Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 313
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 169,174
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

Avcılarda bir yol kenarı Yak ve Tahtakuş...

20130629_203351.jpg

Etiketler

Bu gün, Tahtakuş'un, mobilyaları için ölçü alma günüydü, bilgisayarlı kesimde, kesilecek tüm parçalar, birer birer ölçülendirildi, listeler hazırlandı, cnc kesimleri için autocad dosyaları hazırlanıp hafta içi kesimcinin yolu tutulacak..
2D ahşap kesim programında toplam malzeme plaka adedi belirlenecek, plakalar laminat kaplanacak, kenar traşları yapılıp, bir kısmı bilgisayar kesimine bir kısmıda cnc kesime gidecek..
Kesim bekleme sürecinde arka bagaj ve kayar kapının iç kısımlarının çizik boya rötüşleri yapılak, ön kapakları takılmadan önce şöför kabin üstü dolabın iç izolasyonu yapışkanlı izolasyon süngeri ile yapılacak, elektrik aksamında elektrik prizi montajı var, kapı içileri izole edilip iç kaplamaları yapılacak, kayar kapının otomatik açma-kapama mekanizması montajlanacak, bu işler sürerkende iç mobilya kesimleri tamamlanmış montaja hazır hale gelmiş olur...

Bu gün, kapı içlerinin çiziklerini boyadım...Sonra bilgisayarımı karavana taşıyıp tezgahımı kurdum, tüm ölçüleri tekrar çalışdım, bilgisayar ve cnc kesimleri ayırdım, bilgisayar kesimlerini 2D kesim programında plaka hesabını çıkardım, cnc'de kesilecekleri autocad DWG dosyası halinde birebir büyüklükde yükledim, yarın sabahdan kesime götüreceğim...

20130701_153406.jpg

20130701_153510.jpg

Atilla abi yeni arac hayirli olsun. Ben yeni fark ettim ama sen neredeyse bitirmissin. :smiley:

Teşekkür ederim Melih, bu sene tatil yapamayacağım için kendimi işe verdim...

Bu gün, Tahtakuşun iç mobilyalarını kesime verdim, önümüzdeki hafta başı, elime geçecek, bu sefer kesim uzun sürecek çünkü, cnc kesimler var ve afric egzotic contretable kullanacağım için önce malzeme laminat kaplanacak...
Tahtakuş'da kullanacağım ahşap hakkında biraz daha bilgi vereyim, resimlerde gördüğünüz gibi, iki egzotik kontraplak arasında yine afric egzotik ahşap çubukların yapıştırılmasından oluşturulmuş bir contretable, anlatımın en kolay yolu, resimlerdeki büyük parça 17mm afric egzotik contratable, küçük parça 16mm kayın marin kontraplak, aradaki fark ağırlıkları, iki ahşap hemen hemen aynı ağırlıkda, egzotik afric contratable, kayın marin kontra, sunta lam ve mdf lam'a göre yarı yarıya ağırlıkda..Handikapları boyutu 122x244 cm'lik plakar halinde olduğu için firesi biraz yüksek, birde üstüne üstelik fiyatı diğer ürünlere göre 5-6 misli pahalı, bakalım bu işin sonunda elde edeceğimiz şeyler avantajmı olacak yoksa boşu boşunamı eziyet çekeceğiz göreceğiz...

20130702_180824.jpg

20130702_180833.jpg

Kolay gelsin Atilla abi. Bilgilerinden yararlanmak için birkaç soru sorayım.
1- Kullanacağımız ahşabın sağlam, hafif ve az hacim kaplayan (yani sağlamlığı mümkün olduğunca ince haldede sağlayan) larını tercih ederiz. Fiyatı düşünerek ve düşünmeden tercih edeceğimiz cinsler nelerdir? (fiyat performans açısından bakarsak en iyi kavak gibi duruyor, fiyatı düşünmeden bakarsak en iyi afric egzotic contretable'mıdır.)
2- Karavan yapımında en uygun araç PSA grubu olduğunu söylemiştin ama yaptığın 5 karavanda da sadece Ducato kullandın. Ducato-Boxer-Jumper arasındaki farklar nelerdir? Neden Ducato?
3- Maceratör'ü Vidanjör olarak kullanabilirmiyiz. (atık su deposunu tuvalet atığıyla birlikte kullanacaksak, depoyu boşaltmak için.)
4-Sanırım yaptığınız ilk kamperde sıcak su kullanımı için ocağı kullanarak yapılacak bir sistem üzerinde çalıştığınızı söylemiştiniz, eğer düşündüğünüz gibi olmazsa şofben takacağınızı söylemişsiniz, sonraki yazılara baktığımda sıcak su için bir şofben takmıştınız. Düşündüğünüz o sistem nasıl bir şeydi?

Teşekkür ederim...

Fiyat bakımından tabiki kavak ama kavak kontraya sağlıklı vidalama yapmak imkansız, çünkü çok gevrek bir malzeme, kavağı mutlaka başka bir malzeme ile kaplamak gerekiyor, kaplama eni 130 cm, kontaların eni 170 cm, kafadan 40 cm çöpe gidiyor buda fire demek, kavağı vernikli olarak kullanmak ise hiç hoş bir şey deyil..ben uzun süre araştırma yaptıkdan sonra fiyatını göz ardı ederek contratableye karar verdim....
Neden ducato, çünkü I (1996-2003)ve II inci (2003-2007) nesil PSA araçlarda iveco motor kullanılıyordu, fiat ivecoyu satın aldı, artık, ducatoda iveco motor devam ediyor ama jumper ve boxer fiat ile anlaşamayınca ford motor kullanmaya başladı, bu yüzden ilk tercihim ducato ama uygun ve düzgün araç bulabildiğimde jumper veya boxer de yapabilirim..Tabiki en önemlisi 17m3 lerde sadece ducatoda 3000cc 160 HP power motor var, diğerlerinde 120 HP 2300cc motor var, aradaki motor gücü farkını eğer power kullanmadıysanız hayal bile edemezsiniz, yer uçağı diye karikatürize edenler gerçekden haklı, 160 hp 3.0 power motor inanılmaz bir güç, diğerleri artık bana kağnı arabası gibi geliyor..Ayrıca büyük motor arkasındaki ağırlıkdan hiç etkilenmediği için yakıt olrak küçük motorlardan daha az yakıyor, en önemlisi, çanakkale sokakağzı gibi çukur bir cennete inerseniz, farkı çıkarken görüyorsunuz...
Tabiki boşaltımı hızlandırmak için maceratör kullanılabilir...Ama wc atığı ile mutfak atığını aynı depoya verene ben etik olarak karavancı demem..Ayrıca mutfak atığını kampingde bile çok az açarak toprağa bile verebilirsiniz ama wc atığını asla..50 litrelik mutfak atığına pis su demem, kampingde toprağa bile azar azar emdirilebilir ama 50 litre wc atığı ile aynı depoyu paylaşırsa bu sefer 100 litre wc atığınız olur...
Bravo doğru hatırlıyorsunuz, ocak üzerinde kullanılabilecek spiralli su ısıtıcısını bitirdim, düşük basınçlarda sıcak su veriminde hiç bir sorun yok ama musluğu biraz fazla açınca özellikle banyo halinde, sipiralden geçen su yeterince ısınmıyor, ayrıca sistem maliyeti oldukca yüksek çıkıyor, lpg ile çalışan benimde karavanlarıma takdığım hermetik su ısıtıcıları ile neredeyse kafa kafaya bir maliyet çıkıyor, macera aramaya değmez, orjinal ısıtıcı kullanmakda fayda var...Ayrıca karavanı ben kendime yapsam uçuk kaçık bir sürü şey yapabilirim ama bu tip tasarımlar gerektiğinde bakım, onarım ve tadilat ister, biz bu işlerden anladığımız için bize hava hoş ama bu tip tasarımlar ile donatilmış bir karavan yeni meraklı bir karavancı için çok sorunlar çıkarır, ben karavanlarda tüm yeteneklerdeki insanların zevk ile karavancılık yapabilecekleri bir standartlar sağlamaya çalışıyorum, karavanda büyük sorunlar çıkmasın herkes mutlu olsun, zevk için çıkılan tatilerde bozulan ekipmanlar moral bozması, veya standart olsunlarki, mağzadan alınan yedeği ile yenileme imkanı olsun..Ekipman maceralarını bizim kendi kullanacağımız karavanlara ayırmayı tercih ederim...Tatil keyif yapmak içindir, ekipmanlar standart olsun keyfiniz bozulmasın...

Bu gün, sabah Tahtakuşun, kayar kapı camını montajladım sonra kestirilen ahşaplar gelinceye kadar vakit geçirmek için gerekli malzemeleri toplamak için düştük yollara, öğleden sonrası komple malzeme toplamak ile geçti, bir kaç gün çalışmaya yetecek malzemeyi topladık......

20130703_115525.jpg

20130703_115545.jpg

Atilla Bey,
Bu tür araçların piyasası nerelerde döner? malum site dışında önerebileceğiniz bir mekan veya kurum varmıdır?
Kalın sağlıcakla

En zor soru işte bu...Her şey önce şans sonra çok çalışmak...Hemen ger gün 2 saat vaktimi internette araç aramaya harcıyorum, tabiki eş dost da ne yaptığımızı bildiği için kendi çevrelerindeki araç hareketlerini anında bildiriyor..Şu anda bile gelecekde alacağım 2 aracı arıyorum, bulursamda hemen alırım..
Bir çok araç internete verilmeden sıkışıklık dan acilen satılıyor, en önemlisi çok hızlı satın alabilmek için 1 saat içinde araç bedelini ödeyip notere gidecek kadar hızlı ve kararlı olabilmek, aracı satmak için alacak galericilerden daha hızlı olabilmek...Karar verebilmede ve ödeme hızı çok önemli yoksa internetteki malum sitelerde aylardır yıllardır, sorunlarından veya fiyat yüksekliğinden dolayı bekleyen araçlardan başka bir şey ile karşılaşmak zor...
Çok araştırmak, karar verme hızı ve ödeme hızı...

atiladi' Alıntı:
En zor soru işte bu...Her şey önce şans sonra çok çalışmak...Hemen ger gün 2 saat vaktimi internette araç aramaya harcıyorum, tabiki eş dost da ne yaptığımızı bildiği için kendi çevrelerindeki araç hareketlerini anında bildiriyor..Şu anda bile gelecekde alacağım 2 aracı arıyorum, bulursamda hemen alırım..
Bir çok araç internete verilmeden sıkışıklık dan acilen satılıyor, en önemlisi çok hızlı satın alabilmek için 1 saat içinde araç bedelini ödeyip notere gidecek kadar hızlı ve kararlı olabilmek, aracı satmak için alacak galericilerden daha hızlı olabilmek...Karar verebilmede ve ödeme hızı çok önemli yoksa internetteki malum sitelerde aylardır yıllardır, sorunlarından veya fiyat yüksekliğinden dolayı bekleyen araçlardan başka bir şey ile karşılaşmak zor...
Çok araştırmak, karar verme hızı ve ödeme hızı...

teşekkür ederim cevap dolayısıyla....Sorun güvenilir kaynak bulmakta ne yazıkki amiyane tabirle ilana çıkan pek çok araç kız gibi sunuluyor ancak dul çıkıyor....ya kazalı ya da km ile oynanmış oluyor.....

Kalın sağlıcakla

Aynen söylediğin gibi günenilir kaynaklı ve düzgün olanlar ilan sitede çıktğı anda en hızlı olanlar tarafından hemen alınıyor, geriye dediklerin gibiler kalıyor, ben bunu anlatmak istedim...

Bu gün sabah işe önce banyo sol duvarının izolasyon mebranını yapıştırarak başladım, banyo boyu 150 cm olunca mebran enide tabiki 150 cm oluyor, banyo tamamen bittikden sonra tek parça küçük mekanda yapıştırma işlemini yapmak zor olacağı için şimdiden yapıştırıp işi kolayından çözdüm...Yapıştırma işleminden sonra, camların içlerine 25x25 mm beyaz plastik pervaz döndüm...
Sonra zemin playwood'unun bakımını yapıp önce griye boyadım sonra karavanı çepeçevre gri mastik ile dönüp düzgün ve temiz bir zemin elde ettim.. Bu sefer iç mobilyaları bitirdikden sonra ortalık yerler diye nitelendirdiğimiz yerlere yine gri laminat parke kaplayacağım...
Akşam üzeride güneşlik tentenin fitillerini takıp günü bitirdim...

20130704_142524.jpg

20130704_142504.jpg

Bu gün, güne hızlı başladık, sabah önce şöför kabin üstü dolabın içini yapışkanlı izolasyon süngeri ile kapladım, hem izolasyon hem dekorasyon, sonra kayar kapı üstündeki cebin içini yine yapışkanlı izolasyon süngeri ile kaplayıp, kitaplık haline getirdim, önünede bir ahtapot lastik takınca kitaplarda dik duruyor...
Kayar kapının iç izolasyonunu yapıp yeni pandızotunu takdım, arka kapıların kapı içi ve iç çerçeve boyalarını yaptım...
Başlamış olmak adına birazda su tesisatı dedik, dış duşun spiral hortum bağlantısını yaptım..
Tavan LED spotlarını delerek tavana montajladım, girişe 1adet , masa üstü 4 adet, banyoya 2 adet, sonra 220v pirizlerin panç ile delinip takılması vardı, tüm elektrik malzemelerini prizler ,sigortalar "Schneider" kullanıyorum, masaya 1 priz bilgisayar cep telezonu şarzı için, 2 adet mutfağa, buzdolabının prizi, klimanın prizi, yerlerine takıldı..
Buzdolabı havalandırmaları fitil ile dönüldü, en sonunda buzdolabının açılışını yaptık, çalıştırdık, yeni "Buses" marka buzdolabı, çift kapılı 96 + 40 litre donduruculu bölümlü, 47 x 50 x 130 cm boyutlarında, çalışmaya 6.2 amp ile başladı, 15 dakika ( kademe 2 ) sonra termostad attı stan-by yaptı, bu gece buzdolabını çalışır vaziyette bıraktım, sabaha kadar çalışsın görelim...

20130705_160758.jpg

20130705_160726.jpg

20130705_133516.jpg

20130705_133532.jpg

20130705_133546.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR