Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 313
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 169,170
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

Anladım , evdeki hesap çarşıda tutmuyor :smiley:)
Atilla bey bal köpüğü panelleri hiç araştırmış mıdınız?
Birde bu mlz toplamda kaç kg tasarruf sağlayacak?

Etiketler

Tabiki bal peteği panelleri araştırdım, bizim montaj şeklimize uygun bir malzeme deyil, bal peteği panellerin üretim amacı cam kule ofislerinde seperasyon ofis bölmelerinde kullanmak, amerikan kapı içlerinde, ikea'da satılan uyduruk ucuz zigon sehbalarda, masa tablalarında, duvar ve tavanda lambri olarak kullanılıyor...Malzemenin ana prensibi, malzemeye vida atmamak üzerine kurulu, belli kanallara diz görsel olarak kullan mantığı...Eskiden tamirlerini yaptığım bazı avrupa çekme karavanlarda bu malzemeyi incelemiştim, masa tablalarında ve bölme duvarlarında kullanmışlar, ama tavan dolapları ve kapaklarda kavak kontra kullanıyorlardı, kısaca yüke maruz kalmayan vida gerektirmeyen kısımlarda kullanmışlar, zaten bu malzemenin özünü açıklıyor sanırım...
Tahtakuş'da kullandığım contra-table'lar montaj bitmeden şu an için tam bir kg vermek doğru olmasada, diğer malzemelere göre tahminen 180-200 kg'a yakın bir KG tasarrufu sağlayacağını sanıyorum...

bkocoglu' Alıntı:
Atilla Bey,

Çalışmalarınızı ilgi ile izliyorum.
Ama, sanırım siz "yap-sat"cısınız.
Yani bunuda yapıp satacakmısınız.
Başarılar dilegimle

Bülent koçoğlu

Çalışmalarınızda başarılar dilerim....

Bayağı ciddi bir fark yaratıyormuş . 180-200 kg çok iyi bir deger.
Bal köpüğü panellere ilgili bir dokümana rastlamıştım bayağı ciddi bir ağırlık avantajı sağlıyordu , hatta bir yüzeyi aluminyium plakalı olanlar bile vardı . Ama dediğim gibi kullanımı nasıldır bilemem. Ondan sormuştum , cevabınıza çok teşekkürler.

Teşekkür ederim Sn. Bülent Koçoğlu...Aynen dediğiniz gibi, muhtemelen Ramazan bayramına tüm resmi işlemleri dahil hazır olacak...

Bu gün, Tahtakuş'un, kapı girişi üst dolaplarının öbce imalatı sonra yerine montajı yapıldı, Yak' göre bu dolaplar 10 cm daha geşletilerek yapıldığı için kapı üstü dolaplar artık kıvır zıvır dolabı deyil cidde dolap oldu...
Masa oturma grubunun sandığınında imalatı yapıldı, yan delikleri açılıp, sandık içine elektrik tesisatı, akü ve inverter yerleştirildi, bir sonraki aşamada yine Yak'da olduğu gibi aracın orjinal ikili yolcu koltuğu kesilip biçilip bu sandığın üzerine adapte edilecek, böylece oturma ergonomisi ve dekoratiflik sağlanmış olacak...
Sonra mutfak tezgahının montajını yaptım, sırada tezgah laminatının kestirilmesi ve smev ankastre cam kapaklı ocağın montajı var...

20130711_143353.jpg

20130711_143425.jpg

20130711_143408.jpg

20130711_143330.jpg

Bu gün, sabah hafif işlerle başladım, önce gardrobun üç adet rafının seviyelerini ayarlayıp yerlerine takdım..Sonra banyo içinde kalacak olan sol davlumbazı, plastik davlumbaz koruyucusu ile hem koruma altına almak hemde dekoratif görüntü için orjinal davlumbaz muhafazası almıştım, yerine alırtırdım, duş teknesi ile baraber aynı anda bir birlerine entegere şekilde montajlayacağım..
Öğleden sonra hem hava hem de işin pisliği bizi yordu, aracın ikili yolcu koltuğunu önce sökdüm, yerine yeni aldığım tekli koltuğu takdım, sonra ikili koltuğu önce soydum sonra üst oturma platformundan alt bacakları avuç içi taşlama ile yapışık ikizleri ameliyat ile ayırmak gibi yavaş yavaş birbirinden ayırdım, artık koltuk kasasının üzerine montajlanacak şekle geldi, ayırdığım alt bacak kısmını fotoğrafını bile çekemedim, esmer vatandaşlar koltuğun bacaklarını hemen kapıştılar...

20130712_192203.jpg

20130712_192227.jpg

20130712_192253.jpg

20130712_192307.jpg

Davlumbaz muhafazası şıkmış hakikaten. Nereden, kaça temin edilir bu nesne?

İstanbul'da oto dizayn firmalarına malzeme satan dizayn marketler var onlardan alıyorum, internette de satan siteler var, kargo ile yolluyorlar, plastik davlumbaz 50 TL tek fiyatı...

Bir tek bunu bulabildim onda da fiyat bilgisi yok: http://www.cagatayotomotiv.com/urundetay.532.25030-Davlumbaz-Plastik.html

Mesaj attım, bekliyorum.

Teşekkürler.

Tahtakuş'un zemin laminat parke kaplamasını yaptım, arka bagaj kapısı alüminyum merdivenin montajını yaptım, bisiklet taşıyıcısının bisiklet bağlama aparatını önce imal edip sonra merdivene montajladım...
Kargodan beklediğim orjinal atık su depolarım (4 adet 50 litre) ve 70x110 duş teknesi geldi, banyo boyutu 68x150 cm olarak gerçekleşiyor, hafta içi iş yine çok..

20130713_131221.jpg

20130714_160241.jpg

20130714_161551.jpg

Arkadaşlar forumdaki resimler neden görünmüyor ?

Evet, ben de göremiyorum.Sanırım geçici bir sorun var.

Bu gün, banyo duş teknesinin montajı ile işe başladım, önce duş teknesinin davlumbaza entegre kesimini yaptım, sonra su tahliye deliği için araç tabanını panç ile deldim, duş teknesi yerine alıştırıldı, tahliyesi montajlanıp, mastiklendi, kurumaya bırakıldı, muhtemel montaj yarın..
Sonra banyo-yatak ayırım duvarı yerine alıştırıldı, yatağın ayak ucu eğimi alıştırıldı, banyo kapısı verev olduğu için kapıda yerine alıştırıldı, yani yatak-ranza, banyo, yatak altı bagaj bağlantıları hepsi parça parça yerlerine alıştırıldı, sıra tüm parçaları biraraya getirip topluca montajlamak...
Bu arada elektirkli marin WC'yi de diğer parçalara entegre olarak montajlamak gerekiyor....

Bu gün Tahtakuş'un belge ve proje ön çizimlerini de mühendise yolladım, önümüzdeki bir kaç günde gelirse hızlı bir şekilde tüv karavan değişim ve ruhsat değişikliklerini de halledip ramazan bayramına özel amaçlı taşıt (kamp taşıtı) olarak girmek istiyorum...

20130715_172919.jpg

20130715_172931.jpg

20130715_173032.jpg

Bu gün, duş teknesinin zemine montajı ile işe başladım, sonra yatak-banyo duvarının tam montajını yaptım, buna bağlı olarakda, wc kapısının önce sağ yanağı 35 derece eğim kesimi yapılarak gardroba sabitlendi, kapı bu yanağa göre yerine konulup, kapının sol yanağıda 115 derece eğim kesimi ile yatak-banyo duvarına sabitlendi, böylece, banyo kapısı (180x50 cm) milimetrik olarak kasıntısız bir şekilde yerine sabitlenmiş oldu...
Sonra elektrikli marin wc'nin montajına geçtim, önce wc'nin yeri belirlendi, konumuna göre 25mm'lik atık çıkış hortumu için panç ile 40mm delik açılıp atık hortumu araç tabanından çıkarıldı, böylece wc yerini bulmuş oldu..
Birde lavabo için atık su çıkışı gerekiyor, bunun içinde kapı girişinde hemen sağda bulunacak olan lavabo için hemen altına davlumbaz iç köşesine 40mm delik açılıp lavabo gideride araç altına verilmiş oldu...Karavanını kendi yapanlar bu delik işlerine çok dikkat etmeli, aracın altında dikey ve yatayda şase kutucukları bulunmakda açılacak deliklerin bu kutucuklara isabet etmemesi için çok dikkatli ölçü alın, yoksa açtığınız çıkış deliği şase kutusunun içinde kalabilir...
Banyo ve kapısı bitince, altı bagaj olan yatağın kenarlarını oluşturma işi vardı, verev cephesi CNC'de kapaklı şekilde kesilmişti, önce bu verev parça yerine alıştırıldı, sonra ön ufak parçasıda alıştırılıp montajlanınca, alt yatak ve bagaj ortaya çıkmış oldu...Yatak bazası ortaya çıkınca, hemen yatak alt latalarının takılacağı tırnak için 30x30 alüminyum profil dönüp lataların konulacağı hale getirdim...Üst ranza için durum biraz farklı, ranzanın camlı duvar kısmı için alüminyum tırnağı daha önce montajlamıştım ama, koridora bakan kısım yatağa giriş çıkışda yüke maruz kalacağı için, giriş ağzına 20x30, kutu profilden yarım çerçeve yapılacak, böylece yatağa girişdeki sağlamlık sağlanmış olacak...
Gün biterken, önce bir toz temizliği yapıp bugün montajlanan parçalar, renklerine göre gri veya beyaz mastik ile birleşme yerleri mastiklenip kuruması için bırakıldı....

20130716_164413.jpg

20130716_164508.jpg

20130716_164455.jpg

20130716_164540.jpg

20130716_164629.jpg

Bu gün, hiç çalışmadım tüm günü malzeme toparlamaya ayırdım..Ranzanın lata dayanağı için iki kıvrımlı 20x30 profil yaptırdım, bas-ac kilitler, kapak amartisörleri, çekmece rayları, menteşeler, elektrikli wc'nin atık borular, temiz su tesisatı, sıcak su tesisatı, LPG gaz tesisatı malzemeleri vs,vs...Artık bir kaç gün çalışacak malzeme toplandı...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR