Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 "YAK" - Atilla Dinçer(Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 434
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 237,549

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 "YAK" - Atilla Dinçer(Atiladi)

mabirsen' Alıntı:
Güzel gidiyor. İlgiyle takipteyim. Selamlar.

Teşekkür ederim, havaların güzel olmasından da faydalanarak, şimdilik gücüm yettiğince devam ediyorum..

Bu gün, karavanın iç kaplamalarını komple bitirdim, yarın zemin laminat parkesini döşeyeceğim....

20130325_183830.jpg

20130325_185649.jpg

20130325_183930.jpg

20130325_183945.jpg

Atıla bey öncelıkle hayırlı olmasını temennı edıyorum bende 17m3 yapmayı kesınlıkle düsünuyorum onun icin düşüncelerınız benım ıcın çok önemlı sızın bu konudaki fikirlerınızi zaman içinde paylaşmak ısterım

Atilla agabey camlar çok harika olmuş ellerine sağlık.

Selamlar Saygılar.

Bu gün, önce kargo bölümünü şöför kabininden ayıran, paneli söküp kaldırdım, artık çalışırken karavanın şöför kabinide tozdan kirlenecek...
Sonra zemin laminat parkesinin döşeme işlemine başladım, parke döşeme işide bitince içeride temizlik yapıp, masa sandalyemi kurup, sıcak kahvemi yudumlarken, iç mobilyaların ölçü çalışmalarına başladım..
Önümüzdeki bir kaç gün bir yandan ölçü çalışmalarını yaparken bir yandanda, tavan duvar birleşimlerinin son operasyonlarını yaparken ranza camlarının iç çerçevelerini yapıp camlarında son işlemlerini bitirmiş olacağım...

20130326_165035.jpg

20130326_164932.jpg

20130326_164907.jpg

20130326_164802.jpg

20130326_164742.jpg

Bu gün, sabah ilk önce karavandaki fazlalık malzemeyi depoya taşıyarak işe başladım, sonra çalışma masamı kurup, iç mobilyaların ölçülerini adım adım çıkardım, akşam çıkardığım ölçüleri 2D bilgisayar ahşap kesim programında işleyip plaka hesabını buldukdan sonra kesim ve kenar bantlamayı yaptıracağım, bu sefer bütün kesimleri bir seferde yaptırmayacağım, işi iki imalat aşamasına böldüm, ilk önce birinci bölümü kestip montajı bitirdikden sonra ikinci bölümün ölçülerini son kez gözden geçireceğim...

20130327_181753.jpg

20130327_181837.jpg

Kişisel nedenlerle görmede geciktim; nerede ise bitecekmiş. Hayırlı olsun Atilla Bey. :smiley:

Cavid Sezen

Teşekkür ederim Cavid abi..

Bu gün, iç dekorasyon ahşaplarını bilgisayarlı kesimde kestirdim, renk yine Gri..Sonra bir kaç gün sürekli çalışabilmek için eksik malzemeleride tamamladım...
İç montajdan yerleştirmede sorun yaşamamak için buzdolabınıda aldım, bu sefer buzdolabı yanlardan kutu içine gireceği için havalandırma sadece arkadan olabilecek bunu göz önünde bulundurarak, arkadan kondenserli, yine kapalı sistem tropikal soğutmalı "Hot point ariston" buzdolabı kullanacağım, zaten arkadan soğutma için "dometic" kapak korumalı havalandırma takmıştım..
Banyo duş teknesinide aldım, banyonun işini hemen komple bitireceğim..
Artık iç montaj için iş zamanı.....

20130328_172210.jpg

20130328_172251.jpg

20130328_172237.jpg

Bu gün, "Yak" karavan olmaya başladı...Sabah ilk iş, kesilen parçaları önce tasnif ettim, sonra küçük parçaları aracın arka tarafına dizdim, büyük parçaları ise aracın dışına taşıdım, ortalık çalışılabilir hale geldi..
İlk iş çalışma tezgahı olarak iki adet eşek yapıp, işe başladım...
Önce banyodan başladım, banyo karavanın en önemli imalat parçası, yamuk yumuk aracın içinde önce ince ince hesap yaparak bir düzlem referansı oluşturup, banyo ortaya çıkarılınca, diğer işlerde düzlem referansı banyoya göre devam ediyor..Öncelikle banyo yan duvarlarının tavan eğimi ve yan duvar eğimi hesaplanıp duvar eğrileri kesilerek , iş devam ediyor..
Banyonun yan duvarları tamamlanınca, 90x90cm olan duş teknesinin kesim işlemleri yapılarak 80x86 cm'e düşürülüp, çıkış bağlantıları montajlandı...Duş teknesinin tahliyesi için işaret alınıp, zemin çelik panç ile laminat parkeden başlayarak, bir seferde komple saca kadar delinip, duş teknesi ebedi istiraatgahına yerleştirildi..Ardından banyonun ön kapı yan duvarları yerlerine alıştırıldı ve böylece banyonun işi bitti....
Bu güne kadar normal yüksek tavanlı karavanlarda çalışmaya alışmışım, jumbo tavan da çalışmak evde perde takar gibi, kollarınız ağrıyor, tabiki en güzel yönüde banyo kapı yüksekliğinin 180 cm olabilmesi, sanki ev gibi...

20130329_114322.jpg

20130329_114305.jpg

20130329_122347.jpg

20130329_134422.jpg

berkcantp' Alıntı:
Maşallah, güzel ilerliyor.
Maşallah ki Maşallah.Benim üzerime ikinciyi bitiriyor.Nede olsa gençlik var.Allah nazardan saklasın.Sevgilerle kalın.

Teşekkür ederim İlhan abi...

Teşekkür ederim Adil abi, abi iş hızlı ilerliyor ama ben haftada 7 gün günde 10 saat çalışıyorum, bütün herşeyi kendim yaptığım dan, iş yaptırmak için her hangi bir yere gidip gelerek vakit kaybetmiyorum, zaten ustaların nazınıda çekemem, biraz daha çok çalışırım kendi işimi kendim yaparım...

Bu gün, buzdolabı klima grubunun montajı ile işe başladım, buzdolabı hücresinin montajını yapınca, hemen buzdolabının kapı yönünü değiştirip, yer kontrolünü yaptım...Buzdolabının yerden 40 cm yüksekde olması bir şey alırken eğilme derdinide ortadan kaldırmış oldu..
Sıra klimaya gelince birde bakdımki, buzdolabının derinliği 60 cm ama klimanınki 42 cm, bu durumde hemen kafayı çalıştırıp, klimanı üfleme kısmı açıkda kalmak şartı ile klimayı ileri doğru gidebildiği kadar ittirip, klimanın önünde 60x55 cm ebadında 15 cm derinlikde dar raflı bir dolap kazanmış oldum, bu şekle göre hemen gereken revizyonları yapıp, klimanında yerleştirilme işini bitirdim...
Akşama doğru birazdaha vaktim kalınca, buzdolabı karşısındaki boy gardropun iki yan duvarının araç duvar eğimine uygun kesimlerini yapıp, yarınki işimi biraz daha hafifletmiş oldum...

20130330_151131.jpg

20130330_151145.jpg

20130330_151227.jpg

20130330_151245.jpg

Atilla bey;
Yak ın imalat safhalarını merak ve hayranlıkla takip ediyorum.Kolaylıklar diliyorum selamlar..))

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,709
Kayıtlı Üye Sayımız
166,548
Kaydolan Son Üyemiz
scinier

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR