Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 "YAK" - Atilla Dinçer(Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 434
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 237,516
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 "yak" - Atilla Dinçer(atiladi)

atiladi' Alıntı:
Banyoda iç izolasyon için 3,5 mt mineflo kullandım..Duş teknesi kenarından tavan yüksekliği 200 cm olduğu için mineflo enide 200 cm olduğundan duvarların eni kadar boydan boya kesip, eğimli yan duvardaki eğimlere uygun hale getirip, yapıştırdım..Yapıştırmada imalatta kullandığım dayson mastik kullandım, her duvara 1 er tüp mastik gitti, mastiği 3-4 cm aralıklar ile enine çizgi çizgi tüm duvara sıkıp, bir ahşap kontraplak parçası ile perdahlayarak tüm duvara sıvadım, mastik hemen donmadığı için sürme ve sıvazlama için rahat rahat çalışacak zaman oluyor, sonra duvar ülçüsüne göre hazırladığım parçaları içinde hava kabarcığı kalmayacak şekilde duvarlara yapıştırıp, bir ahşap parçası ile orta sertlikde bastırarak hava kabarcıklarını boşaltıp, tüm yüzeyin yapışmasını sağladım, parça yapıştırılırken düzlem hatası olursa parçayı söküp yeniden düzgün bir şekilde yapıştırılabiliyor veya sağa sola oynatılabiliyor, yapıştırmanın ilk saniyelerinde bile parça kendini bırakmıyor, bir daha oynama yapmıyor, yaklaşık 1-2 satte kuruma tamamlanıyor, kuruma sırasında kayma,kendi kendine düşme, açılma gibi bir durum olmuyor, sıvazladığınız şekilde kuruyor..
Kısaca mastik, kontrollü yapışma için bana göre süper bir malzeme, fakat 80 TL'lik minefloyu yapıştırmak için 40 TL'lik mastik harcamak gerekiyor...

Güzel anlatım. Teşekkürler. Ek yerlerinden su sızmaması için aldığınız özel bir önlem var mı?

Bu arada, mutfak atık suyunu WC'de kullanma fikri de hoş. Deponun doluluğunu kontrol edebilen için güzel bir uygulama.

Etiketler

Duvarların birleşme yerlerinde köşe dönüş alüminyumları duvarlara 2cm girdiği için köşeler 2x2 cm korunmuş oluyor, yani mebran yapıştırılırken köşelerde 2cm alüminyumun üstüne yapışıyor, problem Sıfır...

atiladi' Alıntı:
Duvarların birleşme yerlerinde köşe dönüş alüminyumları duvarlara 2cm girdiği için köşeler 2x2 cm korunmuş oluyor, yani mebran yapıştırılırken köşelerde 2cm alüminyumun üstüne yapışıyor, problem Sıfır...

Anladım. Teşekkürler.

Bu gün, sabah plastik kaynak makinasını prize takdım, 2 boy 1/2 parmak su borusu kullanarak sıcak-soğuk su tesisatını çektim, banyo lavabosuna ve banyodan dış duşa sıcak-soğuk su verildi, banyo lavabosunda spiralli musluk kullanılacak, hem lavaboda çalışacak hemde banyo içi duş almada kullanılacak....Banyoda şofben ve mutfak ocağı içinde gaz tesisatını çektim....
Temiz su deposunu yerine yerleştirdim (100 litre), şamandıra, dolum ağı, havalandırma, hidrofor çıkışı, serbest akış elektrikli wc su beslemesi, komple montajlandı..
Geçengün elime çok güzel bir kapaklı dış yağmur korumalı bir kapak geçti, kapağı biraz revize edip içine kayar kapı açma-kapama düğmesi montajladım, kayar kapı otomatiğine dış açım düğmesi olarak montajladım..Kayar kapının karavan içinden kapısının açılması için dokunmatik bir düğme var, düğme kapıya yakın bir yerde montajlı, ayrıca uzakdan kumanda düğmesi var, karavandan çıkarken kapatma düğmesine basıp dışarı çıkarsanız, kapı kapanmaya devam ediyor, fakat artık dışarıdan sadece uzakdan kumanda ile kapı açılabiliyordu, elinde kumanda olan biryere gitse dönünceye kadar kimse karavana giremiyordu, bu durum bana ters geldi, imalatcıda bunu düşünmemiş, bende aynı düğmeden bir adet daha edindim, düğmeyi içerideki düğmeden paralel bağlantı ile kablolayıp, karavanın dışına ön kapı ile kayar kaoı arasındaki kolonu delip montajladım, tabiki şimdide dışarıdan isteyen açabiliyor, bunada engel olmak için dışarı verdiğim düğmenin kablosunun arasına içeriden açıp kapatılabilecek bir düğme daha ilave ederek işi bitirdim...Artık kayar kapı düğme ile içeriden ve dışarıdan açılabiliyor, dışarıdan açılım ise içeriden extra bir düğme ile aktive ediliyor...

20130422_161107.jpg

20130422_132257.jpg

20130422_132226.jpg

20130422_183549a.jpg

Atilla Bey neden yerlere de mineflo kullanmıyorsunuz? Ağırlık bakımından bir artı getirmez mi?

Tabanda mebran kaplama tabiki olabilir, zaten bir çok arkadaş böyle yapıyor, ağırlık olarak yarı yarıya daha avantajlı ama ben mineflo tipi mebran yer kaplamalarını zemin kaplamasında sevmediğim için böyle uygulama yapmıyorum, birde gri renk temalı güzel desenli bir mebran yok...

atiladi' Alıntı:
Adil abi, wc'yi tam sabitleme aşamasına henüz gelmedim, çünkü wc ye su verebilmek için temiz su deposunu henüz takmadım, markalara göre farklılık gösterebilen bir şeye dikkatini çekmek isterim, wc'nin su girişi hidrafordan geçmeyecek, depodan ikinci bir serbest çıkış ile su verilecek, su akışını kontrol etmek için depodan wc'ye gelen boru depo çıkışından sonra yukarı doğru kıvrılarak depodaki suyun serbest olarak wc'ye akması engellenecek ( çamaşır makinalarında tahliye hortumunun yüksekden geçirildiği gibi), su sadece motor çalıştırıldığı zaman emilecek...
Temiz suyu harcamamak için mutfak atık deposundan bir çıkış alıp bu çıkışa bir filtre takılarak, wc besleme suyu olarak mutfak atığı süzülerek kullanılabilir, buradaki tek sorun, mutfak atık deposunda her zaman atık su bulunması gerekliliği, depo boş olursa wc pompası kuru çalıştırılırsa yanabilir, bu sisten wc için gereksiz yere temiz su kullanımı yerine zaten atık olan mutfak atık suyunu bir daha değerlendirme imkanı sunuyor ama, wc pompasının kuru çalışma riskide çok..Dikkatli bir kullanıcı için güzel bir yöntem, hatta su hem temiz su deposunda, hemde mutfak atık deposundan çift yönlüde verilip, vana yardımı ile duruma göre biri tercih edilebilir, bunun için tüm depoların şamandıra ve göstergelerinin tam olması gerekir, göstergelere bakarak zaman zaman suyun besleme kaynağı değiştirilebilir..Ben kendi karavanımda şahsen bu yöntemi izlerim, tüm depolara gösterge ve şamandıra taktığım için gayet güzel idare ve kontrol ederim, ama başka bir kullanıcı için risk var...
Benim senden öğreneceğim çok şey var.Heleki varsın.Fazla uzatmayayım,sen yap ben uygulayayım.Sana danışmadan yapsaydım,su teşkilatı berbat olacakmış.Sevgilerle kal.

Bu gün sabah yine malzeme alımı ile işe başladım, smev compact ikili ocaklı lavabolu cam kapaklı set aldım, 2 adet 50 litrelik atık su deposu aldım, elektrikli wc'nin özel dayanıklı su girişi(19 mm) ve atık tahliye (25 mm) hortumlarını ve eksik hırdavatları aldım...
Karavana geri dönünce, önce 20litre/dak'lık hidroforun montajını yaptım, elektrikli wc için depodan serbest su çıkışı aldım (resimdeki şeffaf kalın hortum)...
Adil abi wc bağlantısını merak ediyordu; wc su besleme hortumunu temiz su deposunun en alt noktasından çıkış aldım ama deponun en üst seviyesinden dolaştırarak, banyoya aktardım, bu şekilde su beslemesi depodaki en az su ile bile sağlanacak ama serbest durumda wc tarafında boşa akamayacak, wc su girişi su deposu ile aynı seviyede olduğu için hurtumu depo seviyesinden dolaştırmasaydık bileşik kaplar misali su seviyesi eşitleninceye kadar wc tarafına serbest akış olacakdı...Yarın wc'nin banyo montajınıyapıp, tahliye çıkışını yapacağım, arkası yarın...

20130423_184215.jpg

20130423_184201.jpg

20130423_184231.jpg

Bu gün önce elektrikli wc'nin montajı ile işe başladım...Önce wc'nin montajlanacağı yer belirlenip, klavuz delikleri delindi, sonra wc taşı 5 cm'lik akıllı civata ile montajlandı, ardından wc su girişi soldan giriş, atık tahliye hortumu sağdan çıkış verildi, klozek kapağı da montajlanıp, montaj tamamlandı, elektrik tesisatı ve maceratör start düğmesi hatta bağlandı...Banyo lavabo dolabı ve evyesi montajlanınca, start düğmesi orjinal yerine aktarılacak...
Ardından banyo kapı kilidi montajlandı, kilit çift taraflı bas-aç...
Sonra karavanın şöför kabini ile kargo bölümü arasındaki geçiş noktalarındaki dekorasyon düzenlemesi yapıldı, kenarlarına lastik fitil dönüldü..
Karavan elektrik panosu gösterge delikleri panş ile delinip montajları yapılarak gün akşam oldu....

20130424_111603.jpg

20130424_120310.jpg

20130424_120226.jpg

20130424_120211.jpg

20130424_120154.jpg

Yaptığiniz her şey çok güzel olmuş .
Hem yapmak , hem de yakıştırabilmek beceriklilik dir ben ce . Siz bunu yapıyorsunuz. Ellerinize saglık.

Bu gün sabah, işe masa grubu koltuğunun sabitlemesi ile başladım, koltuğu sabitlemeden önce, elektrikli wc'nin atık borusunu banyodan koltuğun altına geçirip oradanda araç tabanını panç ile delip wc atık deposunun takılacağı yere kadar getirip, koltuğuda son şekli ile araç tabanına sabitledim...
Klimanın egzost çıkş menfezine son şeklini vermemişdim, bu arada klima egzost menfezininde mastiklemesini yapıp menfezini montajlayıp klimanında işini tamamen bitirdim..
Elektrik panosunu dün kapağa dizmiştim, bu gün kapağı yerine montajladım, güneş panellerinin bağlantılarını panelin yeni şekline göre yeniden bağladım, bu arada çalışma aküsü ve çalışma inverteri olarak kullandığım inverter ve aküyü koltuğun içine geçirip karavanın yeni elektrik sistemine bağladım..
İnverter olarak, 2000 watt tam sinüs, 70 amp akü şarzlı, jeneratör otomatik çalıştırma tetiklemeli yeni bir inverter kullanacağım, çünkü mobil klima da gerektiği zaman akü üzerinden inverter ile çalışacak, kullanacağım aküler henüz elime ulaşmadı 330 amp toplam akü montajlayacağım, zamanı gelince yeni inverter hakkında detaylı bilgi vereceğim...
Elektrik prizlerinide bir yandan montajlamaya başladım, tüm armatürler "schneider" marka..
Bu işler ile uğraşırken kargo geldi, ısmarladığım 3 atık su tankının 2'si ve smev compack ikili gazlı ocaklı, lavabolu musluklu ocak seti geldi..Set boyutu 68x44 cm mutfak tezgah ölçüm 47x146 cm, tezgahın yarısı bulaşıklık ve doğrama işlemleri için kullanılacak, minicik tezgahlarda yemek yapmak çok zor, bu sefer mutfak tezgahı evdeki gibi, hatta bazı evlerde bu kadarı bile yok..
Atık depo olarak kullandığım tanklar 50'şer litre, 1 adedi wc atığı, 2 adedi mutfak ve banyo atığı olarak kullanılacak, mutfak atığı için ikinci depo daha sonra yeni ithalatta gelecek, ben depo parelel bağlantılarını yapacağım gelince ilave olarak bağlayacağım...

20130425_160138.jpg

20130425_160152.jpg

20130425_161357.jpg

20130425_160205.jpg

Bu arada, simav'dan Adil abinin eczacı arkadaşı Abdullah abi eşi ile birlikde ziyarete geldiler, tabiki ziyaret benden ziyade "yak" içindi, artık karavanda misafir ağırlanacak ortam oluşmaya başladı...

20130425_174853.jpg

20130425_174910.jpg

20130425_170300.jpg

20130425_170312.jpg

20130425_170430.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,546
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR