Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 "yak" - Atilla Dinçer(atiladi)
Banyoda iç izolasyon için 3,5 mt mineflo kullandım..Duş teknesi kenarından tavan yüksekliği 200 cm olduğu için mineflo enide 200 cm olduğundan duvarların eni kadar boydan boya kesip, eğimli yan duvardaki eğimlere uygun hale getirip, yapıştırdım..Yapıştırmada imalatta kullandığım dayson mastik kullandım, her duvara 1 er tüp mastik gitti, mastiği 3-4 cm aralıklar ile enine çizgi çizgi tüm duvara sıkıp, bir ahşap kontraplak parçası ile perdahlayarak tüm duvara sıvadım, mastik hemen donmadığı için sürme ve sıvazlama için rahat rahat çalışacak zaman oluyor, sonra duvar ülçüsüne göre hazırladığım parçaları içinde hava kabarcığı kalmayacak şekilde duvarlara yapıştırıp, bir ahşap parçası ile orta sertlikde bastırarak hava kabarcıklarını boşaltıp, tüm yüzeyin yapışmasını sağladım, parça yapıştırılırken düzlem hatası olursa parçayı söküp yeniden düzgün bir şekilde yapıştırılabiliyor veya sağa sola oynatılabiliyor, yapıştırmanın ilk saniyelerinde bile parça kendini bırakmıyor, bir daha oynama yapmıyor, yaklaşık 1-2 satte kuruma tamamlanıyor, kuruma sırasında kayma,kendi kendine düşme, açılma gibi bir durum olmuyor, sıvazladığınız şekilde kuruyor..
Kısaca mastik, kontrollü yapışma için bana göre süper bir malzeme, fakat 80 TL'lik minefloyu yapıştırmak için 40 TL'lik mastik harcamak gerekiyor...