Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 313
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 169,170
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

Bu gün, Tahtakuşun kayar kapı üstü dolaplarının içini yapışkanlı izolasyon süngeri ile kapladım, hem izolasyon hem dekorasyon...
Arka kapıların kapı içi izolasyonları yapılıp, kapı pandızotları yenileri ile değiştirildi, elimdeki plastik tırnaklar gri olduğu için sadece tutturdum hafta içi beyazlarını alıp bağlamalarını tamamlayacağım...
Karavanın arka kapılarına takılacak tavana çıkış merdiveni , bisiklet taşıyıcısı ve zodiac bot motor taşıyıcısının montajlanacağı özel alüminyum kanalların kapılara montajlarını yaptım, merdiven ve zodiac bot motor taşıyıcısı bilahare montajlanacak...
Arka kapılar taban ucuna alüminyum sonlandırmasını da montajlayıp arka kısmın işini bitirdim..
Bu sefer işleri biraz tersinden yaptık, eskiden işin sonuna bıraktığım işleri, mobilya ahşap kaplama pres, CNC kesim ve ebatlamaları beklerken Tahtakuşun dekoratif bakımınıda yapmış olduk....

20130706_132351.jpg

20130706_123512.jpg

20130706_123529.jpg

20130706_123600.jpg

20130706_124659.jpg

Etiketler

Bu güne dünden iş kalmamıştı ama ben yinede can sıkıtınsından sabah Tahtakuşa çıkdım, yapılabilecek işlere bakdım, şöför kabinini arka bölümden ayıran bölüme takılacak perdenin kornişinin montajını yaptım...Sonra kayar kapının kapı ve dış çerçevesindeki tüm stoper'ları söküp altlarını temizledim, stoper'ları boyayıp, bakımlarını yapıp, gresleyip tekrar montajını yaptım....Geri vetes kamerasının data kablosunu tavan pandızotu ve sol frekast pandızotunu sökerek alttan döşedim, kameranın data kablosu ön göğüsün ortasına kadar geldi, sonra arka kapı üst köşesine takılacak geri vites kamerasının 12v besleme kablosunu geri vites lambasından besleneceği için kabloyu sol arka kolonun içinden yukarıdan aşağıya kadar indirip, geri vites lamba beslemesine bağladım, artık araç geri vitese takıldığı anda kameraya 12v besleme gidip çalışıyor, kamera çalıştığı anda da, açık olan navigasyon cihazının ekranı otomatik olarak geri vites kamerasının görüntüsüne geçiyor...
Artık Tahtakuş'un iç mobilya parçaları ebatlamadan gelinceye kadar yapılacak iş kalmadı gibi görünüyor, bu bekleme boşluğunda bende, göstergeler, şamandıralar, sigorta paneli, hidrafor , atık depolar gibi malzemeleri pazartesi gününden itibaren toplamaya başlayabilirim...

must' Alıntı:
Atilla Abi buzdolabi nasil performansini cok merak ediyorum.

Buzdolabı çok güzel tüm hafta sonu çalıştırdım, ben memnun oldum, deep freeze bölümünün ayrı olması büyük avantaj, dolabın sebzelik bölüm kapağı açılıp kapatıldığında üst bölüm soğuk kaybı yapmamış oluyor, ayrıca sebzelik bölümüde büyük olduğu için kavun-karpuz gibi hacimli malzemelerde yükleme avantajı vereceği kesin..Termostad başladığında power kunumda 6 amp enerji çekimi satandart olarak görülüyor, kapı açma kapamalarında deep freeze bölümü ısı kaybı olmadığı için termostad daha çabuk atıyor sarfiyat 0.2-0.3 amp'e düşüyor, buda bir avantaj...Tek olumsuz yön buzdolabının kapak açılım yönü değiştiremiyor, kapaklar soldan sağa doğru açılıyor, Tahtakuşda buzdolabını koyduğum yerde bu yönde bir kapak açılımı ihtiyacı olduğu için sorun yok, ama dolabın bir başka konuma konulduğunda kapak yönü değişimi gerekirse, kapak yönü değişimi mümkün deyil..Sistem soğutucu kondenseri ,gizli kondanser, bu yüzden soğutma delik ve fanına özen gösterilmesi gerektiğini sanıyorum, ben 100 mm çapında 3 adet havalandırma açtım, birine fan taktım, gerekirse fan sayısı artırılabilir...Dolabın çalışması geyet sessiz...Ön kapaklar gözlüklerde kullanılan camdan kaplı, ayrıca dekoratif çiçek figürleri var... Dolabın sadece gri ve kırmızı renkleri var..Satış fiyatı 650 TL...Boyutlar, 47 X 50 X 130 cm...Soğutma kategorisi A+....

20130705_172900.jpg

Mustafa, dolap doğru dolap ama site yanlış....Bu tip siteler, genelde kandırmaca siteler, onun için teknik bilgilerde hatalar var, dolabın ölçüleri saçma, yükseklik doğru en boy hatalı, dolabın üzerinde 96 litre + 42 litre dondurucu bölüm yazıyor, kapak yönünün değişmesi ise mümkün deyil, ben bu tip en ucuzunu bul tipindeki aratmalar ile bulunan siteleri asparagas siteler diye adlandırıyorum, bu tip sitelere para kaptırıpda malı alamayıp ağlayan çok gördüm, bu yüzden bu tip sitelerin ne ilanları nede fiyatları ile ilgilenmiyorum, çünkü malı istesen gelmiyor..adamlar ürüne 500 TL + 80 TL kargo ile 580 TL yazmışlar, ist. yenibosna eskidji 'de bile 700 TL istiyorlar...
Yusuf (aybek) in böyle sitelerden bir zodiac bot alma hikayesi var, içler acısı, bu yazıyı okursa belki başından geçenleri paylaşır...Güvenilir alış veriş sitelerinin haricindeki siteleri ürün ve fiyatları anlamında dikkate almamanızı öneririrm, genelde olmayan malı satıyorlar sonuçları üzücü oluyor...

Bu gün alış verişe çıkdım, smev ankastre camlı ocak, elektrikli yatch WC, hidrafor, şamandıralar, göstergeler, elektrik sigorta paneli, pako şalter, vs.vs atık su depolarını aldım, hatta bulamam diye tahtakuşdan sonra kendime yapacağım karavanında atık su depolarını aldım ..
Sonra anolog yönsüz mobil tv anteni aldım, eve dönünce antenin montajınıda yaptım...Uydu anteni işine bakmıyorum çünkü 2014 nisan ayında tv yayın sistemindeki değişiklikden dolayı tv'lerde yapılacak değişiklikle job antenler ile uydu yayını seyredilebilek diye duyumlar alıyoruz, pahalı karmaşık ve sorunlu uydu alıcılarına şimdilik bi ara veriyoruz...

20130708_190748.jpg

20130708_190802.jpg

Atilla Abi site hususunda haklisin..Kesinlikle emin olunmayan sitelerden alisveris yapilmamali.Ben internetten cok alisveris yapiyorum.Fakat yaptigim alisverisler ya magazada birebir aslini gordugum, yada kalitesinden emin oldugum urunler.Onun disinda kesinlikle birsey satin almam.Turkiyenin bir numarali alisveris sitesinin bile bes para etmez urunleri allayip pullayip sattigi dusunulurse...Zaten simdi farkettim site basligi https ile baslamiyor konuyu gereksiz link vererek kirlettigim icin ozur dilerim.

Benim icin buzdolabi olculeri son derece hassas kapim 530 mm ve bicok sey icin inanilmaz bir mesafe siniri.Cift kapili bir buzdolabi istiyoruz ve bunun icinde sinirimiz belli.Senin verdigin olcu tam bize gore.Performansta iyi diyorsun.Bana gidip bakip almak kaliyor.:smiley:

Ben dolabı 1 ay önce görmüştüm, eninin 47 cm olması çok hoşuma gitmişti, sebze bölümü klasik büro tipi buzdolabının dondurucu bölümünün sebzeliğe ilave edilmiş büyüklükde olması, bana çok cazip geldi, her nekadar ben kullanamayacak olsamda, ben dolaplara yazın sığamıyorum, soğuk sular, kolalar, aslan sütü, 3-5 arpa suyu, kavun, karpuz, bolca şeftali, çanakkale domates, peynir, zeytin, soğutulmuş reçel derken dolaplar tıka basa doluyor, bir şeyleri dökmeden bir şey almak zor oluyordu, dondurucuda buz yapmak istiyorsun, dondurulmuş tavuklar etler buna müsade etmiyordu, benim bu ihtiyacımın herkesin ihtiyacı olduğunu düşünerek bu dolabı koymayı uygun gördüm..sebzelik 96 litre , dondurucu bölüm 42 litre güzel boyut
Dolabı bir kaç gün çalıştırdım, ama içinde bir şişe su bir şişe kola ile yani boş diyebileceğimiz bir şeklide, bu yüzden full dolu haldeki gerçek kullanım şartlarındaki verimini bilemiyorum, tecrübeler ışığında görünen köy kılavuz istemez mantığı ile ben memnunum, memnuniyetimin yegane sebebi, dolabın 6 amp enerji çekmesi, çünkü electrolux gibi üst düzey buzdolapları hariç, 96- 108 litrelik normal büro tipi dolapların bir çoğu bile 6 amp çekiyor, bu dolabın 96 lt sebzelik +42 lt ayrı dondurucu ile bu amp'i çekmesi beni memnun ediyor...
Bir tanede kırmızısını aldım onuda tahtakuşdan sonra kendime yapacağım karavana takacağım, ben bu kadar memnunum...

Bu gün sabah Tahtakuşun bilgisayarlı ebatlama ve CNC kesim ahşaplarını teslim aldım...Hurdacılarada uğrayıp çiftli yolcu koltuğu ile değiştirilecek tekli şöför koltuğunuda aldım, sonra eve dönüp çalışmaya başladım...
Önce kesilmiş parçaların tasnifini yaptım, sonra buzdolabı-klima ve gardrop bloğundan montaja başladım...
CNC de kesilmiş dolap ön panelleri, hani jilet gibi oyulmuş, benide dekopaj ile dolap kapak deliği delmekden, deldiğim pencerelere fitil dönmekden kurtardı, ahşap malzemenin hafifliği müthiş, 100x212 plakayı iki elinin parmakları ile tutarak kaldırıp ileriye koyacak kadar hafif, bu çalışmayada etkiyor, yan duvar eğim kesimlerinde plakayı defalarca tezgaha koy kes yerinde dene bidaha tezgaha koy kes işlerinde hafifliğin çok büyük avantajı var...
Önceden belirlenmiş yerlerine duvara önce "U" alüminyum montajlanıyor sonra duvar eğimi kesilmiş parça bu alüminyum kanala içine mastik sürülerek takılıp, kontra vidalaması yapılıyor, bu montajın ana prensibi, karavanını kendi yapmayı düşünenler bu aşamaların fotoğraflarına dikkat etsinler...
Montaja buzdolabı sağ-sol duvarlarını montajlayarak başladım sonra gardrobun sol duvarı aynı zamanda banyonunda sağ duvarı oluyor , montajını yaptım...
Bu gün hava çok sıcaktı, ter içinde kaldım, klima yerine takılı olmadığı için çalıştıramadım, montaj bittikden sonra buzdolabı ve klimayı kalıcı yerlerine koydum, artık yarından itibaren, çalışırken klimayı çalıştırabileceğim...

20130709_190721.jpg

20130709_152441.jpg

20130709_152429.jpg

20130709_145803.jpg

Atilla bey kolay gelsin. Klimayı tavana sıfır montajlayıp o boslugu buzdolabının altına alınsa nasıl olurdu?
Gördüğüm kadarıyla klima yukarı dogru daralan bir şekli var. En altta bir esya gözü olurdu ve buzdolabının sebzeliğine ulaşmak daha kolay olurdu sanki.

Malzemenin montajı yapılırken daha yakın mesafeden bir fotograf koymanız mümkün mü?

Hasan

Teşekkür ederim...
Malesef, klima tavana sıfır çıkamıyor, son 30 cm'de araç yan duvar eğimi artarak devam ediyor, çıkarsa yukarı çıktığı her 1 cm için 1 cm de öne geliyor, buda koridorun daralmasına sebep oluyor..Egzost çıkış borusunu, su tahliye borusunu takmakda sorun başlıyor, bende hepsini yukarı çıkararak en alta notebook digital kasa koymak istedim ama olmadı..Duvar izolasyonunda boşluk açarakda klima geri doğru ittirilemiyor, tesadüfya bu noktada aracın dikey taşıyıcı kolonu var, bunada müsade etmiyor..İstekler imkanlar ile sınırlı olmak zorunda kalıyor...

Atilla Bey,

Çalışmalarınızı ilgi ile izliyorum.
Ama, sanırım siz "yap-sat"cısınız.
Yani bunuda yapıp satacakmısınız.
Başarılar dilegimle

Bülent koçoğlu

Bu gün, önce şöför kabin üstü dolabın ön kapağını yerine alıştırıp montajladım, sonra masa grubu üst tavan dolabının ön montajını yapıp yerine montajladım...
Sonra mutfak sağ duvarını yerine alıştırıp montajladım, yatakların alt latalarının dış duvara takılacağı alüminyum "L" profillerini montajladım, banyo duvarı montajlanınca yatakların sol bağlantı alüminyumuda banyo duvarına bağlanacak...,
Daha sonra mutfak üst dolabının ön montajını yapıp yerine montajladım...Günüde böylece akşam ettim...

20130710_174548.jpg

20130710_174541.jpg

20130710_174612.jpg

20130710_174633.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR