Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 "YAK" - Atilla Dinçer(Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 434
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 237,407
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 "yak" - Atilla Dinçer(atiladi)

atiladi' Alıntı:
Bu arada, simav'dan Adil abinin eczacı arkadaşı Abdullah abi eşi ile birlikde ziyarete geldiler, tabiki ziyaret benden ziyade "yak" içindi, artık karavanda misafir ağırlanacak ortam oluşmaya başladı...
İlgilendiğin için teşekkür ederim.Sevgilerde bizden olsun.

Etiketler

Bu gün yine öğleye kadar bana 3-4 gün yetecek malzemeleri toparlayım, karavana geri döndüm...
Mutfak tezgahına artık son şeklini vermek için çalışmaya başladım..Tezgah laminatı alındı, tezgah alt dolap çekmecelerinin ray montajı için gerekli alt yapı hazırlandı, tezgah altı sıcak-soğuk su tesisatı ve gaz tesisatını çekmeye başladım..Tezgahın su ve gaz tesisatını boru ekleme rekorları ile karavanın diğer su ve gaz tesisatına birleştiriyorum, amacım gereklilik hallerinde rekorları açıp, mutfak tezgahını komple karavan dışına çıkarabilecek durumda montajlamak...Tezgah altı gideri için gereken yerden, araç zemini yine panç ile delip tezgah atık suyunu atık deposuna ulaştıracak sistemi ayarladım...
Yarın tezgah delinerek ocak ve lavabo grubunun montajı gerçekleştirilecek, tezgah etrafına 3cm'lik çerçeve dönülecek..

20130426_162317.jpg

Atilla abi güzel alınıyor.Elleriniz var olsun.Allah zahmetinize bereket versin.Yorulmayın.İlgi ile izliyorum.

Bu gün, iş mutfak da idi, önce mutfak tezgahının sıcak soğuk su tesisatı ve gaz tesisatını çekdim, sonra compackt ocağın montajı için laminat tazgah kalıp çıkartılarak delinip, ocak montajı yapıldı, çekmecelerin çift kademeli rayları montajlandı, ve en sonunda mutfak tezgah ve üst laninatın kalıcı montajı yapıldı ve gün akşam oldu...

20130427_150312.jpg

20130427_150341.jpg

20130427_150349.jpg

20130427_152631.jpg

20130427_171646.jpg

Bu gün günlerden pazar, hava çok sıcak, çalışma zorluğu başladı...
Sabah, tekrar bagaja döndüm, ocak ve şofben için büyük tip LPG tüpünün montajını yaptım, tüpün yolculuk sırasında hareketsiz kalabilmesi için bağlantı noktaları yaptım..Tüp yüsekliğinde dedantör kafası yatak alt tahtasına deydiği için latada dedantör yuvası açmak zorunda kaldım..
Bagaj iç aydınlarmasının tesisatını bitirdim, aydınlatma iki ayrı düğmeden arka kapılardan ve bagaj içinden aç-kapa yapılabilecek..
Temiz su deposunun havalandırmasını takıp, dolum ağzının işlemlerini bitirdim, Bagajla artık işim kalmadı..
Banyoda elektrikli wc'lerde taharet musluğu bulunmamakda, bu sorunu halletmek için önce taharet su tesisatını ilave ettim..
Mutfak tezgah altı su ve gaz tesisatının sabitleme bağlantılarını yapıp, mutfak lavabosunun depo hortumlarını bağlayıp araç dışına çıkarttım..
Sonra biraz aydınlatma deyip, tavan dolaplarının üst led'lerini önce ölçüye özel imal edip, dolap üst köşelerine montajlayıp, elektrik tesisatlarını bitirdim, şöför kabin üstü dolaba iç aydınlatma için led aydınlatma taktım..

20130428_131844.jpg

20130428_132042.jpg

20130428_190130.jpg

20130428_184225.jpg

20130428_184305.jpg

Bu gün, karavanda kayar kapı üstü dolapların içini kapladım, dolapların içi eğri büğrü şase parçaları ile dolu, normal plaka ile kaplasam dolapların yarı hacmi boşa gidiyordu, bende dolapların iç eğriliklerine göre bir yüzü yapışkanlı izolasyon süngeri ile kapladım, %50 daha fazla hacim kazandım...
Mutfak üstü dolabında içini aynı izolasyon malzemesi ile kapladım çünkü 17m3'de kayar kapı köşeside diğer 11-13-15 m3'lerde olmayan bir kuvvetlendirme demir parçası var, bu parça düz plaka malzeme ile kaplanmaya müsade etmiyor veya dolabın iç hacmini %30 küçültüyordu, burada da izolasyon malzeme kullanarak dolap içlerinin işini bitirdim..
Sonra elektrik panosunu işlemeye başladım, önce 220v tesisatı 1-0-2 kutup seçici pako şaltere şebeke ve inverter girişleri yapıp seçim sonrası çıkışı 4 adet otomatik sigortadan geçirip, 220v bağlantıları bitirdim, yarın 12v bağlandılar ile devam edilecek...

20130429_153203.jpg

20130429_153234.jpg

20130429_153127.jpg

Fazla girinti çıkıntılı yerler için güzel bir fikir yalıtım malzemesi kullanımı, tebrikler.

Bu yaşıma kadar,bu kadar zevkle takip ettiğim bir forum olmadı.Her gün muhakkak bakıyorum.Atilla abi ellerine sağlık,ömrüne beraket.

Teşekkür ederim, Serdar...En ufak yerden bile kazanmaya çalışıyoruz, denizi doldurup yer kazanabilsek belki onu bile yaparız..

Teşekkürler İsmail, karavan severler için bu imalat şeklinin çok zevkli bir şey olduğunu biliyorum, bende yıllar önce arkadaşların camper karavan hikayelerini aynı şekilde izliyerek 5-6 sene çekme karavan kullandıkdan sonra camper caravana geçiş yapmıştım...

Bu gün, sabah hanıma yakalandım, günlerdir ertelediğim, balkon mobilyalarının Tik verniklemelerini yapıp, mangalı ısıya dayanıklı siyah beya ile boyadım...
Evdeki iş bitince, tekrar karavana geçip, kaldığım yerden devam ettim, karavanın 220v tesisatını dün bitirmiştim, bütün gün 12v LED aydınlatmalarının montajları ve kontrol paneline bağlantılarını bitirdim...
Atık depoların gösterge bağlantıları yapıldıkdan sonra panoda kablo düzenlemesi yapılacak..
Bu gün ilk defa buzdolabınıda bütün gün çalıştırdım, panel şarz regülatöründen takip etttiğim kadarı ile 30 nisan itibari ile bu gün panellerin ürettiği enerjinin %50 sini buzdolap harcadı gerisi boşa gitti...

20130430_135933.jpg

20130430_135913.jpg

20130430_140008.jpg

Atilla Bey yine süper gidiyor. Nacizanebir fikrim olacaktı hemde olur mu olmaz mı sizden öğrenmek istiyorum. Elektrik kontrollerini yerleştirdiğiniz yer nedeniyle o dolap kullanılamıyor. Acaba o göstergeler ve bütün kontroller şöför üstü dolaba kaydırılsa da mı iyi olur? (Şu an için demiyorum gelecek projeler ve benim yapmayı düşündüğüm karavan için)

Saygılar
Özgür

zentoz' Alıntı:
Atilla Bey yine süper gidiyor. Nacizanebir fikrim olacaktı hemde olur mu olmaz mı sizden öğrenmek istiyorum. Elektrik kontrollerini yerleştirdiğiniz yer nedeniyle o dolap kullanılamıyor. Acaba o göstergeler ve bütün kontroller şöför üstü dolaba kaydırılsa da mı iyi olur? (Şu an için demiyorum gelecek projeler ve benim yapmayı düşündüğüm karavan için)

Atila bey sineğin yağını çıkarmak konusunda uzmandır :D Elektrik dolabı olarak kullandığı yer kapının üzeri. Orası zaten kullanılması neredeyse imkansız bir yer. Muhtemelen araç yüksek olduğu için Atila bey orayı değerlendirme imkanı buldu. Ben kendi aracımda orada dolap namına bir şey yokken bile araca inip binerken kafamı çarpıyorum. (Üstelik de benim zemin yüksekliğim asgari seviyede olduğu halde.)

Özgür, Bekir bey cevabı vermiş, kontrol panelinin bulunduğu yerde jumbo tavanın taşıyıcı demir plakası var dolabın derinliği 10 cm sadece bu işe yarar başka bir işe yaramaz bir yer, panonun hemen yanındaki iki dolabın derinliği 20 cm, onlarda hacim kaybetmemek için içlerini izolasyon süngeri ile kapladım, panonun yanındaki orta dolabın kapağına 19 inch multimedya LED Tv montajlanacak, tv kapakla beraber açılacak dolap içi kullanımı etkilenmeyecek...TV orta dolaba asılırsa masada ikili koltukda oturanlar ve döndürülmüş şöför koltuğunda oturan başını biraz kaldırdımı tv'yi görebiliyor, tv'yi en zor gören döndürülmüş yolcu koltuğunda oturan olacak...

Bu gün, dün biten 12v tesisatın, koltuk altı akü inverter grubunun bulunduğu kutunun içininde tesisatlarını düzenleyip işi bitirdim...
Masa grubu dolap altı ve mutfak üst dolap altı LED'leri hariç tün aydınlatma çalışır hale geldi, masa grubu üst dolap altı ve mutfak üst dolap altı aydınlatmaları için daha ince bir kutuya sahip LED aydınlatma takacağım için ledlerin üstünden mini açma kapama düğme montajlarını yapınca yerlerine takacağım...
Karavanın geri vites kamerasını montajlayıp, kablolarını şöför kabininde aracın göğüsüne kadar getirdim, bir adet " ayna-tv" alıp kamera görüntüsünü buraya aktaracağım, aynı zamanda yolculuklarda basit bir TV olarakda görev yapacak...
Klimanın egzost çıkışı ve şofbenin baca çıkışına son şeklini verdim, şofben bacasının çıkış plastiğinde 10 cm kadar çıkıntı yapıyor, belki çıkışın ikinci kadene uç noktasını keserek 6 cm'e düşüreceğim..
Elektrikli marin WC'lerin taharet muslukları bulunmamakda, wc'yi Tükçeleştirerek, taharek musluğu ilave ve montajını bitirdim, wc'ye üretici tavsiyesi ilk deneme olarak 10 litre su dökerek ilk çalıştırmasını yaptım, sistem gayet güzel çalışıyor..

20130501_184947.jpg

20130501_185001.jpg

20130501_185038.jpg

20130501_132927.jpg

20130501_133525.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,684
Kayıtlı Üye Sayımız
166,532
Kaydolan Son Üyemiz
Tanersezen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR