Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 "YAK" - Atilla Dinçer(Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 434
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 237,527
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 "YAK" - Atilla Dinçer(Atiladi)

Teşekkür ederim, Atila bey, sizi heyecanlandırabiliyorsak ne mutlu bize...

Bu gün günlerden pazar ama, karavan pazar bilmez..Sabah geç kalkanları rahatsız etmemek için işe saat 10:00'da başladım, dünden bu sabahın işini ayarlamış, sabah sabah kesilmesi gereken parçaları akşamdan kesmiştim..Gardrobun imalat ve montajını komple bitirdim, kapak "U" plastikleri döndüm, plastiklerin 45 derece açılı kasimi ve tesfiyesi işin en dikkat gerektiren yeri, ama güzel bir tezgah kurup bu işden de keyif almayı becerebilirsen güzel bir rehabilitasyon işi...
Menteşelerim henüz gelmediği için kapak montajına geçemiyorum, bir kaç güne kadar menteşeler gelince bol bol kapak takacağım...
Buzdolabı klima grubunun da kapak çerçeve plastikleri dönüp, karavanda temizliği yapıp akşamı ettim...

20130331_175253.jpg

20130331_160804.jpg

20130331_175528.jpg

20130331_175618.jpg

20130331_160657.jpg

Etiketler

Bu gün, iş aracın arkasında , bende arkaya dolaşıp puan almak için akşama kadar çalışdım...

Arka bölümde sağırlaştırma çalışması yaptım..Ranzada çocukların yatacağını düşünerek kapı tarafını komple izole ettim, böylece, kapılardan sızması olası soğuk havanın üst ranza bölümüne ulaşamaması içindi..Plakayı montajlarken özel bir parça yapmak gerekiyordu, tezgah işini çok sevdiğim için hemen tezgahı kurup, parçayı zevkle yapıp montajladım, kapakda bu aparata bağlandı zaten..

Alt yatağın kapı tarafınıda kapatırken, bağaja ulaşım için iki adet kapak yaptım...Kapaklar düşer tip aşağı doğru açılır kapak olacak, birde eski hatalardan ders alarak, kapaklardan sağ kapıya isabet edeni, sol kapıya isabet edene göre 12 cm küçük yaptım, çünkü araçların tamamında sağ kapılar dar, sol kapılar geniş...Bu durumda kapaklar eşit büyüklükde yapılırsa, göze hoş görünüyor ama, sağ kapı açıldığında sağ kapağın ucu hala sol kapının altında kaldığı için açılamıyordu, yani sağ kapıyı açıp sadece sağ kapağı açılamıyor, kapıların ikisini birden açmak gerekiyor..Kapakların büyüklüğü kapılara göre asimetrik olunca bütün sorunlar çözüldü...
Kesim ve montaj işleri bitince, kapakların çerçevelerine "U" plaktiklerinide dönüp günü bitirdim..

20130401_142104.jpg

20130401_160050.jpg

20130401_182543.jpg

20130401_182531.jpg

Bu gün, sabah yeni malzeme toplama turuna çıktım, malzemeleri alıp geri dönünce işe devam ettim..
Klima yuvasının iç eksiklerini tamamladım, artık klimanın yerleştirilebilmesi için elektrik için prizini montajladım, su tahliye dortumu klimanın arkasına denk gelmedi, hortum çıkışının yerini değiştirerek denk gelecek hale geldi..
Buzdolabıda yuvasından çıkartılıp, yuva içindeki priz elektrik bağlantıları tamamlanarak kalıcı olarak yuvasına konuldu..
Arka yatak ve ranzanın havalandırma camlarının iç çerçevesi ile ana cam çerçevesi takıldığı bölümdeki kalınlıkdan dolayı bir birine yanaşmıyordu 4 cm kadar aralık kalıyordu, iç çerçeveye, alüminyum şerit dönerek ara boşluğun kapanmasını sağlayacağım, yapıştırma işlemi için camlardaki işlemi teker teker yapmam gerekiyor, işkence altında bir gece kalması gerekiyor..
Karavan tavan havalandırmasının iç çerçevesininde son montajını bitirdim..
Banyonun duş teknesinin mastiklemelerini bitirip, kalıcı olarak sabitledim..
Yeni gardrop, çalışırken çok işlevsel, tüm malzemelere ev sahipliği yapıyor..

20130403_184653.jpg

20130403_184759.jpg

20130403_184815.jpg

20130403_184855.jpg

20130403_184941.jpg

Ellerinize sağlık Atilla bey, anlatımınız da harika teşekkür ederiz :smiley:
Benim de sonbahara bir 17m3 karavan projem var ama zaten piyasada az var bu konudan sonra da iyice karaborsa olacak gibi :(

Teşekkür ederim Murat, 17m3 iç hacim olarak tabiki çok güzel bir ölçü, hayal edilen her şeye yer bulmak mümkün, hiç bir şey sıkışık deyil oldukca rahat..En önemlisi, 5 veye 6 kişiye yatacak kapasite vermesi mükemmel..Tek sorun, full bir karavan düşüncesinde (ne koysan bir yere sığıyor) toplam maliyet oldukca yüksek, bü yüzden meraklsı çok olsada sahibi az olacak gibi...

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 "yak" - Atilla Dinçer(atiladi)

Bu gün, elimde montajlanacak ahşap malzeme kalmadığı için, I.inci periyottaki genel toparlanma işlerini yaptım, ranza camlarının ilavelerini yaptım, elimdeki fitilide takınca güzel oldu, yeterince fitil almam gerekiyor.. Ranza kısmının ve banyonun aydınlatma aç-kapa anahtarlarını montajladım, bagaj davlunbaz boyalarını yaptım, geri vites kamerası için gerekli data kablolarını çekdim, tentenin ön açılım yüzeyine dış mekan led tesisatını çekip led'i montajladım, karavan dışında masada otururken tente açıldığında aydınlatma olarak kullanılacak..
Akşama doğru, II.inci periyot, ahşap kesimleri için son ölçü kontrollerini yaptım, yarın, masa tavan dolabı, mutfak tavan dolabı, mutfak tezgahı, şöför kabin üstü ahşaplarının kesimleri yaptırıp, önümüzdeki günlerde bunların montajları ile devam edeceğim...

20130404_164443.jpg

20130404_164503.jpg

20130404_164600.jpg

atiladi' Alıntı:
Bu gün, elimde montajlanacak ahşap malzeme kalmadığı için, I.inci periyottaki genel toparlanma işlerini yaptım, ranza camlarının ilavelerini yaptım, elimdeki fitilide takınca güzel oldu, yeterince fitil almam gerekiyor.. Ranza kısmının ve banyonun aydınlatma aç-kapa anahtarlarını montajladım, bagaj davlunbaz boyalarını yaptım, geri vites kamerası için gerekli data kablolarını çekdim, tentenin ön açılım yüzeyine dış mekan led tesisatını çekip led'i montajladım, karavan dışında masada otururken tente açıldığında aydınlatma olarak kullanılacak..
Akşama doğru, II.inci periyot, ahşap kesimleri için son ölçü kontrollerini yaptım, yarın, masa tavan dolabı, mutfak tavan dolabı, mutfak tezgahı, şöför kabin üstü ahşaplarının kesimleri yaptırıp, önümüzdeki günlerde bunların montajları ile devam edeceğim...
Maşallahın var.Ben senin yazdıklarını okurken yoruldum.Sen imalatı benim okumamdan daha hızlı yapıyorsun.Ellerine sağlık.Sevgilerle kal.

Bu Gün Sabah, Karavanın Iı.inci Priyot, Ahşaplarını Kestirdim, Böylece Ahşap Kesim İşi Tamamen Bitmiş Oldu..yarından İtibaren, Montaja Devam..
Kelebek Menteşlerim Ve Stemiz Su Depom Geldi, Bende Kapak Amartisörlerini Ve Kıvır Zıvır Dediğimiz Bir Sürü Malzeme Aldım, Hafta Sonu Çalışmaları İçin Yeterince Malzeme Topladım..
Eve Dönünce, Hemen İşe Başladım, Önce Şöför Kabini Üstü Bagajını Boşaltıp, İç İzolasyonunu Yaptım, Üst Bagaj İç Plastiğinin Kenarlarında Biraz Boşluklar Bulunuyor, Buralardan Küçük Eşyalar Aralara Düşebilir, Buna Engel Olmak İçin Bagaj Plastiğinin Çevresine Ahşap İle Döndüm, Mastikledim, Yarın Sabahdan Gri Selozik Boya İle Boyayıp, Üst Bagajın Ön Kapamasına Başlayacağım...bunları Yapmadan Bagaj Ön Kapaması Yapılır Ve Kapağı Takılırsa, Bütün Bu İşleri Sonra Açık Kalan Küçücük Kapakdan Yapmak Gerekiyor, En Akıllıcası , Ön Kapama Takılmadan Bütün Bu İşleri Bitirmek..

20130405_181725.jpg

20130405_181823.jpg

20130405_181833.jpg

20130405_181851.jpg

Hafta Sonu, Masa Grubu Üst Dolabı, Mutfak Üst Dolabı Ve Şöför Kabin Üst Dolabının İmalat Ve Montajı Tamalandı...

20130407_181637.jpg

20130407_181557.jpg

20130407_181615.jpg

Bu gün;
Kayar kapı üstü dolabın yerine montajı yapıldı, sağ göz, tüm elektrik panosu olarak dizayn edilecek, sol göz, genel kullanım amaçlı, orta göz de ise kapak üzerine 19 inch multimedya LCD TV montajlanacak, kapak altı ise dolap olarak kullanılacak...
Sonra mutfak tezgahının parça montajı yapıldı, tezgah yerine alıştırıldı, tazgah laminatı için ölçü alındı, tezgah ölçüsü 146x47 cm..
Dün karavanın kayar kapısına otomatik aç-kapa mekanizması takıldı, bu gün mutfak tezgahını imal ederken, kapı mekanizmasının kutusunun tezgah altına girip çıkacağı boşluk ayarlandı, tazgah altına dış tozların girmemesi için tezgah altından mekanizma kutusunu içine alacak bir kutu takılacak...Kayar kapıya otomatik takılırken, istenildiği anda manuel konuma geçebilmek için mekanizmanın orjinaline extra bir ilave yaparak tazgah altından müdehale edilecek..Karavanın orjinal merkezi kilit sistemini hiç bozmadım, kapı açma mekanizması iptal edilmedi, sadece kapıyı açık konumda tutabilmek için kapı koluna yine extra bir parça geliştirip, kapının orjinal merkezi kumandasına dokunmadım, kapı açma koluna takdığım tek civata sökülüp, otomatik mekanizma boşa alınarak, sistem aracın orjinel sistemine dönebiliyor..Bütün bu yaptıklarım hem aracın orjinal sistemini kalıcı olarak iptal etmemek hemde takılan otomatik mekanizmadaki olası bir arıza halinde manuel veya eski merkezi sisteme anında dönebilmek içindi...

20130409_171027.jpg

20130409_171057.jpg

20130409_170851.jpg

20130409_170940.jpg

Atilla ağbi, kolay gelsin,
bu karavan daha sistemli ilerliyor, herşey yerli yerine oturuyor,
harika ilerliyor ama yine suntalam kullanmışsın

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,704
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR