Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)
Arkadaşlar, zorunlu trafik sigortası ve karavan sigortası "kişiye özel" sigortalardır, herkesin TC kimlik numaralarındaki, ehliyetınızin kaç yıllık olduğına, kaza geçmişlerine, fiyat aldığınız sigorta şirketi ile daha önceden kaç poliçe çalıştığınıza, aracınızın, teknik yapısına, aracın risk faktörlerine, yaşınıza, plakanızın bağlı olduğu şehre bağlıdır....
Sigortalarda bütün bu kriterler topluca değerlendirilerek size bir fiyat çıkar, bu yüzden forumlarda sigorta fiyatlarını sabit bir rakammış gibi görmek istemek yersiz olur, bu yüzden siyorta rakamlarını bireysel değerlendirmekde fayda var..Yüksek teleffuz edilen rakamlar yeni arkadaşları rahatsız ettiğini düşünüyorum..
Benim verebileceğim rakamlar da bana özel rakamlardır, örneğin karavan için benim aldığım fiyatlar, anadolu sigorta 1300 TL, halk sigorta 1100 TL, axa oyak 1600 TL ama bu rakamlar benim TC numarama çıkan rakamlardır...Örneğin şu anda elimdeki ikiz 17m3 ducatoların biri benim diğeri eşimin üzerine kayıtlı, yıllardır aynı mümessil ile aynı sigorta şırketine yaptırdığım halde iki ducatonunda sigorta pirimleri TC numaralarımıza göre çıktığı için farklı çıkıyor...