Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 "YAK" - Atilla Dinçer(Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 434
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 237,413
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 "yak" - Atilla Dinçer(atiladi)

Atilla Bey iş yoğunluğu nedeniyle uzun süredir girememiştim siteye ama sizin hızınıza yetişmek mümkün değil. Hayırlı olsun. Ben de hep ön koltukların neden arkada kullanılmadığını merak ediyordum. Peki iskeleti ile kullanmak mümkün mü?

Teşekkürler
Özgür

Etiketler

Teşekkür ederim...
Koltuk iskeleti ile kullanıldı, sadece koltuğu yere bağlayan bacak iskeleti kesilerek çıkartıldı...İskeleti ile demekden kastın bacakları ile birlikde ise, böylede olabilir, hatta montajı çok daha kolay olur, ama bu sefer koltuk altı bagajdan vaz geçmek gerekir, biliyorsun bu kutuyu akü ve inverter gibi nesneleri koyduğumuz yer...

20130412_123452.jpg

Evet ben ayağı ile demek istemiştim. Cevabımı aldım teşekkürler. O şekilde montaj edilse de ruhsata yine de işletilemiyor sanırsam Atilla Bey değil mi? Hani CE belgeli koltuk isteniyor ya o yüzden sordum

Teşekkürler
Özgür

Bu gün sabah karavan sever bir arkadaşın 100 x 3 güneş panelleri montajını yaptım...Tavanda montaj devam ederken, Yusuf (yaybek) işe giderken uğradı...
Sonra tekrar karavanda işe devam ettim, genel toparlama anlamında küçük detaylar ile uğraştım, karavanın sıcak-soğuk su ve gaz tesisatının planlamasını yaptım, eksik malzemeleri belirledim, önümüzdeki günlerde iş su, gaz tesisatı ve elektrikli marin wc montajı var...

20130418_120325.jpg

Böyle uzaktan seyretmekle olmaz ki. Yardıma gelelim, en azından yerde kalmış malzemeleri toplarız ;D Gerçekten derler ya sevdiğiniz şeyi yapın, asla yorulmazsınız. İşte güzel bir örnek :smiley: Çöl Kartalı (Yeşim&Bülent)

atiladi' Alıntı:
Bu gün sabah karavan sever bir arkadaşın 100 x 3 güneş panelleri montajını yaptım...

artık bir atölye olma zamanı geldi Atilla ağbi :smiley:

Tam bir fotoroman tadında hazırlanmış... En baştan sonuna kadar ilgi ile okudum.. Elinize sağlık..

Çöl Kartalı' Alıntı:
Böyle uzaktan seyretmekle olmaz ki. Yardıma gelelim, en azından yerde kalmış malzemeleri toplarız ;D Gerçekten derler ya sevdiğiniz şeyi yapın, asla yorulmazsınız. İşte güzel bir örnek :smiley: Çöl Kartalı (Yeşim&Bülent)

Teşekkür ederim...Yeterki gelin, gitarınız yanınızda olsun yeter, Ömer Hayyam'da yanımda zaten..

buralpdi' Alıntı:
artık bir atölye olma zamanı geldi Atilla ağbi :smiley:
Ben böyle iyiyim Levent, atölyemi? asla....

drankara' Alıntı:
Tam bir fotoroman tadında hazırlanmış... En baştan sonuna kadar ilgi ile okudum.. Elinize sağlık..
Teşekkür ederim, sevenleri olunca, banada şevk geliyor, disipline ediyor..

Bu gün, yine sabahdan malzeme toplama gidip sonra banyoya kapandım, hesap kitap, sıcak su hermetik şofbeninin ön montajını yapıp, baca çıkışını ayarladım..Sonra banyo sıcak-soğuk su tesisatının planını çalışdım, işlem bitince, şefbeni tekrar söküp, banyonun su yalıtımı için mineflo duvar kaplamalarını duvar eğimlerine göre keserek tek tek yerlerine alıştırdım...Hafta sonu işi banyonun izolasyonu, sıcak-soğuk su ve gaz tesisatı..

20130419_161949.jpg

20130419_192523.jpg

20130419_192645.jpg

Bu gün, banyonun su izolasyonu için duvarlarına mineflo mebran kaplamasını bitirdim, sonra yine bu gün kargo ile gelen elektrikli yatch tuvaletinin montaj yeri çalışmasını yaptım...

20130420_180221.jpg

20130420_180248.jpg

atiladi' Alıntı:
Bu gün, banyonun su izolasyonu için duvarlarına mineflo mebran kaplamasını bitirdim, sonra yine bu gün kargo ile gelen elektrikli yatch tuvaletinin montaj yeri çalışmasını yaptım...
Tuvaletin montaj çalışmasını(su ve elektrik)biraz teferruatlı yansıtırsan sevinirim.Ben de o safhadayım. Depodan çıkş bağlantısını merak ediyorum.Selamlar.

...
[/quote] Tuvaletin montaj çalışmasını(su ve elektrik)biraz teferruatlı yansıtırsan sevinirim.Ben de o safhadayım. Bilhassa klozetin depadn çıkş borusu.Selamlar.

atiladi' Alıntı:
Bu gün, banyonun su izolasyonu için duvarlarına mineflo mebran kaplamasını bitirdim

Mineflo'yu duvara kaplama / yapıştırma işlemini ayrıntılı anlatır mısınız?

Banyoda iç izolasyon için 3,5 mt mineflo kullandım..Duş teknesi kenarından tavan yüksekliği 200 cm olduğu için mineflo enide 200 cm olduğundan duvarların eni kadar boydan boya kesip, eğimli yan duvardaki eğimlere uygun hale getirip, yapıştırdım..Yapıştırmada imalatta kullandığım dayson mastik kullandım, her duvara 1 er tüp mastik gitti, mastiği 3-4 cm aralıklar ile enine çizgi çizgi tüm duvara sıkıp, bir ahşap kontraplak parçası ile perdahlayarak tüm duvara sıvadım, mastik hemen donmadığı için sürme ve sıvazlama için rahat rahat çalışacak zaman oluyor, sonra duvar ülçüsüne göre hazırladığım parçaları içinde hava kabarcığı kalmayacak şekilde duvarlara yapıştırıp, bir ahşap parçası ile orta sertlikde bastırarak hava kabarcıklarını boşaltıp, tüm yüzeyin yapışmasını sağladım, parça yapıştırılırken düzlem hatası olursa parçayı söküp yeniden düzgün bir şekilde yapıştırılabiliyor veya sağa sola oynatılabiliyor, yapıştırmanın ilk saniyelerinde bile parça kendini bırakmıyor, bir daha oynama yapmıyor, yaklaşık 1-2 satte kuruma tamamlanıyor, kuruma sırasında kayma,kendi kendine düşme, açılma gibi bir durum olmuyor, sıvazladığınız şekilde kuruyor..
Kısaca mastik, kontrollü yapışma için bana göre süper bir malzeme, fakat 80 TL'lik minefloyu yapıştırmak için 40 TL'lik mastik harcamak gerekiyor...

Adil abi, wc'yi tam sabitleme aşamasına henüz gelmedim, çünkü wc ye su verebilmek için temiz su deposunu henüz takmadım, markalara göre farklılık gösterebilen bir şeye dikkatini çekmek isterim, wc'nin su girişi hidrafordan geçmeyecek, depodan ikinci bir serbest çıkış ile su verilecek, su akışını kontrol etmek için depodan wc'ye gelen boru depo çıkışından sonra yukarı doğru kıvrılarak depodaki suyun serbest olarak wc'ye akması engellenecek ( çamaşır makinalarında tahliye hortumunun yüksekden geçirildiği gibi), su sadece motor çalıştırıldığı zaman emilecek...
Temiz suyu harcamamak için mutfak atık deposundan bir çıkış alıp bu çıkışa bir filtre takılarak, wc besleme suyu olarak mutfak atığı süzülerek kullanılabilir, buradaki tek sorun, mutfak atık deposunda her zaman atık su bulunması gerekliliği, depo boş olursa wc pompası kuru çalıştırılırsa yanabilir, bu sisten wc için gereksiz yere temiz su kullanımı yerine zaten atık olan mutfak atık suyunu bir daha değerlendirme imkanı sunuyor ama, wc pompasının kuru çalışma riskide çok..Dikkatli bir kullanıcı için güzel bir yöntem, hatta su hem temiz su deposunda, hemde mutfak atık deposundan çift yönlüde verilip, vana yardımı ile duruma göre biri tercih edilebilir, bunun için tüm depoların şamandıra ve göstergelerinin tam olması gerekir, göstergelere bakarak zaman zaman suyun besleme kaynağı değiştirilebilir..Ben kendi karavanımda şahsen bu yöntemi izlerim, tüm depolara gösterge ve şamandıra taktığım için gayet güzel idare ve kontrol ederim, ama başka bir kullanıcı için risk var...

Bu gün, öğleye kadar çalışdım, banyoda şofbenin son montajını yaptım, baca bağlantısını tamamladım, fişinide prize takdım, su, gaz ve elektrik işleri bitince düğmesine basılıp çalıştırılacak hale geldi...
Sonra elektrik kontrol dolabının kapak çalışmasını yaptım, kapakda 9 adet sigortalı 12v kontrol paneli olacak, temiz su göstergesi, mutfak atık su göstergesi, wc atık su göstergesi, inverter-şebeke seçimi için 1-0-2 trifaze pako şalter kutup seçici, vede güneş panel şarz kontrol cihazı montajlanacak, yerleşimi çizdim, gereklilik halleri için kapakda hala bir kaç düğme takabilecek yer hala kaldı, hafta içinde kapağın delme işlemlerini yapıp malzeme montajını yapabilirim artık..
Pako şalter kullanacaklara marka tavsiyem, "Kraus & naimer" dir, kontak platinlerinin düzgün çalışması bakımından tarafımdan denenmiş bir üründür, başka markaları da denedim, kontak platinlerinde yaşadığım sorunlardan dolayı söküp atıp yine kraus naimer'e dönmüştüm, aklın yolu bir...

20130421_113653.jpg

20130421_113736.jpg

20130421_143716.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR