Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 313
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 168,680
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

Tahtakuş için iç planlar hazır, sağ ve sol olarak iki yerleşim seçeneği var, hepbirlik de karar vermek için görüşlerinizi bekliyorum...

Tahtakuş A 17m3.jpg

Tahtakuş B 17m3.jpg

Etiketler

Bence A tipi uygun.
Oturma düzeni çoğunlukla kapı tarafında olacak.
WC kapıyla oturma guruplarının tarafında olursa, kullanırken cazır-cuzur! sesler gelebilir, hoş olmaz. ;)

A da gardolapta var bir avantaj olarak Koridor biraz daha düz bencede A

B de üst ranza icin merdiven yeri ayırmıssınız biraz yer kaybı oluyor
Tatankada nasıl çözdünüz üst ranzaya çıkış inisi

A daha mantıklı geldi bana. Hem WC+Banyo nun solda olması aracın sağının kullanımındaki huzur nedeniyle ;D, hem de gardrop çıkmış ortaya. Önemli bir avantaj bence. Kolay gelsin selamlar.

Adı (çoğulu), Kazdağları eteklerinden mi geliyor acaba?

http://www.tahtakuslar.com/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

Hayırlı olsun; kolay gelsin. :smiley:

Cavid Sezen

Atilla abi Hayırlı olsun,
Allah kolaylık versin, herşey gönlünce olsun.

Atilla Bey hayırlı olsun. Bence de A daha iyi gibi duruyor. Ancak üstteki solar panellerin duruş şekli ile ağırlık dağılımı açısından siz daha iyi bilirsiniz. Bu arada isim nerden geliyor bende merak ettim?

Herkese teşekkür ederim, tahtakuşu ameliyat masasına yatırmaya, henüz bir hafta var, ilk izlenimler A planı, yatak sağda gibi görünüyor, bende yatak sağdaya sıcak bakıyorum, benim için fark, açılacak camlar (masa, ranza alt-ust, kayar kapı, wc) açısından sağ sol dengesi daha düzgün, yani, aracın sağdanda soldanda karavan görüntüsü taşıyacağını tahmin ediyorum...

Cavid abi, evet, tahtakuş, kaz dağlarından doğdu, ama kaynak orta asyanın geniş steplerinden atalarımıza ithafen, "Tahtakuş" ..... Amaç, Türk kimliğimizi canlı tutmak..Aslen şaman olduğumuzu unutmamak...

Bu gün, yak'ın içindeki tüm malzemeler ve takım taklavat "Tahtakuş'a" nakledildi...

20130527_150130.jpg

Atilla Bey, kolay gelsin.
Ranzanin alt yatagı katlanabilir olursa iki kişi kullanırken allta oldukca büyük bir bagaja sahip olurlar.
Kullanılmadıgı zamanlarda bisiklet, motosikletler burada saklanabilir.

cosmo18_gr.jpg

cosmo29_gr.jpg

Atilla kolay gelsin.Çizimlerin ikiside uygun.

Bu gün, Tahtakuş'u oto sanayi gezisine götürdüm, kayar kapı kilidi (200 TL), arka kapı kilidi (165 TL) yenisi ile değiştirildi, kapıların ayarları yapıldı...Aracın istepnesi özel bir indirme sistemi ile çıkarılıyor, ama sistem kilitlenmiş idi, yani lastik patlasa istepneyi çıkarmak imkansızdı, yaklaşık 4 saat lik bir çalışma ile önce kilitlenmiş istepneyi yerinden söküp çıkarmaya çalıştık, sonra sistemin gerekli bakımlarını yapıp istepneyi tekrar yerine taktık, artık, istepne asansörlü kriko sistemi ile şıkır şıkır çalışıyor...
Gitmişken Tahtakuşu birde bilgisayara bağladık iç hastalıkları varmı diye kontrolünü yaptık, bilgisayar testinde sorunsuz olarak geçti...

Ben B seçeneğini beğendim.
Mutfak tezgahı daha büyük olduğu için daha kullanışlı olur diye düşünüyorum.Yaşam alanı da gardrop olmadığı için daha ferah.

Hafta sonu, Tahtakuş'un iç dizaynı ve cam ölçülerini belirlemek için çalışmalar başladı, cam yerleri ve ölçüleri belirlendi, güneş paneli hesapları yapıldı, tente ölçüleri alındı...Öncelikle cam siparişleri verilip, tavana güneş paneli bağlantıları ve güneş panellerinin montajı, vede tente güneşlik montajı yapılacak...

20130601_162410.jpg

20130601_162421.jpg

20130601_162436.jpg

Atilla Abi merak ettiğim bir iki konu var,üstteki yatak da mı çift kişilik ranza olacak yoksa tek kişilik mi ? Bir karavanda görmüştüm 17 m3 ama arka yatak klasik arabanın arkasında idi. üstüne çıkarılabilir tek kişilik yatak yapmışlardı.Fakat sahibi torun yatıyor o olmadığı zaman eşya koyuyorum demişti.Ama sizinki aracın boyuna olduğundan sanırım üstteki çift kişilik olabilir ama istendiğinde çıkabilecek mi iki kişi seyahatte çıksa rahat edilir fazla yükten kurtulunur diye düşündüm.Bir de tabi zorunluluk olunca yapıcak bişey yok ama altta duvar kenarında yatan gece tuvalete gitmek istese durum zor kaldıracak yanında yatanı.Merakla bekliyorum imalatı.Bu ranzalar için çok farklı menteşe mi denir kaldıraç mı denir sistemler görmüştüm Almanya da.
İzmir den selamlar

Ranzadi iki yatakda, çift kişilik...Üst yatak ile tavan arası 60 cm, üst yatk ile alt yatak arası 85 cm, yatak enleri alt yatak 120cm, üst yatak 113cm..Üst yatağın eni 113cm ama tavan 60 cm olunca menteşe ile yukarı kalkması mümkün deyil, yatak aralarının yeterli olan yüksekliği zaten sıkıntısız olduğu için, menteşe ile duvara kalması gibi bir şeyede gerek yok aslında..Zeten üst yatak altı sıralanmış ahşaplardan oluştuğu için isteyen yatak süngerlerini alıp yatak altı tahtaları toplatıp üst yatak komple kaldırılabiliyor...Tabibi bu tip yataklarda iç kısımda yatanın diğer yolcu yatarken inip çıkması biraz zor olabilir, biz bu durumlarda, iç kısıma gece wc'ye kalkmayan veya sabah geç kalkanları yatırıyoruz, bu güne kadar bu tip durumlarda hiç sorun yaşamadık, örneğin ben gece yattımmı, asla gece ne wc'ye nede su içmeye asla kalkmam, gece yatar sabah kalkarım, bu yüzden iç taraflarda hep ben yatmışımdır..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR