Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 313
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 168,680
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

devam...

20130622_130504.jpg

20130622_130616.jpg

20130622_111212.jpg

Etiketler

Bu gün, banyo havalandırmasının iç çerçevesinin montajını yaptım, tavan havalandırması etrafı ve tavan dolap bağlantıları için tavana gereken yerlere ahşap montaj takviyelerinin yapıştırdım, iç izolasyon duvar kaplamalarının montajında yan duvarları desteklemek için yan duvarlara bir kaç çıta montajı yaptım...
Buzdolabı havalandırmalarından fan montajlanacak olanın fanını montajladım..
Masa grubu seitzS4 cam gelinceye kadar yapacak pek iş kalmadı masa grubu camı gelince montajlayıp, tavan duvar iç kaplamalarına geçeceğim...

20130623_142104.jpg

20130623_142413.jpg

20130623_142226.jpg

20130623_142209.jpg

Bu gün sabah "Yak'ın" özel amaçlı taşıt (motokaravan) ruhsat değişimi için trafik tescile gittim, evraklar kabul edildi, büradaki yoğunlukdan dolayı ruhsat yazımı için salı sabahına gün verdiler...
Sonra eve dönüp tekrar "Tahtakuş'un" imalatına devam ettim, iç kaplama bir kaç detay dan sonra, tente kutulaması için çalışmaya başladım, tente kutusu imalatı bitti, tentenin ön kol gizleyicisini yerine montajladım, kutunun araç gövdesi ile birleştiği yere "L" profil montajlayıp mastikledim, yarın kurudukdan sonra hazır olan ana kutuyu yerine takıp tente kutulamasını bitirmiş olacağım..

20130624_175322.jpg

20130624_175348.jpg

Bu sabah Yak'ın yeni ruhsatını aldık dan sonra, önce gidip Tahtakuşun Seitz S4 masa grubu camını aldım...
Sonra 8000 btu önden hava girişli, yine önden soğuk hava üflemeli klimasını aldım..
Sonrada buzdolabını aldım, buzdolabı, çift kapaklı alt kısım 100 lt R600 gazlı gizli soğutma kondenserli, üst kısım ise 42 lt dondurucu bölümlü, buzdolabının ebatları 48x48x130 cm, üstünede klima konuldumu tavana kadar sistem tamam dır..Buzdolabının ön kapaklarında çok naif desenler var, şimdi streçden dolayı göremiyorsunuz ama sonra detaylı fotoğraflarını ekleyeceğim..

Bu gün sabah Tahtakuş'un iç kaplamalarını kestirmeye gittim, çalışmak için döndüğümde karavanın içi 35 dereceyi gösteriyordu, hemen dün aldığım klimayı faliyete sokdum, 15 dakikada karavanın içi 27 dereceye indi ben de rahat rahat çalışmaya başladım..
Önce izolasyon için bir yüzü alüminyum folyolu cam yünü döşedim, tavan izolasyonu bittiği anda klima 2 derece birden 25 dereceye düştü, bu izolasyonun anında etkisi görmek oldu... Tavan parçalarını kanallara geçirip ortalarından tavan kirişlerine yapıştırdım, sonrada sağ-sol yan üst parçalarını yerlerine montajlayıp, cencere deliklerini açıp, günü bitirdim...

20130626_144833.jpg

20130626_181446.jpg

20130626_181503.jpg

20130626_181515.jpg

20130626_181455.jpg

Bu gün, masa grubu cam iç duvarı hariç tüm iç izolasyon ve iç kaplamalar bitti, Seits S4 masa grubu cam montajı yapıldı, buzdolabı ve klima gerçek yerine alıştırıldı, klimanın egzost çıkışı açıldı, klimanın egzost çıkışına araç dışından menfezi montajlanacak...

20130627_185232.jpg

20130627_185258.jpg

20130627_185327.jpg

20130627_185243.jpg

Atilla bey kolay gelsin. Merakla takip ediyorum. Kendi adıma geleceğe yatırım yapıyorum. Paylaşımınız için teşekkürler.

Kolay gelsin Atilla abi. Bende buradakiler gibi karavan konusuna meraklıyım daha karavan sahibi olmaya uzun yıllar olsada şimdiden araştırıp projeler çiziyorum. Okumaya, ilk yaptığınız karavandan başlamıştım, Tatanganın döner koltuk yapımı dolaylarında yayın kesildi :-\ 2-3 gündür resimler görünmüyor. Bu başlıkta bile son bir kaç günlük resimler gözüküyor. konunun başındaki resimler açılmıyor. resimsizde bu konular anlaşılmadığı için şimdilik bekliyorum.
Kağıt üzerindeki işlemlerle pratik uygulama her zaman birbirini tutmuyor. Pratik uygulama yapamasamda sizin gibi yapanları inceleyip bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Örneğin enerji konusunda düşüncelerim, deneyim sahibi olmayanların yaptığı gibi karavandaki her şeyi, ocak dahil elektrikli hale getirir (yazın klima kışın elektrikli ısıtıcı) bunlarıda güneş panellerinden karşılarım şeklindeydi ama görünen o ki buzdolabı artı diğer şeylere (lamba, hidrofor v.b.) bile zor yetiyor klima işin içine girince tavandaki havalandırmayı iptal edip komple panel döşesek bile zor görünüyor, belki şuanki % 15-17 verimle çalışan paneller yerine daha pahalı olan % 30 civarı verimle çalışan panellerle olur.
Anladığım kadarıyla rüzgar enerjisiylede uğraşmışsınız ileride yaptığınız karavanlara rüzgar tirbünü takmayı düşünüyormusunuz?
rüzgar tirbününü güneş panelinin Şarz kontrol regülatörüne bağlasak güneş enerjisiyle birlikte ortaklaşa kullansak nasıl olur ? Bir yerde rüzgar enerjisi için güneş enerjisinden daha pahalıya gelir demişsiniz ( eski konularıda okuduğum için en az 2-3 yıllık enerji bölümünün konularından bahsediyorum)

dolphin_ayvalık' Alıntı:
Atilla bey kolay gelsin. Merakla takip ediyorum. Kendi adıma geleceğe yatırım yapıyorum. Paylaşımınız için teşekkürler.
Teşekkür ederim...Faydalanabiliyor, vakit geçirebiliyor veya sizi hayal alemine sürüklüyebiliyorsak, ne mutlu bize...

Sn. Papus...Dediğiniz gibi, elektrikli aletler şimdilik karavanda bir hayal...Hitachi %45 verimli paneller üretti, şu anda testleri devam ediyor, ama fiyatını ne sen sor ne ben söyliyeyim, %17 lik şimdiki verime göre %45 3 misli verimlilik ama fiyatları 10 misli pahalı...bir kaç seneye kadar belki mantıklı bir seviyeye düşer diye düşünüyorum...
Rüzgar gülleride şimdilik mobil araçlar için uygun bir tercih deyil, magnet motorlar 8-10 kg civarında, rüzgar gülünü karavanın tepesinde 4-5 mt'lik bir borunun ucuna 10-12 kg'lik bir elektrik üreticiyi takmak ve her şeye hakim olmak şimdilik pratik deyil, ama bu uğraşıdan zevk alabilen varsa hemen uygulanabilir bir sistem, bana pratik gelmediği için mekanik bir sürü teferruat ilede uğraşmak istemediğim için şimdilik erteliyorum...Oyuncak gibi rüzgar jeneratörleri var, 500watt diye satıyorlar, sakın inanmayın, sürekli arıza veriyorlar ve reklamlarda bahsedildiği gibi verimli ve sağlıklı deyiller...

Bu gün, masa grubu camının çerçeve imalat ve montajını yaptım, iç kaplamasını montajladım, iç kaplamayı montajlamadan önce masa bağlantısının geleceği yere kaplama altında ahşap destek sistemi kurdum...
Sonra bütün camların çerçeve rodajlarını yaptım, mastikledim çerçeve içi boyaları için hazırladım...
Klimanın su tahliye hortumunu bir hortum vasıtası ile araç dışına çıkardım, böylece klimadan çıkacak su boru vasıtası ile direkt araç dışına tahliye edilecek...
Karavanın şöför kabinini kargo bölümünden ayıran, sacıda artık sökdüm...

20130628_174234.jpg

20130628_174245.jpg

20130628_174300.jpg

20130628_174119.jpg

20130628_174206.jpg

Atilla abi yine zevkle takip ediyorum seni.kolaylıklar diliyorum.fakat fotoğraflar görünmüyor abi.7. sayfanın en altındaki fotoğraf ve 8. sayfadakiler görünüyor.bunlar için bir şey yapmak mümkün mü?bir de abi daha önce yaptığın karavandaki ( yak ) ikili koltuğun emniyet kemerini koltuk ahşabına monte ettin sanırım.naçizane fikrim L şeklinde,profilden imal edilen ve aracın alt sacına bağlanan bir aparat yapman.youtube da seyretmiştim böyle bir aparatı.her ne kadar sen emniyet kemerlerinin bağlandığı yerin sağlam olduğunu dile getirmiş olsanda çarpışma esnasında uygulanan kuvvetle ahşabın parçalanacağını düşünmekteyim.umarım böyle bir olay yaşanmaz tabiki.gerçi senin gibi üstada bunları söylemek biraz abesle iştigal etmeye benziyor ama söylemeden duramadım işte :smiley: saygılarımla...

Teşekkür ederim...
Fotoğraf sorunlarını, çözebilecek merci "gezenbilir", arasıra bu tip şeyler oluyor, bir müddet sonra düzeltiyorlar...

Yak'ın masa grubu koltuğu, dediğin gibi alt kasaya montajlı, kemerler banyo duvarına, benim kriterlerime göre uygun sağlamlıkda, sen birde başka karavanlardakini görsen...
Karavanda, orada burada demir profiller kullanmak fikri sağlamlıklar adına hoş gelebilir ama işin içine girince ağırlıklar sorun yaratmakda.....

Tahta kuşun, iç izolasyon ve iç kaplaması tamamlandı, bu gün genel toparlama yapıldı, cam çerçeve içleri boyandı, araç zemini alındığında playwood kaplı idi, temizlik adına zemin gri renge boyandı, zemin kullanım alanları laminat parke kaplanacak, gereksiz yerler gereksiz ağırlık yapmamak için gri-playwood olarak kalacak...
Önümüzdeki hafta iç mobilya hesapları yapılacak, Tahtakuşun iç mobilyalarında, kavakdan %30 daha hafif marin konrta mukavametinde 15mm Afric contre-table kullanılacak, contre-table üzeri önlü arkalı gri astar laminat preslenecek..Afric contre-table ölçüsü 125x244 cm oldukca fireli bir plaka ölçüsü ama başka çare yok, çünkü kaplanacak astar laminat eni 130 cm..
Afric contre-table, hafif ama sağlam, suya mukavim afrika ağacından 10x40 mm'lik boy çubukların yanyana yapıştırılıp ön ve arkasına aynı ağacın kontraplak malzemesi yapıştırılarak kalınlığı 15 mm'ye getirilmiş bir ürün, bende ön ve arkasına açık gri astar laminat kaplayınca malzeme 16mm kalınlığa ulaşacak, kaplamalı ağırlığı 15mm ham kavak kontraplakdan daha hafif, sağlamlığı ise kayın marin kontrapalk kadar güzel, uzun süredir bu konu üzerinde araştırma yapıyordum, sonunda tahtakuş'da kullanmak nasip olacak herhalde, Fiyatımı....? diğer kaplı malzemelere göre, x 7, yani 7 misli pahalı bir malzeme ..African contre-table'yi fiyet bakımındansakın çam kontr-tabla'lar ile karıştırmayın....African contra-table yatlarda kullanılan bir malzeme, ben birde üzerine astar laminat kaplatıyorum....

20130629_185022.jpg

20130629_185037.jpg

20130629_185002.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR