Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)
Bu gün, duş teknesinin zemine montajı ile işe başladım, sonra yatak-banyo duvarının tam montajını yaptım, buna bağlı olarakda, wc kapısının önce sağ yanağı 35 derece eğim kesimi yapılarak gardroba sabitlendi, kapı bu yanağa göre yerine konulup, kapının sol yanağıda 115 derece eğim kesimi ile yatak-banyo duvarına sabitlendi, böylece, banyo kapısı (180x50 cm) milimetrik olarak kasıntısız bir şekilde yerine sabitlenmiş oldu...
Sonra elektrikli marin wc'nin montajına geçtim, önce wc'nin yeri belirlendi, konumuna göre 25mm'lik atık çıkış hortumu için panç ile 40mm delik açılıp atık hortumu araç tabanından çıkarıldı, böylece wc yerini bulmuş oldu..
Birde lavabo için atık su çıkışı gerekiyor, bunun içinde kapı girişinde hemen sağda bulunacak olan lavabo için hemen altına davlumbaz iç köşesine 40mm delik açılıp lavabo gideride araç altına verilmiş oldu...Karavanını kendi yapanlar bu delik işlerine çok dikkat etmeli, aracın altında dikey ve yatayda şase kutucukları bulunmakda açılacak deliklerin bu kutucuklara isabet etmemesi için çok dikkatli ölçü alın, yoksa açtığınız çıkış deliği şase kutusunun içinde kalabilir...
Banyo ve kapısı bitince, altı bagaj olan yatağın kenarlarını oluşturma işi vardı, verev cephesi CNC'de kapaklı şekilde kesilmişti, önce bu verev parça yerine alıştırıldı, sonra ön ufak parçasıda alıştırılıp montajlanınca, alt yatak ve bagaj ortaya çıkmış oldu...Yatak bazası ortaya çıkınca, hemen yatak alt latalarının takılacağı tırnak için 30x30 alüminyum profil dönüp lataların konulacağı hale getirdim...Üst ranza için durum biraz farklı, ranzanın camlı duvar kısmı için alüminyum tırnağı daha önce montajlamıştım ama, koridora bakan kısım yatağa giriş çıkışda yüke maruz kalacağı için, giriş ağzına 20x30, kutu profilden yarım çerçeve yapılacak, böylece yatağa girişdeki sağlamlık sağlanmış olacak...
Gün biterken, önce bir toz temizliği yapıp bugün montajlanan parçalar, renklerine göre gri veya beyaz mastik ile birleşme yerleri mastiklenip kuruması için bırakıldı....