Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 "YAK" - Atilla Dinçer(Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 434
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 237,395
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 "yak" - Atilla Dinçer(atiladi)

Bu gün, yine sabahdan malzeme toplamaya çıktım, eksik 1-2 parça ahşabı kestirdim, yatak ve ranzanın yatak kaplamaları için dublo orjinal yanlık kumaşı aldım, yolcu koltuğu kol dayamalığını montajlayabilmek için koltuk iskeletine montaj karşılığı kaynaklattım, koltuğun dayamalık montajını bitirdim...
Arka kapı içlerinin cam yünü izolasyonlarını yapıp, kaplamalarını yerlerine takdım..
Sonra banyo lavabo dolabının montajına geçtim, dolabı kendi içinde montajlayıp, yerine alıştırdım, sudan etkilenmemesi için dolap önce iç dış akrilik verniklenecek sonra kalıcı olarak montajlanacak..
Bu gün, yeni bir inverter aldım, 2000 watt tam sinüs, kendinden şarzlı, şarzı akü kapasitesine göre kapasitenin %10'una göre extra olarak manuel ayarlanabiliyor, inverterin ayrıca jeneratör otomatiği var, 220v şebeke ve akü arasında by-pass sistem çalışırken, akü biter, şebeke elektriğide kesilirse, marşlı olmak şartı ile otomatik olarak jeneratörü devreye sokma özelliği olan bir inverter, yani özel yetenekli bir inverter, buzdolabı ve klimayı akü üzerinden çalıştıracak kapasitede..

20130508_200638.jpg

20130508_200706.jpg

20130508_184922.jpg

20130508_184929.jpg

Etiketler

Yak'ın gece iç aydınlatmasından bir kaç örnek ....

20130508_201042.jpg

20130508_201122.jpg

20130508_201109.jpg

20130307_122841.jpg

20130307_122848.jpg

Atilla ağabey ellerinize sağlık harika olmuş.

Selamlar Saygılar Turan.

Teşekkür ederim Turan, elimizden gelen bu kadar...

Bu gün, banyo lavabosunun son montaj işlerinide bitirdim, elektrikli wc'nin power butonunu da dolabın yanına montajladım...
Sonra tavan dolapları ve mutfak tezgah altı dolapların ara raflarını takdım, mutfak tezgahının kapaklarınıda montajladım, mutfakda sadece çekmeceler kaldı...

20130509_195137.jpg

20130509_195106.jpg

20130509_184114.jpg

20130509_190947.jpg

20130509_184336.jpg

Yeni inverter-charger'ım geldi...
inverter-charger'ın son kullanıcı dağıtımınıda aldım...
2000 watt, tam sinüs...60 amp akü charger, 60 rakamına göre, akü toplam amperi gözönünde bulundurularak, % olarak istenilen şarz gücü seçiliyor...
İnverterde ayrıca akü tipi seçicisi de var bu ilk defa tanık olduğumuz bir seçenek, 8 değişik akü tipi seçiliyor.( jel usa, jel europe, agm 1, agm2, kapalı asit, açık asit, calsium) ve aküleri 4 saat "de sulphation" desülfatör olarak çalıştırılabiliyor, işin burası Serdar'ın ihtisas konusuna giriyor...
Alet kasintisiz güç kaynağı gibi by-pass çalışabiliyor, yani panolarda kullandığımız inverter-şebeke 220v seçiminde kullandığımız kutup seçici pako şaltere aslında artık gerek kalmıyor, alet 220v şebeke görürse by-pass 220v veriyor, 220v şebeke göremezse 12v aküden 220v eviriyor...

20130509_090930.jpg

20130509_091111.jpg

20130509_091153.jpg

Banyo lavabosu çok hoş. Malzeme cinsini ve nereden temin edilebileceği bilgisini paylaşır mısınız?

Atilla Abi inverter chargerin ozellikleri supermis..Utanmasa solar charge isini de yapacak.
Son kullanici dagitimini da aldigina gore fiyat bilgisi rica edebilir miyiz?

Bekir bey, lavabo seramik, 45x25 cm, bütün yapı marketlerde var.....

Mustafa, haklısın, birtek solar charger özelliği yok..Tam sinüs İnverter_charger`ın 2000 watt`ın fiyatı 1200 TL..

atiladi' Alıntı:
Bu gün, banyo lavabosunun son montaj işlerinide bitirdim, elektrikli wc'nin power butonunu da dolabın yanına montajladım...
Sonra tavan dolapları ve mutfak tezgah altı dolapların ara raflarını takdım, mutfak tezgahının kapaklarınıda montajladım, mutfakda sadece çekmeceler kaldı...
Şofben gazlı mı?Ebatları kaça kaç.25 amper akü şarj aletini nereden ve kaça alabilirim.Sevgiler.

atiladi' Alıntı:
Evet abi şofben gazlı, 36x57x12cm...

Atilla Bey,
Şofbenin boilere göre maliyet dışında bir avantajı varmı? teknik olarak düşüncelerinizi rica ediyorum...
Kalın sağlıcakla

Gazlı şofben-Gazlı Boiler farkı;
Gazlı şofben mutlaka benim montajladığım gibi bir yere montajlanması gerekiyor, Boiler aracın bagajına montajlanabiliyor, bu fark montaj yeri farkı.....
Gazlı şofben canın istediği anda sıcak su verebiliyor, Boiler yarım saat önceden çalıştırılarak suyun ısıtılması gerekiyor...
Gazlı şofben, temiz su deposunda kaç litre su varsa, tamamı bitene kadar, sıcak su verebiliyor, yani ardarda 30-40 kişi bile yıkanabilir, Boilerin su kazanı 6-10 litre her yarım satte bir 1 kişi yıkanabiliyor...
Tabiki birde maliyet farkı var...
Son olarak gazlı şofbeni herkes kendi montajlayabilir, Boiler servis tarafından montajlanabilecek bir ürün...

Bu gün, karavanda derleyip toparlama yaptım..
Yeni inverter-charger'ı akü kutusuna montajladım, bağlantılarını yaptım, çalışma aküm calciyum akü olduğu için Calciyum akü seçeneğini seçdim.... Deneme amaçlı karavana 220v şebeke ceryanı verdim, inverter-charger anında şarz pozisyonuna geçdi...
Klima ve buzdolabını birlikde çalıştırdım, inverter-charger %50 kapasite ile çalıştı, inverter rahat rahat çalışıyor, yükden dolayı ısınmadığı için fanı da devreye girmiyor, böyle olunca inverterin fan seside olmuyor..İnverter ortam sıcaklığını bu gün için 22 derece verdi, bir kaç saat çalıştıkdan sonra ısısı 35-36 derecelere çıkdı, fanı 60 derecelerde devreye giriyormuş, bu iyi bir şey, fan sesinin az duyulacağı anlamına geliyor..Standart inverterlerde fan daha sık devreye girip çıkıyordu..
Farkettiğim bir şeyde, el aletleri gerçek hızlarında çalışmaya başladı, 1000 watt eski inverter ile çalışırken, el aletlerinin tam hızları biraz düşüktü, panç ile metal delerken bazen pançı durdurabiliyordu, sıkışabiliyordu, ama yeni inverterde el aletleri çıldırmış gibi gerçek güçlerinde çalışmaya başladı..

Sonra karavanda temizlik yapıp, cumartesi günü Tarabyada buluşmaya gidebilmek için evden gerekli malzemeleri yükleyip günü bitirdim..

20130510_160347.jpg

20130510_160403.jpg

atiladi' Alıntı:
Gazlı şofben-Gazlı Boiler farkı;
Gazlı şofben mutlaka benim montajladığım gibi bir yere montajlanması gerekiyor, Boiler aracın bagajına montajlanabiliyor, bu fark montaj yeri farkı.....
Gazlı şofben canın istediği anda sıcak su verebiliyor, Boiler yarım saat önceden çalıştırılarak suyun ısıtılması gerekiyor...
Gazlı şofben, temiz su deposunda kaç litre su varsa, tamamı bitene kadar, sıcak su verebiliyor, yani ardarda 30-40 kişi bile yıkanabilir, Boilerin su kazanı 6-10 litre her yarım satte bir 1 kişi yıkanabiliyor...
Tabiki birde maliyet farkı var...
Son olarak gazlı şofbeni herkes kendi montajlayabilir, Boiler servis tarafından montajlanabilecek bir ürün...

teşekkür ederim ,iyiki varsınız sayenizde pek çok detay bilgiye kolaylıkla ulaşabiliyoruz...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.