Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 "YAK" - Atilla Dinçer(Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 434
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 238,112
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 "YAK" - Atilla Dinçer(Atiladi)

Bu gün sabah 09 akşam 17 arası deli gibi malzeme toparlamakla uğraştım, istanbul içinde 200 km yol yapmışım, aracın içi durdacı dükkanı gibi oldu...
Güneş panelleride bu gün kargodan geldi, paneller 12v 150 watt 8.72 amp polikristal, 30 amp LCD ekranlı panel şarz regülatörü kullanacağım..

20130307_174047.jpg

20130307_174102.jpg

20130307_174926.jpg

Etiketler

atiladi' Alıntı:
Minimum ölçüdeki iki kişilik yatak ikiye bölünürse tek kişi için dar gelir, ayrıca ikiye bölününce mukavamet azalır, extra profil destekler atmak gerekir...Yataklarda latalı yani gürgen kaburgalı karyola sistemi kullanacağım için pek uygun görünmüyor...

Roller Team camperlerinde olduğu gibi,yan duvarlarda oluşturulacak bir kanal içinde hareketli bir sistem olabilirmi diye düşünmüştüm.....
kolay gelsin....

Cok parçalı yataklar yatarken konforlu olmuyor.Tek parçalı olmasi bu yonden de iyi.

Bu günde sabahdan akşama kadar, malzeme toparlamaya devam ettim, yine kargolar gelmeye devam etti, kısmet olursa yarın tavanda, güneş panelleri, havalandırma, TV anteni ve tentenin montajı ile imalat başlıyor..
Önce Güneş panelleri montajı bitsinki, evden elektrik alma işide son bulsun, karavanı kendi üretiği elektrik ile imal edebileyim...

Atilla bey, yeni projeniz hayırlı olsun. İlgiyle izliyoruz. Kolay gelsin. Çöl Kartalı (Yeşim&Bülent)

Teşekkür ederim..Ben yaza kadar vakit geçirecekbir iş buldum kendime, gezenbilir'in en gezgin çiftlerinden biri olan sizlerden de bu soğuk günlerimizi ısıtacak yeni geziler, anılar ve fotoğraflar bekliyoruz ...

Atilla abi: bu araçtan sonra bir yenisinide yapmak nasip olsun diyorum.Bu arada gösterdiğin 12 wolt tv den aldım. Güzel iş görüyor selamlar.

Teşekkür ederim Mustafa, TV'yide güle güle kullan, yeni karavanda da aynı tv'nin bu sefer yer müsaitliğinden dolayı 22 inch'ini kullanacağım...

Bu gün sabah resmen imalat başladı...
Öncelikle, imalat enerjisi temini için güneş panellerinin montajı ile işe başladım..Yeni pim klipslerinin montajından sonra klipslerin üzerine birleştici alüminyum profil montajı ve panellerin bu profile bağlantısı tamamlandı... 150x3=450 watt panel, 30 amp şarz regülatörü, inverter ve akü bağlantıları ile karavan kendi enerjisini üretmeye başladı...
Sonra tentenin montajı için önce bağlantı ayakları aracın jumbo yüksekliği bandına montajlandı, bağlantıları sağlamlamak için iç kısımdan 5 mm levhalar ile bağlantı noktaları kuvvetlendirildi, tentenin yerine takılması ve makyaj kutusu montajı yarına kaldı..

20130309_101522.jpg

20130309_112414.jpg

20130309_110904.jpg

20130309_160911.jpg

Kolay gelsin Atilla bey, :smiley:

Siz böyle karavanlarınızın yapımlarının 2-3 ayda bittiğini yazarken, herkez gerçekten harcanan tüm zamanın belki bu olduğunu sanıyor ?

Eğer üstün körüde olsa yapım için harcadığınız tüm zamanı (planlama, araç, gereç malzeme aranması, tedariği v.s. ) sonuçta yazarsanız, forumda işlenmeyen bu konuya açıklık getirmiş olursunuz diye düşünüyorum. Farklı planlar tesbiti zorlaştırsa ve sizin yapım hızınız tabii ki gerçek kıstas olma özelliğine pek sahip olmasada, yine yazacağınız notlarla harcanan gerçek zamana ışık tutabilirsiniz?

Bazı forumlarda, tatil+mesai dışı uğraşılarla 6-12 ayda bitimden bahsediliyor.

Profesyonel firmalarla ilgili olarak da 1500-2000 mesai saati diye duydum ama dogruluğu hakkında kesin bilgi sahibi değilim. Tabii bu duruma firmanın muhasebe bölümünde çalışanların mesaileri ile fuarlarda harcanan zamanlar bile dahil olmalı ki doğrusuda bu.

Yoksa youtube daki gibi 5 dakikada bitseydi enfes olurdu. :D
Birakın yerinin açılmasını, sirf pencerenin yerini doğru mu hesapladım diye günün geçmesi işten bile değil.

Teşekkür ederim....İşin başından sonunu 100 üzerinden değerlendirirsek, imalata 50 birim zaman harcanıyorsa, malzeme teminine 30 birim, 20 birimde planlama, araştırma, argeye harcanıyor..50 birim imalatın artık tamamını direkt imalata harcayabiliyorum, buda aynı işlemlerin tekrarlanma tecrübesinden...Ama asıl gözden kaçan fark başka yerde gizli, bilindiği gibi hemen hemen hiç bir konuda % 95 oranına yakın herşeyi kendim yapıyorum, fason destek almıyorum, çünkü geçmiş zaman tecrübeleri çeşitliği kişisel avantajlar sağlıyor...Okul yıllarına bu ders bize gelecekde ne işimize yarayacak diye şikayet ettiğimiz bir çok ders bana göre karavan yapımında bana faydası olduğu düşüncesindeyim...Orta okul yıllarında resim derslerinde okuduğumuz teknik resim perspektif dersleri, üniversitedeki tasarı geometri dersleri, bilgisayar ortamında gördüğümüz sanal proje görüntünün gerçek bir karavan dönüşmesinde büyük rol oynuyor, hatta trigonometrideki sinüs, cosinüs, tanjant, kotanjant eğrilerinin, bir gün aracın iç duvarındaki eğime göre uygun kontraplağın nasıl kesileceği bilgisini içerdiğini okul yıllarında göremiyorduk...Böyle bir sürü açıklama daha yazılabilir...
Gerçekden %95 oranında kendi el becerisi ile karavan yapmak, gerçekden zor ve meşakkatli, daha zoru ise, birde dünya litaratörünü takip etmek, ergonomik çözümler arayışında bulunmak, tasarım anlamında yeni arayışlar peşinde koşarak, birinin yaptığını kopyalamak deyil, kopyalanacak bir karavan yapma arzusu tabiki işi zorlaştırıyor...Bence, ben bir karavanı 45 günde bitirebiliyorum, ama işin içine tasarım girince iş iki misli zamana yayılıyor..
Bu sohbeti klavye başında tek taraflı yapmak zor, bu sohbetleri kamplarda yapmak lazım....

Bu gün, bağlantı bacaklarını dün hazırladığım, tentenin montajını bitirdim..sonra tentenin kutu içine alınmsı için gerekli çalışmayı yaptım, bu sefer tenteyi tavana deyil yan duvara montajladığım için tabi olarak kutulamada yine tasarım anlamında bir çalışma yapmak gerekti, plastik kutunun imalatı bitti ama montajı için extra bir malzeme gerektiği için kutu montajı hafta içine bırakıldı...

20130310_113921.jpg

20130310_114124.jpg

20130310_154649.jpg

Tavan bağlantılarının malzemesini aluminyuma dönmüşsünüz, plastik esnedi sanırım?

Hayır serdar, pim bağlantı aparatı, ilk yaptığım gibi, kestanit ve hiç bir sorunu yok, sadece sarı sarı sırıtmasın diye gri sprey boya ile boyadım...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR