca eğimle alakalı hiç bir emare görünmüyordu...

Eğim o kadar azsa sorun çıkarmaz zaten. Karşılıklı olarak birbirlerine uyuyorlar sanırım. Teşekkürler bilgiler için...

Camın dışarıdan takılan parçası ile iç parça birbirine vidalanarak montajlandığı için zaten çok az olan bu 0,5 cm'lik eğim yok oluyor..

YAK'ın vitrine çıkacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum.....
Üst ranzanın iki parça halinde gerektiğinde tek kişilik kullanılacak şekilde tasarlanması daha işlevsel olabilirmi?

Minimum ölçüdeki iki kişilik yatak ikiye bölünürse tek kişi için dar gelir, ayrıca ikiye bölününce mukavamet azalır, extra profil destekler atmak gerekir...Yataklarda latalı yani gürgen kaburgalı karyola sistemi kullanacağım için pek uygun görünmüyor...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,856
Kayıtlı Üye Sayımız
166,652
Kaydolan Son Üyemiz
ayeser

Çevrimiçi üyeler

Geri