Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 "YAK" - Atilla Dinçer(Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 434
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 237,531
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 "YAK" - Atilla Dinçer(Atiladi)

Atilla Bey,
WC deposunu ayrı düşündüğünüze göre sanırım yat tipi tuvalet kullanacaksınız ....eğer öyle ise deponun boşaltımı için seyyar kaset depolar kullanılabilirmi?
........ Linkte yeralan iç duvar kaplamaları ile ilgili düşüncelerinizi rica ediyorum....Estetik veya kullanım bakımından araçlara katkı sağlarmı?
Kalın sağlıcakla.....
http://alkocplastik.com/urunler.php?id=26&lang=tr

Etiketler

carpediem69' Alıntı:
Atilla Bey,
WC deposunu ayrı düşündüğünüze göre sanırım yat tipi tuvalet kullanacaksınız ....eğer öyle ise deponun boşaltımı için seyyar kaset depolar kullanılabilirmi?
........ Linkte yeralan iç duvar kaplamaları ile ilgili düşüncelerinizi rica ediyorum....Estetik veya kullanım bakımından araçlara katkı sağlarmı?
Kalın sağlıcakla.....
http://alkocplastik.com/urunler.php?id=26&lang=tr

Evet tahmin ettiğin gibi, bu karavanda yatch tipi elektrikli WC kullanacağım.....Verdiğin linkdeki firmayı yıllar önce incelemiştim, plastik iç kaplamayı ben sevmiyorum, unun içinde uygulamada kullanmıyorum...

Bu gün, İç izolasyona başladım, önceki karavanlardan kalan cam yünlerini ölçülere uygun yerlere uyguladım, yarın bir paket daha alıp izolasyonu tamamlayacağım...
Ayrıca yarın sabah önce iç duvar ve tavan kaplamaları için 6mm malzeme kestireceğim, zemin için yine gri renkli laminat parke yer döşemesi alıp, hafta sonunu bu işler ile geçireceğim..
Bu gün seitz S4 camın son işlemlerinide yapıp montajını tamamen bitirdim...

20130321_115023.jpg

20130321_140234.jpg

20130321_140303.jpg

20130321_160802.jpg

Geçen gün ankaradan Rıfat arkadaş bana bir takım yeni kasa PSA'lar için şöför kabininde tüm camlar için, cam içinden vakumla yapıştırılan güneşlik ve aynı zamanda perde görevi gören malzeme yollamıştı, bu gün ürünü camlara yapıştırıp testini yaptım, gayet güzel oldu, araç içinden montajlandığı için tozdan kirlenme deride yok, toplandığı zaman kendi özel torbasında bir yere sıkıştırılacak şekilde...şu an için sadece Yeni kasa PSA'lar için yapmış, eski kasa PSA'lar içinde yapacağını söyledi...Sanırım bir kaç güne kadar satışa sunacak, satışa sununca linkini herkes ile paylaşacağım..

20130321_085406.jpg

20130321_085450.jpg

20130321_085415.jpg

Abi fiyati uygunsa ben de benim citroen c25e isterim. inselinal@gmail.com

Merhaba Atilla Bey,
Hızlı başlamışsınız, el alışıyor birikimler yolunuzu açıyor sanırım.
Seçiminize karışamam elbette, bana ait tercih yat tipini değilde kasetli WC olurdu.
Kolay gelsin...
Alpaslan

atiladi' Alıntı:
Evet tahmin ettiğin gibi, bu karavanda yatch tipi elektrikli WC kullanacağım.....Verdiğin linkdeki firmayı yıllar önce incelemiştim, plastik iç kaplamayı ben sevmiyorum, unun içinde uygulamada kullanmıyorum...

Firmsnın fiber paneller ürettiğini düşünmüştüm....o yüzden ilerde karavan toplama durumu olursa kullanmak için bayağı heveslenmiştim....

Güneşlikler güzelmiş fiyat bilgisini bekliyorum bende Atilla abi...

tango' Alıntı:
Güneşlikler güzelmiş fiyat bilgisini bekliyorum bende Atilla abi...

Rıfat Bey İlana çıkarmış ürünü......

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-minivan-van-on-cam-gunesligi-119111732/detay

Kolay gelsin Atilla Bey.
Sizin elinizden çıkan bir üretimin iyi olmaması gibi bir olasılık yok. Paylaşımlarınız için teşekkürler.

Firmanın ürettiği iç plastik kaplamalar, panelvan araçları sonradan minibüse çevirerek kullananlar için güzel malzemeler..Bizim kullandığımız camlar hiç bir şekilde bu hazır iç kaplamalara uyamayacağı için iş başından bozuluyor zaten, birde araçların kiriş ve kolonlarında bir takım kabarıklıklar var, biz bu kabarıklıkları kamufle ederek, bazen keserek iç kaplamayı düz hale getirmeye çalışıyoruz, oysa bu plastik kaplamalarda bu kabartılar dahada abartılı olarak karşımıza çıkıyor..Kısaca hiç bir işimize yaramayacak bir malzeme....

ertuğrul' Alıntı:
Kolay gelsin Atilla Bey.
Sizin elinizden çıkan bir üretimin iyi olmaması gibi bir olasılık yok. Paylaşımlarınız için teşekkürler.

Teşekkür ederim..Varolan karavanlardan daha kullanışsız veya kötü karavan yapacaksam, bir daha karavan yapmam, yapılmışları kopyalamak bile beni zahatsız ediyor, bunca yıllık karan deneyiminden edindiğimiz bilgiler ve kültür ile yeni tasarımlar yapmak işin en zevkli yanı....

Bu gün, iç kaplamaları kestirdim, tüm gerekli malzemeleri aldım, artık karavan içinde inzivaya çekilebilirim, bakalım pazartesi günü "yak" nasıl bir iç görüntüye kavuşacak...

insel' Alıntı:
Abi fiyati uygunsa ben de benim citroen c25e isterim. inselinal@gmail.com

Rifat Bey ile konustum 90 model C25lere yapacak haftaya ben siparis verdim 85 lira. Bu konuyu işgal etmemek icin yazdim ve sustum. :smiley:
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-karavan-karavan-cam-gunesligi-119088220/detay

Bu gün, iç izolasyonun cam yünü kaplamasını komple bitirdim..Marin wc'ye 12v enerji hattını unutmuşum hattı çekdim, banyo da tavandaki gömme led spot adedini 2'ye çıkardım, ilave kablosunu çekdim, arka yataklardaki aydınlatma armatürünü gömme spot led'den çubuk led armatüre döndüğüm için kablo çıkışları değişti bu değişiklikleri de bitirdim...
Banyoya soğuk su girişi ve mutfağa sıcak su gidiş borularının, kaplama altında kalacak kısımlarını montajladım...
Artık yarın sabah iç panel montajı başlıyor...

20130323_175116.jpg

20130323_175136.jpg

20130323_175148.jpg

20130323_181146.jpg

Bu gün, iç levha kaplamalarının montajına başladım, önce tavan kaplaması montajlanarak bitirildi sonra karavanın sağ duvar kaplamalarıda montajlandı, montaj tamamen mastikleme ile vidasız yapıldığı için ahşap çubuklar ile gerdirme yöntemi kullanıldığından, karavanın içi yine yerebatan sarnıcı gibi oldu kımıldayacak yer kalmadı karavanın sağ duvar kaplamaları pazartesi gününe kaldı..

20130324_185200.jpg

20130324_185140.jpg

20130324_185111.jpg

20130324_185103.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,705
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR