Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 "YAK" - Atilla Dinçer(Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 434
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 237,509
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 "yak" - Atilla Dinçer(atiladi)

Teşekkür ediyorum iki cevapta çok açıklayıcı oldu. Ben sanki o dolap derin gibi algılamışım o yüzden şaşırmıştım. :smiley:

Etiketler

Bu gün Yak'a mola verdim, dün Şerpa yazlık bakıma geldi, şerpanın bakımlarını yapıyorum..4 lt/dak'lık hidraforu 12 lt/dak ile değiştirilerek banyo duş kapasitesi artırıldı, kırık cam mandalları değiştirildi, mutfak tezgah bakımları yapıldı, deforme olan mastikler yenilendi ve vs.. En önemlisi tavan oluk bakımları yapılıyor, karavanlar deniz kenarında dalgalardan uçuşan tuzlu sulardan dolayı tavanlarında paslanmalar olabilmekde zaman zaman tavan bakımı yapılmalı.. tente ve güneş paneli bağlantı sistemi sağlı sollu olarak sökülüp kaldırılarak, meges IC poliüretan sürüldü, yarın bütim şerit kaplamaları yapılacak...

Bu gün birde süpriz konuklarım vardı, Çöl kartalları, Yeşim & Bülent ziyarete geldiler, yak'ın içinde sohbet edip, sırt çantalarında gezdirdikleri sıcak kahve termosundan kahvelerimizi içdik, onlarında izolasyon sorunlarını malzeme anlamında çözdük, sohbetin sonunda onlarında dayson mastiğe ihtiyaçları olduğu ortaya çıkdı....

20130502_185915.jpg

20130502_180736.jpg

20130502_161325.jpg

Atilla hocam Bülent hocamın elinde ki mastik bizim Teroson a (henkel) benziyor gibi geldi.

Bülent bey, reklam ve tanıtım ücretini hesabımıza yatırabilirsiniz ;D ;D ;D Biz de bu fotoğrafı çekerken sizi anmıştık :smiley: Çöl Kartalı (Yeşim&Bülent)

Evet Bülent, Yak'da komple Terason kullandım, dayson'un iç pistonu artık mastik kaçırmaya başladı, tüp değişikliklerinde tüpün boşunu tabancadan çıkartmak bie zorlaşıyor, bende daysonu aldığım toptancıya şikayet edip, terason kullanmaya başladım, terasonunda tek sorunu arka açma kapağında pratik açım tutamacı yok tornavida ile açmak gerekiyor...

Bu gün, yağı, suyu egzostu dahil şerpanın tüm bakımlarını bitirip, tekrar Yak'a döndüm..

Mutfak ve masa üst dolap altı Led aydınlatmalarını üzerinden açılır kapanır yapmak için, açma kapama düğmelerini lehimleyip, yerlerine montajladım, aydınlatma işi bitti..
Kayar kapının üst kısmında işe yarar bir cep var, önce cebin içini izolasyon süngeri ile komple kapladım sonra sac çerçevesine hemen bir fitil geçirip kullanım için hizmete sundum, güzel bir kitaplık ortaya çıktı..
Su tesisatında akan kokanı kontrol etmek için depoya biraz su doldurup, hidraforu devreye sokdum, musluklardan sıcak-soğuk su akmaya başladı...

20130503_150101.jpg

20130503_183422.jpg

20130503_183435.jpg

20130503_181302.jpg

Dün, bugün, detay sonlandırmalar için çalıştım, bu gün ocağa ve şofbene gaz verdim, ocaklar çalışdı, şofben çalıştı, musluklardan sıcak su akmaya başladı, arka kapılara montajlanacak merdiven ve zodiaç bot motoru taşımak için özel aparatın imalatını yaptım, bağlantı kanallarını hazırladım, kapılarda montajlanacağı yerleri belirledim, sadece montaj safhası kaldı...

20130505_114241.jpg

20130504_112019.jpg

20130504_112040.jpg

Kayar kapının camı hazır, enson takılacak...Trafik araçların sağ tarafından bakarak çevirme yapıyor, imalat aşamasinda aracin kullanılması yasak olduğu için, ışin sonuna doğru takmakda fayda var...

Bu gün, sabah malzeme toplama çıkıp öğleden sonra montaja devam ettim...
Koltukların emniyet kemer eksiklerini tamamladım, kemerleri sıkıntısız çalışır vaziyete getirdim..
Arka yatak ve ranzanın havalandırma camlarına, çek-bırak yaylı perde montajlarını yaptım, aynı camlara karavan dışından ise yağmur yalıtım bariyerlerini imal edip montajladım...

20130506_183403.jpg

20130506_183506.jpg

20130506_161228.jpg

20130506_161243.jpg

Bu gün yine detay işler ile uğraşarak finişe doğru yaklaşıyoruz..
Sabah, tekli hale değiştirilen yolcu koltuğunun, kolçağını sağdan sola alarak işe başladım, emniyet kemer fişeğini yerine montajladım, eski ön koltukdan kalan ikili fişeğin diğer tekini koltuğun altına şıtrapladım, iki fişeğin beyin kontrol kablolarınıda fişine takdım, artık aracın beyni, emniyet kemerlerini tam olarak görmeye başladı..
Sonra, arka kapılara montajlanacak solar penellerin temizliği için gerekli merdiven ve zodiac bot motor taşıma bareketinin imalat ve montajını yapıp bitirdim...

20130507_181837.jpg

20130507_181941.jpg

Atilla bey elinize sağlık çok güzel görünüyor. Alttaki fotoğrafta camın üstünde gördüğüm siyah perde kendinden sarmal yaylı sanırım. Nerden alındı acaba? Boyut ve renk çeşitleri varmı?benimde sürgülü kapıda benzer bir perdeye ihtiyacım var.

image.jpg

Yaylı stor perde standart oto yan cam perdesi, oto aksesuarcıları satıyor, eni 50 cm, açılımı 45 cm, sadece siyah rengi var, ikili olarak pakette satılıyor paket fiyatı 20 TL...

atiladi' Alıntı:
Evet Bülent, Yak'da komple Terason kullandım, dayson'un iç pistonu artık mastik kaçırmaya başladı, tüp değişikliklerinde tüpün boşunu tabancadan çıkartmak bie zorlaşıyor, bende daysonu aldığım toptancıya şikayet edip, terason kullanmaya başladım, terasonunda tek sorunu arka açma kapağında pratik açım tutamacı yok tornavida ile açmak gerekiyor...

Aslında senin kullandığın adetleri bilmiyorum ama '' kompresör-havalı tabanca-sosis mastikle'' işin daha da kolaylaşır ,kalıcı ekipmanın olur ve havalı olduğu için çok rahat bir kullanıma sahip olursun.Bir karavan için 40-50 taneyi geçmiyorsan pek değmez ama havalı tabancayı bir sefer kullanırsan işçiliğinin güzelliğine ve rahatlığınada hemen alışırsın.

Bülent, her karavanda 40-50 adet kullanıyorum fakat kompresör kullanma imkanım yok bu sebepden dediğini yapamıyorum...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,701
Kayıtlı Üye Sayımız
166,544
Kaydolan Son Üyemiz
Carlitto

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR