Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)
Tahta kuşun, iç izolasyon ve iç kaplaması tamamlandı, bu gün genel toparlama yapıldı, cam çerçeve içleri boyandı, araç zemini alındığında playwood kaplı idi, temizlik adına zemin gri renge boyandı, zemin kullanım alanları laminat parke kaplanacak, gereksiz yerler gereksiz ağırlık yapmamak için gri-playwood olarak kalacak...
Önümüzdeki hafta iç mobilya hesapları yapılacak, Tahtakuşun iç mobilyalarında, kavakdan %30 daha hafif marin konrta mukavametinde 15mm Afric contre-table kullanılacak, contre-table üzeri önlü arkalı gri astar laminat preslenecek..Afric contre-table ölçüsü 125x244 cm oldukca fireli bir plaka ölçüsü ama başka çare yok, çünkü kaplanacak astar laminat eni 130 cm..
Afric contre-table, hafif ama sağlam, suya mukavim afrika ağacından 10x40 mm'lik boy çubukların yanyana yapıştırılıp ön ve arkasına aynı ağacın kontraplak malzemesi yapıştırılarak kalınlığı 15 mm'ye getirilmiş bir ürün, bende ön ve arkasına açık gri astar laminat kaplayınca malzeme 16mm kalınlığa ulaşacak, kaplamalı ağırlığı 15mm ham kavak kontraplakdan daha hafif, sağlamlığı ise kayın marin kontrapalk kadar güzel, uzun süredir bu konu üzerinde araştırma yapıyordum, sonunda tahtakuş'da kullanmak nasip olacak herhalde, Fiyatımı....? diğer kaplı malzemelere göre, x 7, yani 7 misli pahalı bir malzeme ..African contre-table'yi fiyet bakımındansakın çam kontr-tabla'lar ile karıştırmayın....African contra-table yatlarda kullanılan bir malzeme, ben birde üzerine astar laminat kaplatıyorum....