Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 313
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 169,159
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

Bu gün, dün alınan malzemelerden sonra çırak ile tekrar iş başı yaptık...
Önce masa grubu koltuğun montajını bitirmek için çalışmaya başladık, Yak'ın koltuğunu yaparken, ilk olması nedeni ile zorlanmışdım, eski tecrubeler ile titiz bir şekilde koltuğun sıralı bir şekilde kurgulanmasına başladık, sonunda da istediğimizden daha iyi bir şekilde Tahtakuşu'un masa grubu koltuğuda orjinal ducato koltuğu oldu..
Sonra banyonun iç izolasyon kaplamasına devam ettik, banyonun tüm iç duvarları mebran ile kaplandı, son olarakda banyo-wc kapısının iç kısmını mebranlayıp kurumaya bırakdık, yarın banyonun menteşe ve kapı kilidini takacağız..

20130718_165641.jpg

20130718_165704.jpg

20130718_143339.jpg

20130718_143348.jpg

20130718_173812.jpg

Etiketler

tahtakuşun trafik sigortasını ne kadara yaptırdınız acaba öğrenebilirmiyim?

Bu gün, banyo kapısının menteşe montajını yaptım, elektrikli wc'nin tam montajı bitti, elektrik, su girişi, ve atık tahliyesi bağlandı...Banyo içinin sıcak-soğuk su tesisatı yapıldı, banyo içi sıcak-soğuk duş musluğu bağlandı, wc'nin taharet musluğu bağlandı, hermetik sıcaksu kombisinin sıcak-soğuk tesisatı hazırlandı, lavabo, dış duş sıcak-soğuk, tesisatı tamamlandı...Bu sefer su tesisatında 20 bar çift cidarlı hortum kullandım, 3 bar hidrafor için uygun daha önceden uyguladığım bir sistemdi...
Sonra, birazda yatak dedik, üst ranzanın ön giriş kısmını kuvvetlendirmek için 20x30, 2mm kutu profil dönüldü, yatakların latalarının dizilme işi kaldı...

20130719_170458.jpg

20130719_170509.jpg

20130719_170523.jpg

20130719_190403.jpg

20130719_190523.jpg

Bu gün, üst ranzanın kenar ahşabını döndüm, elimde olan lataları keserek yerleştirdim, ranza şekillenmeye başladı, üst ranza tavana 60 cm, alt-üst ranza arası 90 cm..
Banyonun zemininde, duş teknesi lavabo altı kot farkını düzelttim, davlumbaz muhafazasını montajlamak için ön hazırlıklarını yaptım, montaj yarın..
Arka bagaj kapılarından sağ kapıya takılacak ikili bisiklet taşıyıcısının imalat ve montajını yaptım, sol kapıya takılacak zodiac bot motoru taşıyıcısında imalatını yapıtım, montaj yarın..

20130720_175724.jpg

20130720_175824.jpg

20130720_191019.jpg

Bu gün, sabah önce zodiac bot motoru taşıyıcısının yerine montajını yaptım, artık dıştan takma 2-9.9 hp arası uzun veya kısa şaftlı motorlar rahatlıkla taşınabilir...
Arka bağaj kapaklarında kullandığım, tasarımı bana ait "kızaklı logo aparatlar" ile istediğiniz herşeyi taşıyabilirsiniz..Örneğin zodiac bot motoru aparat bağlantı noktalarına uyan alüminyum bir dolap yaptırın, aynı kızağa o günlük ihtiyaca göre bot motoru aparatını çıkarıp, dolap aparatını takın, kızak bağlantıları sabit kalmak şartı ile istediğiniz aparatı üretip 4 adet civata ile 5 dakikada istediğiniz aparatı takın..
Bagajda su deposunun yerini belirledim, paket halindeki katlanmış zodiac'ın bagaja sığabilmesi için su deposunun nerede durması gerektiğine karar verdim, katlanmış halde 2,90 zodiac botun katlı ölçüleri 110 X 60 X 30 cm ...
Sonra, banyodaki davlumbaz muhafazasının montajını bitirdim...
Paydos etmeden önce karavanı bir güzel temizledik, yarın kayar kapıya otomatik kapı motoru taktıracağım için aracın yola çıkabileceği şekilde içini düzenledim ve paydos...

20130721_153954.jpg

20130721_154008.jpg

20130721_154110.jpg

20130721_154150.jpg

Bu gün Tahtakuş'un kayar kapısına otomatik kilt taktırdım, artık kapıyı açmakda kapatmakda çok kolay, yine Yak'da olduğu gibi kayar kapı otomatiği karavanın içinden ve uzakdan kumandası ile açılıp kapatılabildiği gibi, ben ayrıca karavan dışına extra bir otokontrollu aç-kapa düğmesi daha yerleştirip, kamplarda kumandasız karavan dışından kapının açılıp kapatılmasını sağlayacağım...
Bu gün ayrıca, Tahtakuş'un TSE proje onayı geldi, karavanı bir kaç gün daha biraz toparlayayım, Tüv karavan tadilat muayenesi için randevu alacağım..

20130722_172411.jpg

20130722_172350.jpg

20130722_173619.jpg

Be anadolu sigortadan 730 tl fiyat aldim fakat bu kamyonet trafik sigortasi icin gecerli. Simdi ozel amacli (karavan ) sigortasini arastiriyorum 2500 tl den asagi fiyat veren olmadi siz arastirdiniz mi bu konuyu. Ben sahsen mali acidan korkmaya basladim senede muayene sigorta mtv 5 bini bulacak boyle

Arkadaşlar, zorunlu trafik sigortası ve karavan sigortası "kişiye özel" sigortalardır, herkesin TC kimlik numaralarındaki, ehliyetınızin kaç yıllık olduğına, kaza geçmişlerine, fiyat aldığınız sigorta şirketi ile daha önceden kaç poliçe çalıştığınıza, aracınızın, teknik yapısına, aracın risk faktörlerine, yaşınıza, plakanızın bağlı olduğu şehre bağlıdır....
Sigortalarda bütün bu kriterler topluca değerlendirilerek size bir fiyat çıkar, bu yüzden forumlarda sigorta fiyatlarını sabit bir rakammış gibi görmek istemek yersiz olur, bu yüzden siyorta rakamlarını bireysel değerlendirmekde fayda var..Yüksek teleffuz edilen rakamlar yeni arkadaşları rahatsız ettiğini düşünüyorum..
Benim verebileceğim rakamlar da bana özel rakamlardır, örneğin karavan için benim aldığım fiyatlar, anadolu sigorta 1300 TL, halk sigorta 1100 TL, axa oyak 1600 TL ama bu rakamlar benim TC numarama çıkan rakamlardır...Örneğin şu anda elimdeki ikiz 17m3 ducatoların biri benim diğeri eşimin üzerine kayıtlı, yıllardır aynı mümessil ile aynı sigorta şırketine yaptırdığım halde iki ducatonunda sigorta pirimleri TC numaralarımıza göre çıktığı için farklı çıkıyor...

Bu gün sabah yine elektrik, su, gaz tesisatları alış veriş günüydü, öğleden sonra çalışmaya başladım, önce mutfak tezgahını yerine yerleştirdim, yerleştirirken, otomatik kapının mekanizması için tezgahta doğru yere bir yuva açılması gerekiyor, bu yuva açıldı, kapı kapandığı zaman mekanizma bu yuvaya girerek mutfak tezgahının içine giriyor, bu işlem yapılmaz ise otomatik kapı çalışamaz..Tezgahın etrafına pervaz döndüm..
Sonra otomatik kapının araç dışından açma-kapamada kullanılabilmesi için otokontrollü extra bir kesici düğme takarak, kayar kapınında karavan içinden, uzaktan kumanda ile vede kartavan dışından açılıp kapatılabvilmesine olanak sağlayan elektriksel sistemi tamamladım..Dış düğme için tabiki icat yapmak gerekiyor, teknelerde kullanılan 12v çakmak çıkışını kesip biçip, içine kapı kumanda mekanizması oturtarak, suya dayanıklı karavan dışından kullanılabilir bir düzenek kurdum..

20130723_195105.jpg

20130723_195157.jpg

Bu gün, sıcak-soğuk su tesisatına devam edildi, sıcak-soğuk su ve gaz mutfağa kadar geldi, stemiz su deposu nihayi yerine yerleşti, giriş çıkışları, wc su besleme bağlantısı, şamandırası, havalandırması montajlandı, 20 lt/dak hidrafor sisteme bağlandı..
Mutfak tezgah ahşap çerçevesinin kenar yuvarlamaları ve boyası yapıldı.Smev cam kapaklı ikili gaz ocaklı evyeli cam kapaklı ankastresini beklemeye başladı..Tezgah altına kapanma konumunda giren otomatik kapı mekanizması için açılan deliğe alüminyum çerçeve dönüldü..
Yatak ve ranzanın koridora bakan açık kısımlarını gece kapatacak perdelerin rayları montajlandı, karavanın yatak perdeleri, yatakların havalandırma cam perdeleri, mutfak cam perdesi ve şöför kabin ayırımı perdesinin ölçüleri alındı siparişe hazır hale geldi..
Yarından itibaren, elektrik tesisatının sistematik montajı başlıyor..

20130724_155543.jpg

20130724_155532.jpg

20130724_155715.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,778
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR