Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 "YAK" - Atilla Dinçer(Atiladi)
Bu gün, "Yak" karavan olmaya başladı...Sabah ilk iş, kesilen parçaları önce tasnif ettim, sonra küçük parçaları aracın arka tarafına dizdim, büyük parçaları ise aracın dışına taşıdım, ortalık çalışılabilir hale geldi..
İlk iş çalışma tezgahı olarak iki adet eşek yapıp, işe başladım...
Önce banyodan başladım, banyo karavanın en önemli imalat parçası, yamuk yumuk aracın içinde önce ince ince hesap yaparak bir düzlem referansı oluşturup, banyo ortaya çıkarılınca, diğer işlerde düzlem referansı banyoya göre devam ediyor..Öncelikle banyo yan duvarlarının tavan eğimi ve yan duvar eğimi hesaplanıp duvar eğrileri kesilerek , iş devam ediyor..
Banyonun yan duvarları tamamlanınca, 90x90cm olan duş teknesinin kesim işlemleri yapılarak 80x86 cm'e düşürülüp, çıkış bağlantıları montajlandı...Duş teknesinin tahliyesi için işaret alınıp, zemin çelik panç ile laminat parkeden başlayarak, bir seferde komple saca kadar delinip, duş teknesi ebedi istiraatgahına yerleştirildi..Ardından banyonun ön kapı yan duvarları yerlerine alıştırıldı ve böylece banyonun işi bitti....
Bu güne kadar normal yüksek tavanlı karavanlarda çalışmaya alışmışım, jumbo tavan da çalışmak evde perde takar gibi, kollarınız ağrıyor, tabiki en güzel yönüde banyo kapı yüksekliğinin 180 cm olabilmesi, sanki ev gibi...